Κρατούσαν έγκλειστη και κακοποιούσαν επί 3 χρόνια τη μικρότερη κόρη για “θρησκευτικούς λόγους”

Προφυλακίστηκαν μητέρα και κόρη
ΦΥΛΑΚΗ-2703
Φωτό: FREEPIK
News Room8 Σεπτεμβρίου, 2021 21:450
Προφυλακίστηκαν μητέρα και κόρη

Μια μητέρα και η κόρη της προφυλακίστηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου επειδή κρατούσαν αιχμάλωτη και κακοποιούσαν την 25χρονη κόρη και αδελφή τους, αντίστοιχα, επί τρία χρόνια, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και επικαλούμενες «θρησκευτικούς λόγους», όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις δικαστικές αρχές της δυτικής Γαλλίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τη νύχτα της 24ης Αυγούστου, όταν αστυνομικοί πήγαν στο χωριό Μπιγκνέ, αφού η 25χρονη κατάφερε να το σκάσει, εξήγησε ο εισαγγελέας της Λα Ροσέλ, Λοράν Ζουκοβίτς. Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι η μητέρα και η αδελφή της την κρατούσαν κλειδωμένη και την κακοποιούσαν κατ’ επανάληψη, όταν προσπαθούσε να αντιδράσει ή να φύγει. Συχνά της στερούσαν το φαγητό και ήταν αναγκασμένη να ζει σε άθλιες συνθήκες, στο πλαίσιο αυτής της «θρησκευτικής ιεροτελεστίας» που τηρούσαν κατά γράμμα η μητέρα και η αδελφή της.

Οι ισχυρισμοί της 25χρονης επιβεβαιώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση, άλλες μαρτυρίες και την αυτοψία στον χώρο. Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η νεαρή γυναίκα «ζούσε μέσα σε περιττώματα, σε ένα δωμάτιο τα παράθυρα του οποίου ήταν κλεισμένα με καρφωμένα, ξύλινα σανίδια, σε ένα αηδιαστικό σπίτι, χωρίς νερό και ηλεκτρικό».

Η μητέρα, 58 ετών, και η μεγαλύτερη κόρη της, 27 ετών, κατηγορούνται για παράνομο εγκλεισμό. Προφυλακίστηκαν, αφού προηγουμένως εξετάστηκαν από ψυχιάτρους.

Στην ανάκριση, η μητέρα αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της 25χρονης, ενώ η μεγαλύτερη κόρη της δεν ήθελε να μιλήσει. Και οι δύο έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 8 Σεπτεμβρίου 2021 21:45:48 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας