Οι πολιτικές εξελίξεις συνεχίζονται – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Ελπίζω μετά τις εσωκομματικές εκλογές να έχουμε καλύτερες συνθήκες και για το κόμμα, αλλά και για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
News Room30 Οκτωβρίου, 2021 14:410

Ελπίζω μετά τις εσωκομματικές εκλογές να έχουμε καλύτερες συνθήκες και για το κόμμα, αλλά και για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα

Εισαγωγή

Μετά τη γενική συγκίνηση που προκάλεσε ο αδόκητος θάνατος της Φώφης Γεννηματά, μετά την τελευταία επίσημη επίσκεψη της Κας Μέρκελ, η πολιτική ζωή στην Ελλάδα  συνεχίζεται. Και οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπάρχει πάντα η υποκειμενικότητα, από την οποία δεν μπορούμε να απαλλαγούμε.

Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα Μνημόνια έφεραν την κρίση, ενώ άλλοι πιστεύουν – και με αυτό συμφωνώ κι εγώ – ότι η οικονομική κρίση έφερε τα Μνημόνια.

Σε αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις διαφορετικές «εξηγήσεις» και ως εκ τούτου στις διαφορετικές λύσεις συμβάλουν και τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, τα ΜΜΕ, κλπ.

Ας δούμε για παράδειγμα μια τέτοια διαφορετική πολιτική προσέγγιση.

Σε ποιο «ανήκει» Ελλάδα;

Στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας υπάρχουν πολλοί τάφοι διασήμων Ελλήνων, πολιτικών, στρατιωτικών, ευεργετών, καλλιτεχνών, ιερωμένων, κλπ.

Υπάρχει και ο τάφος του Ανδρέα Παπανδρέου {Α.Π.}, στον οποίο έχει αποτυπωθεί η πολύ γνωστή φράση: «Η Ελλάδα ανήκει τους Έλληνες».

Αυτή τη φράση πολλοί την υιοθέτησαν, την αποδέχτηκαν και γι αυτό ψήφισαν τον Α.Π. σε πολλές εκλογές.

Κάποιοι πολιτικοί και κάποια κόμματα πιστεύουν εντελώς το αντίθετο από αυτό που λέει η φράση. Και το δείχνουν με πολλές πράξεις τους…

Πιστεύουν ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Ρομά», η «Ελλάδα ανήκει στους ακάλεστους λαθραίους εισβολείς», η  «Ελλάδα ανήκει στους κακοποιούς, εγκληματίες, παρανόμους», «το μισό Αιγαίο ανήκει στην Τουρκία», κ.ά.

Γι αυτό κάποια κόμματα «αγκαλιάζουν» όλες τις μειονότητες και αδιαφορούν για τα θύματα αυτών των ομάδων.

Αδιαφορούν για τους Έλληνες νεκρούς και τραυματίες, αδιαφορούν για αυτούς που υπέστησαν τα μύρια όσα από αυτές τις ομάδες…

Βλέπουμε κόμματα και ΜΜΕ να «καμαρώνουν» όταν κάποιοι κάνουν «διακοπή της κυκλοφορίας στις Εθνικές Οδούς», όταν κάποιοι πετροβολούν πυροσβέστες και αστυνομικούς, όταν προκαλούν επεισόδια…

Λες και επιδιώκουν έναν ακόμη διχασμό, έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο στη σημερινή εποχή…

Το ερώτημα παραμένει:

Υπάρχουν Έλληνες ψηφοφόροι, υπάρχουν νομοταγείς πολίτες, υπάρχουν ιδιοκτήτες σπιτιών, αυτοκινήτων, διτρόχων, τρακτέρ,  που τους «έκλεψαν» και να συμφωνούν με την άποψη αυτών των κομμάτων;

Σήμερα που επιθυμούμε την Εθνική Ενότητα, που θέλουμε την κοινωνική ειρήνη για να πάμε μπροστά, σήμερα που πρέπει να ξέρουν οι ξένοι ότι η Ελλάδα είναι όαση ηρεμίας για να την επιλέξουν ως τόπο διακοπών και τουρισμού, κάποιοι  επιζητούν φασαρίες, επιθυμούν νεκρούς, επιθυμούν καθημερινές εντάσεις…

Ποιο ποσοστό των πολιτών αποδέχεται αυτές τις απόψεις;

Σήμερα ΔΕΝ το ξέρουμε

Θα το δούμε στις επόμενες εκλογές…

Γεννήσεις και θάνατοι κομμάτων

Κι εδώ μπαίνει ακόμη ένα πρόβλημα των Ελληνικών κομμάτων.

