Ελάτε να κάνουμε ΝΕΟ κόμμα… – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Το νέο κόμμα πρέπει να προωθεί την Εθνική Ενότητα. ΔΕΝ θέλουμε άλλον εμφύλιο πόλεμο
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
News Room4 Σεπτεμβρίου, 2021 14:100
Το νέο κόμμα πρέπει να προωθεί την Εθνική Ενότητα. ΔΕΝ θέλουμε άλλον εμφύλιο πόλεμο

Εισαγωγή

Τα περισσότερα κόμματα που λειτουργούν σήμερα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, κ.ά.) δημιουργήθηκαν μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Δηλ. το 1974. Επομένως έχουν ηλικία 47 ετών, σχεδόν μισού αιώνα.

Θεωρώ ότι «πάλιωσαν» και πρέπει να δημιουργήσουμε ΝΕΑ κόμματα.

Και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουν νέοι πολιτικοί ηγέτες, που βλέπουν πολύ μπροστά, όπως π.χ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κ.ά.

Μέχρι να το πραγματοποιήσουν αυτοί, ας τους δώσουμε εμείς κάποιες σκέψεις, κάποιο υπόβαθρο, κάποια βάση.

 

Η Αλήθεια πρέπει να λέγεται

Υπάρχουν κάποια πράγματα απλά και κάποια υποκριτικά.

Το απλό είναι να λέμε μεταξύ μας την Αλήθεια.

Το υποκριτικό είναι να λέμε όλοι ψέματα και να υποκρινόμαστε ότι λέμε αλήθεια.

Εμείς θα πούμε και σήμερα αλήθειες γιατί ΔΕΝ θα είμαστε ποτέ υποψήφιοι για να σας εξαπατήσουμε ή να σας υποκλέψουμε την ψήφο.

Τα μέχρι τώρα κόμματα ήταν «φέτες» της κοινωνίας, δηλ. ενδιαφέρονταν για ένα μικρό τμήμα από το σύνολο της κοινωνίας.

Ας θυμηθούμε κόμματα με χαρακτηριστικά ονόματα:

-Αγροτικό κόμμα, προφανώς θα ενδιαφέρεται για τους αγρότες…

-Κόμμα Κυνηγών, αυτονόητο ποιους εξυπηρετεί,

-Κόμμα ψαράδων,

-Σοσιαλιστικό κόμμα,

-Κομμουνιστικό κόμμα (εσωτερικού, εξωτερικού, Μ-Λ, κλπ)

-Κόμματα Αριστεράς (ριζοσπαστικής, ευρωπαϊκής, παλαιολιθικής, κλπ)

ΟΛΑ αυτά τα κόμματα αφού προωθούν τα συμφέροντα μιας μόνο ομάδας από το σύνολο του Ελληνικού Λαού, προφανώς θα έχουν «εχθρική πολιτική» ενάντια σε όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις.

Έτσι ο οποιοσδήποτε «κομμουνιστής» έχει διδαχθεί να βλέπει σαν «εχθρό» τον αστό, τον έχοντα σπίτι, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, βάρκα, έστω και αν τα απόκτησε με την τίμια εργασία του…

Έτσι ΟΛΑ τα κόμματα που ευνοούν μια μειονότητα, στην πραγματικότητα αγνοούν ή αδικούν συστηματικά όλους τους υπόλοιπους Έλληνες π.χ. τους συνταξιούχους, άντρες και γυναίκες, που είναι η μεγαλύτερη ομάδα ψηφοφόρων.

Εγώ θα ήθελα ένα κόμμα οικουμενικό, πανελλήνιο, που να αγκαλιάζει τους πάντες.

Για να γίνω σαφέστερος θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

 

Το δικό «μου» κόμμα

Το δικό μου κόμμα, το οποίο έχει προς το παρόν μόνο έναν οπαδό – εμένα – θα ήθελα να ονομάζεται  ΕΔΕΣΣΑ.

Σας παραξενεύει το όνομα μιας ελληνικής πόλης;

Ελάτε να σας εξηγήσω κάθε γράμμα του και θα με καταλάβετε.

Τα αρχικά του κόμματός «μου» σημαίνουν:

Έλληνες

Δημοκράτες

Εργαζόμενοι

Συνταξιούχοι

Σκεπτόμενοι &

Άνεργοι

 

Εξήγηση των αρχικών

Τα δυο πρώτα γράμματα (Έλληνες Δημοκράτες} σημαίνουν τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας. Πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στην αρχή της πλειοψηφίας.

Το εκάστοτε πρώτο κόμμα σε ψήφους στο λαό, κυβερνά. Ένα κόμμα με 40% ή 45% στο Λαό, ΔΕΝ επιτρέπεται να αμφισβητείται από ένα κόμμα του 3% ή 4% ή 5%.

ΔΕΝ μπορεί το κόμμα του 5% να κάνει συγκεντρώσεις σε δρόμους και πλατείες και να λέει «αυτός ο νόμος ΔΕΝ θα περάσει», ή να λέει «νόμος είναι η γνώμη του πατάτα», ή να λέει «οι νόμοι ψηφίζονται στους δρόμους».

Η μειοψηφία είναι σεβαστή, ακούμε τη γνώμη της, αλλά μέχρι εκεί.

Στη Δημοκρατία κυβερνάει η πλειοψηφία.

Στον κομμουνισμό κυβερνάει μια μικρή παρέα (του κόμματος)

Στο φασισμό κυβερνάει ο ΕΝΑΣ, ο δικτάτορας.

Εμείς είμαστε με την κοινοβουλευτική πολυκομματική Δημοκρατία της πλειοψηφίας. Με αυτό που επικρατεί στην Ευρώπη.

Εργαζόμενοι: Όλοι οι εργαζόμενοι είναι φίλοι μας. Άντρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, κλπ. Για όλους αυτούς θα φροντίζει το κόμμα μας, χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς ταξικά μίση και πάθη, χωρίς διαχωριστικές γραμμές μέσα στην κοινωνία. Σκεφτείτε το απλό: Όταν λες «οι κομμουνιστές θέλουν» εννοείς μια μικρή μερίδα της κοινωνίας. όταν λες «οι εργαζόμενοι θέλουν» εννοείς ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους… Δεν είναι πολύ καλύτερα;

Συνταξιούχοι: Οι συνταξιούχοι είναι τα «τιμημένα γηρατειά», τα οποία κάποιοι τίμησαν μόνο φραστικά…

Στην πραγματικότητα όμως καμιά κυβέρνηση ΔΕΝ τους πρόσεξε.

Οι άντρες και οι γυναίκες συνταξιούχοι αξίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και το κόμμα μας ΠΡΕΠΕΙ να τους φροντίσει με ειδικά προγράμματα, και συγκεκριμένες πράξεις που αφορούν το ύψος της σύνταξης, τις φαρμακευτικές και ιατρικές παροχές, τις διακοπές, τη συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες{π.χ. δωρεάν είσοδος σε ΟΛΑ τα Μουσεία} και πολλά ακόμη.

Σκεπτόμενοι: Εδώ ανήκουν όλα τα «πνευματικά εργαζόμενα» άτομα. Συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι, μουσικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, και πολλοί ακόμη. Μέχρι τώρα κανένας δεν τους σκέφτηκε. Θα τους σκεφτεί το νέο κόμμα.

Άνεργοι: Κάποιος κάποτε ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθεί και με τους Άνεργους. Είναι πολύ άδικο οι μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν απεργίες και  πορείες για την ΜΗ τέλεση υπερωριών και οι άνεργοι να μην έχουν καμιά συμπαράσταση. Εμείς θα επιδιώξουμε να κάνουμε πολλές Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις για να αυξήσουμε την εργασία και να μειώσουμε την ανεργία.

Για να φέρουμε πίσω στην Ελλάδα χιλιάδες ελληνόπουλα που τώρα ζουν στο εξωτερικό.

Για να δώσουμε καλές εργασίες και καλούς μισθούς σε αμέτρητους Έλληνες και Ελληνίδες που σπούδασαν, που πήραν πτυχία, που έχουν επιστημονικές γνώσεις και όμως κάνουν «άλλες δουλειές».

Η επιτελική ομάδα του κόμματος θα επεξεργαστεί θέσεις, ιδέες και προτάσεις που θα υποστηρίζουν ουσιαστικά όλους τους παραπάνω και όχι μόνο τους «κυνηγούς» ή μόνο τους «κομμουνιστές».

Αυτό το κόμμα θα επιδιώκει το καλό για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες γι αυτό θα είναι κόμμα συσπείρωσης, ενότητας, αδελφοσύνης.

Θα επιδιώξει το κοινό καλό.

 

Καταστατικό

Μερικές σκέψεις για το καταστατικό του Νέου κόμματος είναι οι εξής:

-Ο Ιδρυτής ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά και Πρόεδρος του κινήματος…

-Τον Πρόεδρο θα τον επιλέγει το Κίνημα με ψηφοφορία από Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κάλπες ή και τα δυο.

