Αεροπορικές εταιρίες απευθύνουν έκκληση στη Βρετανία να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair είπαν ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της Βρετανίας, που αποθαρρύνουν τα ταξίδια θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ-mAGICFOCUS
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room16 Ιουνίου, 2021 16:010
Η British Airways, η easyJet και η Ryanair είπαν ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της Βρετανίας, που αποθαρρύνουν τα ταξίδια θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία

Αεροπορικές εταιρίες επανέλαβαν σήμερα το αίτημά τους προς τη Βρετανία να εκκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια, απευθύνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση να επιτρέψει στους εμβολιασμένους έναντι της COVID-19 να ταξιδεύουν ελεύθερα ενώ πλησιάζει η υψηλή θερινή περίοδος και η Ευρώπη αρχίζει και πάλι να ‘ανοίγει’ τις δραστηριότητές της.

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair είπαν ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της Βρετανίας, που αποθαρρύνουν τα ταξίδια θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία όσο πλησιάζουν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δύο μήνες κατά τους οποίους ο κλάδος έχει τα περισσότερα κέρδη του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω διότι πράγματι βλέπω την Ευρώπη να κινείται με ταχύτερο ρυθμό για να ‘ανοίξει’», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Σον Ντόιλ σε διαδικτυακό συνέδριο.

Οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει σε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την 1η Ιουλίου που θα επιτρέπουν στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες να αποφεύγουν τα τεστ και την καραντίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η Βρετανία θα πρέπει να επιτρέψει στους εμβολιασμένους Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την ανάγκη για καραντίνα και τεστ.

Η EasyJet ανέφερε ότι μεταφέρει αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο, συνήθως τη μεγαλύτερή της αγορά, προς την Ευρώπη καθώς από εκεί προέρχονται τώρα οι περισσότερες κρατήσεις της.

Τα αεροσκάφη που συνήθως πετούν από τη Βρετανία προς τη Μαγιόρκα, για παράδειγμα, τώρα αντ’ αυτού πετούν από το Βερολίνο προς το ισπανικό νησί, ανέφερε η easyJet.

Στις 24 Ιουνίου, η Βρετανία αναμένεται να επικαιροποιήσει τη λίστα των προορισμών για τους οποίους δεν ισχύει η υποχρέωση να τεθούν οι ταξιδιώτες σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

 

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας