
(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρος του περιεχομένου του άρθρου συμπεριλαμβανομένων και των εικόνων χωρίς προηγούμενη άδεια)
Μια εξαιρετική εκδήλωση γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε εχθές στην Μαρίνα Πρέβεζα, η οποία πραγματικά εντυπωσίασε όσους παραβρέθηκαν σε αυτή.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα ενώ δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες τόσο για την καλλιέργεια της ελιάς, όσο και την παραγωγή του ελαιόλαδου και τα είδη του.
Το καλωσόρισμα έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Μπούρη ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος.


Η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου αφηγήθηκε αποσπάσματα από το βιβλίο “Παραδοσιακά επαγγέλματα και εποχιακές εργασίες στην παλιά Πρέβεζα” του συγγραφέα Ιωσήφ Ζιώγα.
Ελαιογνωσία 5 ποικιλιών εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από Πρέβεζα και Απουλία έγινε από τον Κάτσαρη Παναγιώτη, Γευσιγνώστη Ελαιολάδου & Υπεύθυνο Εργαστηρίου Ελαιολάδου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην Καλαμάτα.
Ακολούθησαν γαστρονομικές επιδείξεις από αναγνωρισμένους chef.
Το “Κριθαρότο με γαρίδες Αμβρακικού”, παρασκεύασε ο Pasquale Lembo, Chef και Ιδιοκτήτη Εστιατορίου.
Τη “Σαλάτα Πρεβέζης” παρασκεύασε με την βοήθεια παρευρισκομένων ο Γιώργος Παλησίδης, Chef και Καθηγητή Γαστρονομίας.
Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση γεύτηκαν τις παρασκευές των chef που μύριζαν Πρέβεζα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.
Στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στους παραγωγούς της Πρέβεζας που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τα προϊόντα τους.
Συντονίστρια της Εκδήλωσης ήταν η Έλενα Ράπτη, Υπεύθυνη Περιφερειακού Γραφείου Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Επιμελητηρίου Πρέβεζας.
Πηγή Φωτογραφιών: MAGICFOCUS.GR
Τελευταία ενημέρωση 23 Αυγούστου 2021 14:28:20 από News Room