-Ο Ιδρυτής ΔΕΝ θα είναι υποχρεωτικά ο Πρωθυπουργός. Τον Πρωθυπουργό θα τον επιλέξει η πλειοψηφία των μελών με ψηφοφορία

-Ο Ιδρυτής ΔΕΝ θα είναι υποχρεωτικά υποψήφιος βουλευτής… Τους υποψήφιους θα τους επιλέξουν τα μέλη… Σημείωση: Ίσως πρέπει να είναι βουλευτής μόνο για να έχει δικαίωμα να μιλάει στη Βουλή…

-Άτομα που έχουν υπάρξει βουλευτές με άλλα κόμματα ΔΕΝ μπορούν να είναι υποψήφιοι με το ΕΔΕΣΣΑ. Οι γυρολόγοι και οι καιροσκόποι ας πάνε αλλού.

– Οι βουλευτές μπορούν να κάνουν μόνο 1 ή 2 ή 3 θητείες. Τέταρτη θητεία αποκλείεται… Μια θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας είναι η εναλλαγή όλων σε όλα τα αξιώματα. ΔΕΝ θα υπάρχουν μόνιμοι στο συνδικαλισμό, στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στη Βουλή. Όλοι έχουν δικαίωμα να περάσουν από τις βαθμίδες διοίκησης, να προσφέρουν, να γνωρίσουν τις διαδικασίες.

Για σκεφτείτε. Αφού θα επιτρέπονται μόνο μέχρι 3 θητείες, σε κάθε εκλογή θα ανανεώνεται το 1/3 των Βουλευτών, με νέους και νέες.

Έτσι θα έχει πιθανότητα να γίνει βουλευτές, δήμαρχοι, κλπ ΚΑΙ εσείς ΚΑΙ τα παιδιά σας. Όχι να υπάρχουν κάποιοι ισόβια !!!

Έχουμε κι άλλες καινοτόμες ιδέες, αλλά ας σταματήσουμε εδώ για σήμερα…

 

Επίλογος

Χτες, «τρεις του Σεπτέμβρη», είχε γενέθλια ένα κόμμα που γεννήθηκε, κυβέρνησε, και μίκρυνε, από τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας του.

Όταν δημιουργήθηκε το 1974 ΔΕΝ ανήκαμε στην Ευρώπη, ΔΕΝ είχαμε σαν νόμισμα το Ευρώ, ΔΕΝ είχαμε κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στην Οικονομία, στην Εξωτερική πολιτική, στην Άμυνα της Ευρώπης.

Τότε ήταν αδιανόητο να δούμε  Ευρωπαίους στρατιώτες να «υπερασπίζονται» τα Ελληνικά ΚΑΙ ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο.

Όλα αυτά τα ΝΕΑ σημερινά δεδομένα, όσα κόμματα δημιουργήθηκαν στη Μεταπολίτευση ΔΕΝ τα έχουν προβλέψει στα καταστατικά τους!

Άρα είναι επιβεβλημένη η δημιουργία νέων κομμάτων, με νέες αρχές, νέες αξίες, νέες επιδιώξεις. Με σύγχρονο ρεαλιστικό, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το «ανήκουμε στην Ευρώπη» είναι πλέον Ελληνικό κεκτημένο. Και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να φαίνεται στα καταστατικά όλων των κομμάτων.

Ξέρετε ένα πολύ παράδοξο που υπάρχει σήμερα;

Υπάρχει Ελληνικό κόμμα που στο καταστατικό του γράφει ότι: «επιδιώκει την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού, την κατάργηση ΟΛΩΝ των κομμάτων και την λειτουργία του μονοκομματικού κομμουνιστικού συστήματος. Επιδιώκει τη δικτατορία του προλεταριάτου»…

Πότε όλα αυτά??? ΣΗΜΕΡΑ…

Που ο κομμουνισμός καταργήθηκε το 1990 από ΟΛΕΣ τις χώρες που κάποτε τον εφάρμοσαν… Τόσο παλαιολιθικά καταστατικά υπάρχουν…

Και η κατακλείδα.

Η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή χώρα…

Και οι Έλληνες ΔΕΝ έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι.

Το νέο κόμμα πρέπει να προωθεί την Εθνική Ενότητα. ΔΕΝ θέλουμε άλλον εμφύλιο πόλεμο, ΔΕΝ θέλουμε άλλο αδελφικό αίμα στην Ελλάδα…

Ας ευχηθούμε αυτές οι θεωρητικές σκέψεις κάποια στιγμή να γίνουν πράξη…

Ας ευχηθούμε αυτές οι ιδέες «μου» να βρουν κι άλλους οπαδούς και σύντομα να έχουμε ΝΕΑ, σωστά, σύγχρονα κόμματα στον τόπο μας…

Ας ευχηθούμε να ακούσουμε ΝΕΑ ονόματα, ΝΕΩΝ κομμάτων…

Που θα μοχθούν για την Ελλάδα και τους Έλληνες…

Κυτίνος Ευάγγελος

 

Τελευταία ενημέρωση 4 Σεπτεμβρίου 2021 14:10:13 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας