Καλή χρονιά το 2022: Σκέψεις και ευχές – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Ευχόμαστε για το 2022 να έχουμε άριστες επιλογές σε όλα
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΣΤΟΛΙΔΙ
News Room31 Δεκεμβρίου, 2021 18:100

Ευχόμαστε για το 2022 να έχουμε άριστες επιλογές σε όλα

Εισαγωγή

Παραμονή πρωτοχρονιάς ενός νέου έτους. Του 2022.

Που όλοι θέλουμε και ευχόμαστε να εξελιχθεί πολύ καλύτερα από τα δυο προηγούμενα.

Το 2021 ήταν η επίθεση του κόβιντ-19 ενάντια στους κατοίκους όλου του πλανήτη. Και το 2021 ήταν η αντεπίθεση της ιατρικής τεχνολογίας, της προληπτικής ιατρικής,  της ανοσίας μέσω του εμβολιασμού.

Ήδη πολλά δισεκατομμύρια κατοίκων του πλανήτη έχουν εμβολιαστεί και δημιουργούν την θετική προοπτική της επόμενης μέρας.

Αυτό μας οδηγεί σε κάποιους ιστορικούς συνειρμούς…

Ο σκοταδισμός έχει πολλά ονόματα…

Σε όλα τα μεγάλα επιστημονικά άλματα της ανθρωπότητας υπήρξαν σκοταδιστές που ΔΕΝ αποδέχονταν τα ΝΕΑ δεδομένα…

Όταν ο Ραίντγκεν το 1895 ανακάλυψε τις ακτίνες Χ (τις ονόμασε Χ γιατί μέχρι τότε ήταν άγνωστες) και μίλησε για τις ακτινογραφίες (δοντιών, οστών, κλπ) οι σκοταδιστές έλεγαν στις γυναίκες: ΜΗΝ πάτε να κάνετε ακτινογραφίες, γιατί οι γιατροί σας βλέπουν «γυμνές»…

Όταν οι αδελφοί Ράιτ πέταξαν για πρώτη φορά με αεροπλάνο, το 1903, δεν τους πίστεψε ούτε ο πατέρας τους! Ευτυχώς λίγες μέρες αργότερα εκτυπώθηκαν οι φωτογραφίες του γεγονότος…

Όταν το 1969 οι πρώτοι Αμερικανοί πάτησαν στη Σελήνη κάποιοι σκοταδιστές έλεγαν ότι «ο αστροναύτης είναι μέσα σε στούντιο στη Γη και μας κοροϊδεύουν όλους»…

Σήμερα η Επιστήμη της Προληπτικής Ιατρικής έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Μας πρόσφερε το Εμβόλιο για τον Ιό το οποίο  έκαναν όλα τα ανοιχτά μυαλά, σε όλες τις χώρες του πλανήτη, πολίτες και πολιτικοί, μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, επώνυμοι και ανώνυμοι…

Οι σκοταδιστές όμως είναι πάλι παρόντες…

Και αποκαλούνται ως «αριστεροί», ως «προοδευτικοί», ως «ξύπνιοι», ως «θεματοφύλακες», κλπ…

Ελπίζω ότι όταν αρρωστήσουν οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους θα πάνε σε «ελαιοχρωματιστή» για να τους γράψει τα φάρμακα, και σε «γιδοβοσκό» για να τους κάνει καλά…

Εύχομαι η Επιστήμη να βρει γρήγορα τα εμβόλια και τα φάρμακα για ΟΛΕΣ τις ασθένειες… Και για την ανοησία…

Πόσο θα πρέπει να πληρώσουμε;

Υπάρχει και κάτι που οι πολλοί ΔΕΝ το έχουν σκεφτεί…

Πόσο αξίζει η υγεία μας και πόσα μπορούμε να πληρώσουμε για να είμαστε υγιείς; Ας το εξηγήσουμε αναλυτικά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πλούσιες χώρες του πλανήτη έχουν εμβολιαστεί σχεδόν πλήρως, ενώ οι πιο φτωχές και τριτοκοσμικές ΔΕΝ έχουν φτάσει ούτε στο 10%…

Επομένως όλοι εμείς – οι πλούσιοι – αν θέλουμε την υγεία μας, ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιάσουμε όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον πλανήτη…

Γιατί με τα αεροπλάνα και τα βαπόρια κινδυνεύουμε κάθε στιγμή να αρρωστήσουμε από κάποιον που χτες ήταν στην Αφρική και σήμερα κινείται δίπλα μας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Ποιο ποσόν θέλετε να πληρώσετε {ατομικά και ως χώρα} για να έχουμε όλοι την υγεία μας και ιατρική ασφάλεια;

Με προοπτική να κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, μαζί με της γρίπης…

Ο Αϊ-Βασίλης πέρασε;

Ένας φίλος με ρώτησε πριν μερικά χρόνια αν «πέρασε ο Αϊ Βασίλης» από τη γειτονιά μας…

Γενικά σε θέματα θρησκείας και πίστης ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε αστεία, αλλά θεωρώ ότι για το θέμα έχω να πω δυο σκέψεις.

Αν κάποιος ΔΕΝ έχει τηλεφωνική συσκευή, τότε ΔΕΝ μπορεί να υποδεχθεί τηλεφωνήματα. Άρα για αυτόν τα τηλεφωνικά δίκτυα είναι ανύπαρκτα.

Αν κάποιος ΔΕΝ έχει τηλεόραση, δεν μπορεί να δει τηλεοπτικά προγράμματα. Άρα για αυτόν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μεταφέρουν τα προγράμματα τηλεόρασης είναι ανύπαρκτα.

Για να μπορέσει κάποιος  να δει, να αποδεχθεί, να στηρίξει, την παρουσία του Αϊ- Βασίλη, χρειάζεται ένα σύνολο προαπαιτούμενων  στοιχείων που δεν τα έχουν όλοι.

Οι μουσουλμάνοι και οι μαύροι της κεντρικής Αφρικής ζουν χωρίς τον Άγιο Βασίλη, χωρίς τις εκκλησίες, χωρίς τις εικόνες του, κλπ.

Οι Χριστιανοί όλου του κόσμου έχουν τον Άγιο Βασίλη «της Καισαρείας», τον Σάντα Κλάους από τη Δύση, τις εικόνες, τα αγάλματα, τις παραδόσεις…

Έτσι για κάποιους ο Αϊ- Βασίλης είναι υπαρκτός και περνάει κάθε χρόνο και για κάποιους είναι ανύπαρκτος. Τόσο απλό…

Φυσικά και οι μεν και οι δε συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά…

Τελευταίο παράδειγμα: Για εμάς τους Έλληνες του σήμερα δεν έχει σημασία αν ο Βούδας ήταν “φωτισμένος”, Θεός, άνθρωπος, θεάνθρωπος, φιλόσοφος, μύστης κλπ… ΔΕΝ υπάρχει στη ζωή μας, στον πολιτισμό μας, κλπ.

Φυσικά ΔΕΝ σχολιάζουμε αρνητικά αυτά που πιστεύουν οι Βουδιστές…

Ευχές για το 2022…

Κάποιοι για τις ευχές χρησιμοποιούν μερικές τυποποιημένες λέξεις, επειδή τις έχουμε συνηθίσει.

Εγώ θα ήθελα να καινοτομήσω.

Θα ήθελα για τη νέα χρονιά να χρησιμοποιήσω μόνο την Ελληνική γλώσσα, μια από τις πλουσιότερες του κόσμου.

Έτσι άνοιξα λεξικό και ερεύνησα για λέξεις που αρχίζουν από το ευ {= καλό}.

Το Νέο έτος 2022  ο Ευ-άγγελος σας εύχεται να είναι:

Ευάγγελο {με καλά νέα,  αγγελίες} – Ευαγές {φωτεινό, λαμπρό} – Εύαγρο {με καλό κυνήγι} – Ευάγωγο {με καλή αγωγή} – Ευάγωνο {με καλούς αγώνες} – Ευάερο {με καλό αέρα} – Εύαθλο {με άθλους, νίκες} – Ευάμπελο {με καλά αμπέλια} – Εύανδρο {με καλούς, γενναίους άνδρες} – Ευανθές {με ωραία άνθη} – Ευάρεστο {ευχάριστο} – Εύβοτο {με άφθονη βοσκή} – Εύγευστο {με καλές γεύσεις} – Ευγονικό {με καλές γέννες} – Εύγονο {με καλούς απογόνους} – Ευδαίμον {μακάριο} – Εύδενδρο {με πολλά δέντρα} – Ευδιάβατο {να το περάσουμε εύκολα} – Ευδίοπτο {διαφανές} – Ευέλαιο {με καλό λάδι} – Ευεργετικό – Ευήλιο {ηλιόλουστο} – Ευήμερο {με καλές ημέρες} – Εύηχο {με καλούς ήχους} – Ευθύβολο {με ευστοχία} – Εύθυμο – Εύκαιρο – Εύκαρπο {με καλούς καρπούς} – Ευκέλαδο {μελωδικό} – Εύκοσμο {με κοσμιότητα} – Ευλογημένο – Εύνομο {με καλούς νόμους} – Εύοινο {με καλό κρασί} – Ευοίωνο {αισιόδοξο} – Εύπιστο – Ευπρεπές  – Εύριζο {με καλές ρίζες} – Ευσπλαχνικό – Εύτεκνο {με καλά τέκνα} – Εύτοκο {με καλούς τοκετούς} – Ευτυχές – Ευφάνταστο – Εύφημο – Ευφραδές {εύγλωττο} – Ευφρόσυνο – Ευφραντικό {απολαυστικό} – Ευχάριστο – Ευχερές – Ευχετήριο – Εύψυχο – Ευώδες…

Σημειώστε ότι πήρα μόνο 50 από τις 1500 λέξεις που αρχίζουν από ευ- …

Για να δείτε τον πλούτο της μοναδικής Ελληνικής γλώσσας…

Επίλογος

Κάποτε οι κάτοικοι κάποιων χωριών ζούσαν όλη τη ζωή τους στα στενά πλαίσια του χωριού τους, φεύγοντας μόνο για να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Σήμερα όλοι ζούμε σε ένα παγκόσμιο χωριό, στο οποίο  ο κάτοικος της κεντρικής Αφρικής μπορεί να βρεθεί δίπλα σου και να σου μεταδώσει ότι έχει στην ψυχή, στο μυαλό και στο σώμα του… Καλό ή κακό…

Επομένως ο διπλανός σου ΔΕΝ είναι «παπούτσι από τον τόπο σου», αλλά είναι «υπόδημα αγνώστου προελεύσεως, με άγνωστες ιδιότητες».

Χρειαζόμαστε ανοιχτά μυαλά, ανοιχτά μάτια και συνεχή προσοχή, για να κάνουμε τις  άριστες επιλογές…

Ευχόμαστε για το 2022 να έχουμε άριστες επιλογές σε όλα…

Να έχουμε άριστη Υγεία, άριστη δικαιοσύνη, άριστα οικονομικά, άριστη εξωτερική πολιτική, άριστη παγκόσμια ειρήνη, άριστη ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων, άριστη συνεργασία με την Ευρώπη και άλλες χώρες, άριστη εκπαίδευση, άριστη τουριστική δραστηριότητα, άριστη επενδυτική πολιτική, άριστα τεχνικά έργα, άριστες συνθήκες εργασίας, κλπ.

Καλή χρονιά στους αναγνώστες μας και σε όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 

Τελευταία ενημέρωση 31 Δεκεμβρίου 2021 18:10:40 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group