Ζητούνται Άνθρωποι – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή, ομονοούσα, δημιουργική, αδελφωμένη
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
News RoomNews Room20 Νοεμβρίου, 2021 09:000

Θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή, ομονοούσα, δημιουργική, αδελφωμένη

Εισαγωγή

Ο Διογένης ο Σινωπέας (412-323 π. Χ.) είναι γνωστός κυνικός φιλόσοφος της Αρχαίας Ελλάδας. Γεννήθηκε στη Σινώπη του Πόντου και έμεινε στην ιστορία γιατί μέρα μεσημέρι με ένα φανάρι βγήκε στην αγορά λέγοντας «άνθρωπο ζητώ».

Ανθρώπους εξακολουθούμε και ψάχνουμε και σήμερα, σε όλα τα επίπεδα, π.χ. για αρχηγούς δημοκρατικών κομμάτων…

Επειδή πρόσφατα τιμήσαμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου, ας κάνουμε κάποιες σχετικές σκέψεις. Για τους Ανθρώπους τότε, και τώρα, και αύριο…

ΜΗ εορτασμοί ιστορικών επετείων

Μετά την «Επέτειο του Πολυτεχνείου» σκεφτόμουν πολλά.

Λόγω της τεράστιας ιστορίας της η Ελλάδα έχει πολλές ιστορικές επετείους. Επειδή είμαστε ιδιόρρυθμος λαός τις επετείους αυτές τις εορτάζουμε με διάφορους τρόπους.

Η Μάχη των Θερμοπυλών μνημείο ανδρείας, γενναιότητας κλπ, σχεδόν έχει ξεχαστεί. ΔΕΝ εορτάζεται. Επειδή ήταν μάχη των πολιτισμένων Ελλήνων εναντίον απολίτιστων Ασιατών, ίσως κάποιους τους ενοχλεί…

Κάποιοι θέλουν «ανοιχτά σύνορα» για να έρχονται αμέτρητοι Ασιάτες στην ευημερούσα αλλά φτωχή Ελλάδα.

Η  Μάχη του Μαραθώνα και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας που έσωσαν όλη την Ευρώπη και το Δυτικό πολιτισμό από τους Πέρσες, ΔΕΝ εορτάζονται.

Κάποιοι θέλησαν να τις σβήσουν από τα βιβλία της Ιστορίας και τη διδακτέα ύλη.

Κάποιοι ανιστόρητοι λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «καπιταλιστής», «ιμπεριαλιστής», «πολεμοκάπηλος» κλπ, γι αυτό δεν τον εορτάζουμε ποτέ.

Είναι αυτοί που θεωρούν ότι όλες οι χώρες που παράγουν και χρησιμοποιούν όπλα (όπως η Ρωσία, η Τουρκία, κ.ά.) δεν είναι φιλοπόλεμες αλλά φιλειρηνικές.

Τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά κανένας δεν τον αναφέρει, άρα οι νέοι ΔΕΝ τον ξέρουν. Το ίδιο συμβαίνει με πολλά ακόμη πρόσωπα και γεγονότα.

Ιδεοληψίες και φανατισμοί

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου  εορτάζουμε την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Αλλά ΔΕΝ κάνουμε πορεία στην Τουρκική πρεσβεία, να μουντζώνουμε και να φωνάζουμε «φονιάδες των λαών / Τουρκομογγόλοι»…

Στις 28 Οκτωβρίου η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο και είχαμε αμέτρητους νεκρούς. Κάνουμε ομιλίες, τελετές, παρελάσεις κλπ, αλλά ΔΕΝ κάνουμε πορεία την Ιταλική πρεσβεία φωνάζοντας: «φονιάδες των λαών / μακαρονάδες…»

Τον Απρίλη του 1941 οι Γερμανοί μας πολέμησαν, μας νίκησαν, μας επέβαλαν Κατοχή. Όμως ΔΕΝ κάνουμε πορεία στη Γερμανική πρεσβεία με σύνθημα: «φονιάδες των λαών / ναζισταράδες…»

Έχουμε το πρόσφατο οδυνηρό παρελθόν του Εμφύλιου. Οι αντίθετοι στρατοί έπαιρναν όπλα από Αγγλία και Ρωσία, με τα οποία οι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. ΔΕΝ κάνουμε πορείες ενάντια σε Ρωσία και Αγγλία, γιατί με τα όπλα τους και τις λίρες τους αφανίστηκαν τόσοι Έλληνες…

Από όλες αυτές τις σημαντικές ιστορικές επετείους που ανέφερα και άλλες εθνικές ή τοπικές που μπορείτε να σκεφτείτε, μόνο σε μια κάνουμε πορείες.

Στην Επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτό είναι Ελληνική ιδιαιτερότητα που θα εξηγήσω αμέσως.

Νηφάλια ιστορική αποτίμηση…

Έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από το «Πολυτεχνείο» και ΔΕΝ έχουμε κάνει ακόμη μια αντικειμενική, ιστορική αξιολόγηση.

Έτσι ακόμη ΔΕΝ ξέρουμε αν έκανε καλό ή κακό στον Ελληνισμό.

Μερικά από τα απαραίτητα στοιχεία στην κρίση της Ιστορίας είναι τα εξής.

-Η χούντα Παπαδόπουλου έκανε ένα «πολιτικό άνοιγμα», μια πρώτη κίνηση προς πολιτική λύση, με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη.

-ΔΕΝ ξέρουμε τι θα γινόταν τελικά, δηλ. κόμματα, εκλογές, κ.ά., ούτε μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις.

-Το βέβαιο είναι ότι μετά το «Πολυτεχνείο» επιβλήθηκε η χούντα Ιωαννίδη. Έτσι «ακυρώθηκε» η διαδικασία αποχώρησης των στρατιωτικών από την πολιτική…

-Η χούντα Ιωαννίδη ήταν ασυγκρίτως χειρότερη από την πρώτη. Και στο εσωτερικό {ΕΑΤ-ΕΣΑ, Μπουμπουλίνας, Ασφάλεια, κλπ} αλλά και στο εξωτερικό {Κίνημα κατά του Μακάριου, επέμβαση Τουρκίας, κατοχή της μισής Κύπρου}.

-Το «Κυπριακό» που δημιούργησε ο Ιωαννίδης αποτελεί την αιμορροούσα πληγή του Ελληνισμού μέχρι και τώρα. Ίσως και στο μέλλον…

-Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου {17 Νοέμβρη 1973} ΔΕΝ έφεραν τη Δημοκρατία, αλλά έφεραν μόνο τη χούντα του Ιωαννίδη.

-Πολλούς μήνες μετά {τον Ιούλιο του 1974}, μετά την προδοσία στην Κύπρο, την κατάρρευση της χούντας και την εξαφάνιση των υπουργών, ήρθε η Δημοκρατία, με άλλη διαδικασία.

Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης {1917-1999}, βλέποντας ότι όλοι οι υπουργοί «εξαφανίστηκαν» κάλεσε τον Παν. Κανελλόπουλο, το Γεώργιο Μαύρο και άλλους για βοήθεια.

Αυτοί του πρότειναν την οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κων/νο Καραμανλή,  το αποδέχτηκε, και έτσι επανήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

ΔΕΝ την έφεραν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Κάποτε η αδιάβλητη Ιστορία θα κρίνει ψύχραιμα όλα τα στοιχεία.

Και θα μας πει αν το «Πολυτεχνείο»  ήταν θετικό ή αρνητικό ή ουδέτερο…

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου

Υπάρχει μια ιδεοληψία των «αριστερών». Για ΟΛΑ τα κακά αυτού του κόσμου φταίνε οι Αμερικάνοι !!! Δεν φταίνε οι Ρώσοι, δεν φταίνε οι Τούρκοι, δεν φταίνε οι ισλαμιστές, δεν φταίνε κάποιοι παράφρονες, αλλά ΜΟΝΟ οι Αμερικάνοι…

Γι αυτό και η πορεία του Πολυτεχνείου της Αθήνας πάει κάθε χρόνο στην Αμερικάνικη πρεσβεία…

Στα προηγούμενα χρόνια είδαμε πολλές άδικες καταστροφές. Οι μπαχαλάκηδες έκαψαν σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, το ίδιο το Πολυτεχνείο κ.ά.

Φέτος ευτυχώς στην Αθήνα η πορεία έληξε χωρίς παρατράγουδα.

Το ερώτημα που βάζουν όλοι οι νηφάλιοι πολίτες είναι τούτο.

-Χρειάζεται η «πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία»;

– ΔΕΝ αρκούν κάποιες ομιλίες σε κλειστούς χώρους, κάποιες προβολές;

-Πρέπει να νεκρώνει η ζωή πολλών πόλεων για μια ακόμη μέρα;

Παλιότερα η αριστερά ήταν εναντίον των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων (25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου} αλλά θέλει την παρέλαση για το Πολυτεχνείο !!!

Το «μελανό σημείο» της φετινής επετείου ήταν τούτο.

Οι συγκεντρωμένοι τότε στο Πολυτεχνείο ζητούσαν Ελευθερία, δηλ. εκλογές, Βουλή, κόμματα, κλπ.