Επειδή πολλά κόμματα είναι προσωπικά ή «μικρά», έχουν απόψεις και θέσεις που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Γίνονται εκλογές, κάποιοι πολίτες παρασύρονται και ψηφίζουν αυτά τα κόμματα, τα οποία την επομένη των εκλογών εμφανίζουν απόψεις περίεργες, άγνωστες ακόμη και στους ίδιους τους ψηφοφόρους τους…

Εδώ μπορεί να θυμηθούμε ως παράδειγμα την «Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων».

Το κόμμα του Κου Καμένου ΑΝΕΛ διαλύθηκε, γιατί κάποιοι πολιτικοί του, την κρίσιμη στιγμή, άλλαξαν κόμμα και ψήφισαν τη «Συμφωνία».

Το «Ποτάμι» του Κου Θεοδωράκη είχε μια άλλη μετάπτωση, που αξίζει να την θυμηθούμε.

Ιδρύθηκε το 2014, με απόψεις σοσιαλιστικές, δημοκρατικές, ίσως ασαφείς.

Στις εκλογές του 2015 πήρε ποσοστά 6% και 4% εκλέγοντας 17 και 11 βουλευτές. Το 2018 ψήφισε στη Βουλή τη «Συμφωνία» η οποία περιείχε πολλά  κέρδη για το μικρό κράτος των Σκοπίων.

Μετά από αυτό οι πολίτες «εγκατέλειψαν» το Ποτάμι.

Στις Ευρωεκλογές του 2019 πήρε ποσοστό 1,52% και ΔΕΝ εξέλεξε κανένα Ευρωβουλευτή.

Μετά από αυτή την αποτυχία το κόμμα διαλύθηκε, ΔΕΝ συμμετείχε στις εκλογές για την Ελληνική Βουλή και από το Νοέμβρη του 2019 ανέστειλε κάθε λειτουργία του.

Επομένως οι ψηφοφόροι που έδωσαν 6% σε ένα κόμμα, όταν κατάλαβαν τις θέσεις του και όταν είδαν τις πράξεις του, το διέγραψαν, το μηδένισαν, το εξαφάνισαν από την πολιτική ζωή του τόπου…

Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει σε όλα τα κόμματα, κάθε στιγμή.

Να θυμόμαστε ότι από την Μεταπολίτευση του 1974 μέχρι σήμερα εμφανίστηκαν πάνω από 100 νέα κόμματα στην Ελλάδα…

Τα περισσότερα από τα οποία ήδη τα έχουμε ξεχάσει…

Σαφήνεια θέσεων και απόψεων

Μετά από αυτά μπαίνει ένας νέος «ηθικός» όρος στην πολιτική και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Πρέπει οι απόψεις τους, οι θέσεις τους, οι ιδέες τους, να είναι πάντα γνωστές στους Έλληνες εκλογείς.

Και σε αυτή τη γνωστοποίηση των θέσεων είναι υπεύθυνος ο εκάστοτε ηγέτης του κόμματος, ο Ιδρυτής, ο Πρόεδρος,  ο Γραμματέας, κλπ.

Αυτή τη στιγμή ένα από τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής προέδρου.

Εδώ και καιρό ισχυρίζομαι ότι η επιλογή νέου προέδρου από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, μας ενδιαφέρει όλους. Και την κυβέρνηση, και την αντιπολίτευση και τους πολίτες…

Γιατί οι επιλογές του κόμματος θα μας επηρεάσουν κοινωνικά, οικονομικά, τουριστικά, εμπορικά, στρατιωτικά, κλπ.

Έψαξα λοιπόν στο διαδίκτυο, για να βρω τις γνώσεις, τα προσόντα, τις ιδιότητες των υποψηφίων προέδρων για να μπορέσω να κάνω αντικειμενική, αξιοκρατική και όχι υποκειμενική επιλογή.

Βρήκα πολλά πράγματα, για όλους.

Ψάξτε κι εσείς, μάθετε, ενημερωθείτε και μετά αποφασίστε με ηρεμία…

Επίλογος

Θέλουμε όλα τα Ελληνικά κόμματα να έχουν σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις.

Θέσεις που θα αποβλέπουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, στην αμέριστη συνεργασία για την ειρήνη στη Μεσόγειο, στις νέες επενδύσεις για περισσότερες θέσεις εργασίας, στην αύξηση του τουρισμού για το καλό όλων, στη βελτίωση της κρατικής εκπαίδευσης, στη βελτίωση του ΕΣΥ, στην εσωτερική κοινωνική ασφάλεια των Ελλήνων, στη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης, και τόσα άλλα.

Ελπίζω όλα να κυλίσουν ομαλά μέχρι το Δεκέμβρη και τις εσωκομματικές εκλογές…

Ελπίζω μετά τις εσωκομματικές εκλογές να έχουμε καλύτερες συνθήκες και για το κόμμα, αλλά και για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα.

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2021 14:41:46 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group