Τώρα έχουμε δημοκρατικές ελευθερίες, έχουμε ελεύθερες εκλογές, κλπ

Λοιπόν οι «αριστεροί» οργανωτές του Πολυτεχνείου «πέταξαν στα σκουπίδια» στο Στεφάνι που κατέθεσαν Έλληνες Βουλευτές…

Τόσο δημοκράτες μας έδειξαν ότι είναι…

Αλλά είναι και «δίγλωσσοι»…

Κάποιος που στην Ελλάδα πάει στην πορεία του Πολυτεχνείου και λέει «φονιάδες των Λαών, Αμερικάνοι» όταν τον κάλεσαν στην Αμερική είπε τα καλύτερα λόγια για τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπάρχει και ένα αστείο: Στην Αθήνα η πορεία πάει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Σε όλες τις άλλες πόλεις που ΔΕΝ υπάρχει πρεσβεία, πώς το αντέχουν ???

Εκείνοι που κάνουν πορείες στην Κρήτη ή στην Πρέβεζα ή στη Δράμα ποια κτήρια «μουντζώνουν» στο τέλος της πορείας;

Για όλα αυτά πολλοί σοβαροί Έλληνες σκέφτονται ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο ΔΕΝ χρειάζεται και πρέπει να εορτάζεται όπως και οι άλλες γιορτές.

Με τελετές «εν τόπω» όχι «εν δρόμω»…

Εθνική πολιτική

Το κυριότερο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι κόμματα και ηγέτες με Εθνική συνείδηση, με Εθνική πολιτική.

Το 1996 στα Ίμια η Τουρκία ήταν έτοιμη να αρχίσει πόλεμο για τα νησιά και το μισό Αιγαίο. Με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Ο Κώστας Σημίτης «ευχαρίστησε» τον Μπιλ Κλίντον γιατί με ένα αυστηρό τηλεφώνημά του στους Τούρκους σταμάτησε ένα πόλεμο πριν αρχίσει…

Άρα αυτοί που οι αριστεροί αποκαλούν «φονιάδες των λαών» έσωσαν αμέτρητους Έλληνες από θανάτους, τραυματισμούς και έφεραν την ειρήνη στο Αιγαίο.

Σήμερα οι Γάλλοι, οι Αμερικανοί, οι Αιγύπτιοι με σύμφωνα φιλίας και συνεργασίας ΔΕΝ είναι φονιάδες, αλλά εξυπηρετούν την ειρήνη στη Μεσόγειο και την ελευθερία της Ελλάδας. Είναι ουσιαστικά φίλοι μας…

Οι Ρώσοι, στην Πολωνία, στην Τσεχοσλοβακία, κ.α. προκάλεσαν χιλιάδες νεκρούς. ΔΕΝ κάνουμε πορείες στην Πρεσβεία τους να φωνάζουμε «Φονιάδες των λαών / κομμουνιστές»…

Η Εθνική Πολιτική επιβάλει μόνο φιλικές σχέσεις με όλους τους Λαούς και όχι επιλεκτικό μίσος για τους Αμερικανούς, οι οποίοι φιλοξενούν και μια τεράστια παροικία πετυχημένων Ελλήνων, που διακρίνονται σε όλα.

Επίλογος

Δυστυχώς και οι ικανότεροι Έλληνες πολιτικοί (Χαρίλαος Τρικούπης, Ελ. Βενιζέλος, κ.ά.) είχαν μετριότατους πολιτικούς αντιπάλους. Κοντόφθαλμους, μυωπικούς, εμπαθείς, που έφεραν πολλά δεινά στην Ελλάδα.

Σήμερα βιώνουμε μια ακόμη δυσάρεστη περίοδο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει σημαντικά βήματα στην Εξωτερική πολιτική, στην Εθνική Άμυνα, στην Εκπαίδευση, στην πάταξη της γραφειοκρατίας, και δεν μπορεί να βρει  λογικές φωνές στην αντιπολίτευση…

Ακόμη και στα ιατρικά θέματα, όλοι διαφωνούν και λένε τα δικά «τους».

Ζητούνται άνθρωποι με μυαλό, με υπευθυνότητα, με Ελληνοκεντρικές θέσεις και απόψεις να έρθουν στην πολιτική ζωή…

Θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή, ομονοούσα, δημιουργική, αδελφωμένη.

Ευχόμαστε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, μέσα σε κλίμα ειρήνης, πολιτισμού, ευμάρειας, υγείας και οικονομικής προόδου…

Μακάρι να τα δούμε…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 

 

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group