Χρήσιμες σκέψεις για όλους – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Είναι μακάριες οι κοινωνίες που έχουν υπεύθυνους, σοβαρούς, έντιμους ηγέτες και οδηγούν τους λαούς στις σωστές λύσεις
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
News RoomNews Room17 Ιουλίου, 2021 09:540

Είναι μακάριες οι κοινωνίες που έχουν υπεύθυνους, σοβαρούς, έντιμους ηγέτες και οδηγούν τους λαούς στις σωστές λύσεις

Εισαγωγή

Στις διάφορες συντροφιές κάποιοι φίλοι αναπτύσσουν αξιόλογες σκέψεις, ξετυλίγουν ένα σωστό και συνεπή λόγο, προτείνουν ενδιαφέροντα πράγματα.

Κάποιες τέτοιες σκέψεις αγαπητών φίλων θα μεταφέρω σήμερα για γενικότερο προβληματισμό.

 

Χωρίς σωσίβια; 

Ο φίλος έχει κάνει πολλά ταξίδια με όλα τα μεταφορικά μέσα και μας λέει:

Τα πρώτα αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν {θυμίζω ότι το 1908 στις ΗΠΑ ο Χένρυ Φορντ δημιούργησε την πρώτη αλυσίδα παραγωγής των αυτοκινήτων Φορντ μόντελ Τ} δεν είχαν ούτε ζώνες ασφαλείας, ούτε αερόσακους.

Σήμερα οι ζώνες και οι αερόσακοι είναι υποχρεωτικοί σε όλα τα αυτοκίνητα και όλοι – οδηγοί και συνοδηγοί – φορούν τη ζώνη ΠΡΙΝ ξεκινήσουν.

Κι όμως κανένας ηλίθιος οδηγός δεν διαμαρτυρήθηκε ότι η ζώνη του «περιορίζει την ελευθερία» και αυτός ΔΕΝ θέλει να την φορέσει.

Σε όλα τα πλοία στις κρίσιμες στιγμές δίνουν στον κόσμο να φορέσει σωσίβια για να σώσει τη ζωή του. Εκεί κανένας δεν ρώτησε με τι υλικό  έχουν φτιάξει τα σωσίβια, αν έχουν παρενέργειες, αν τον σφίγγουν στη μέση κλπ.

Σε όλα τα στρατιωτικά αεροπλάνα ο πιλότος φοράει το αλεξίπτωτο πριν ακόμη μπει στο πιλοτήριο. Και είναι πολλές οι περιπτώσεις που το αλεξίπτωτο έσωσε τον πιλότο.

Και εκεί ΔΕΝ υπήρξε πιλότος που να είναι «αρνητής του αλεξίπτωτου».

Και ερχόμαστε στην πανδημία.

ΟΛΟΙ οι γιατροί, ΟΛΟΙ οι επιδημιολόγοι, σε ΟΛΟ τον κόσμο λένε το ίδιο πράγμα. Εμβολιαστείτε για να προστατευτείτε. Και αρχίζει το παράλογο.

Κάποιοι είναι «με το θάνατο», κάποιοι προσπαθούν να αποκτήσουν «όνομα», «φήμη», «δημοσιότητα» λέγοντας το αντίθετο από τους γιατρούς.

Κι εμείς ας τους πούμε «άντε γεια» και ας μην ασχοληθούμε άλλο μαζί τους…

 

Αν με ρωτούσαν…

Ο επόμενος φίλος έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη.

…Αν με ρωτούσαν ποιος κυβερνάει ΣΗΜΕΡΑ την Ελλάδα, θα έλεγα:

-Τυπικά, εφόσον για πολλά θέματα π.χ. εγκληματικότητα, ισχύουν και εφαρμόζονται οι νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης,  άρα κυβερνάνε αυτοί που αποδοκιμάστηκαν από το Λαό…

Αν με ρωτούσαν όλοι οι φυλακισμένοι είναι ίδιοι, θα απαντούσα:

-ΟΧΙ… Αυτός που έκλεισε η επιχείρησή του, που χρωστάει στην εφορία, και μπήκε φυλακή για χρέη, ΔΕΝ είναι σαν την συμμορία δολοφόνων που σκότωσαν γεροντάκια για να τους ληστέψουν.

Αν με ρωτούσαν ποιοι νόμοι θα ήθελα να αλλάξουν θα έλεγα:

-Θέλω πολύ αυστηρότερες ποινές σε όσους κάνουν:

Α) Δολοφονίες, βιασμούς, αποπλάνηση ανηλίκων, εμπόριο ναρκωτικών

Β) Οδήγηση με αλκοόλ, με υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνα

Γ) Προδοσία της πατρίδας (πληροφορίες σε εχθρούς, φωτογραφίες, κλπ)

Δ) Βόμβες μολότοφ, καδρόνια, σιδερόβεργες, εναντίον αόπλων διαδηλωτών ή αστυνομικών

Ε) Μεταφορά ξένων μεταναστών παράνομα στην Ελλάδα,

ΣΤ) Καταστροφές δημοσίων κτηρίων, αγαλμάτων, πανεπιστημίων, σχολείων,

Ζ) Εισβολή σε ξένα σπίτια για ληστείες, δολοφονίες αόπλων, κ.ά.

Αν με ρωτούσαν για τις συνθήκες στις φυλακές, θα έλεγα:

-Αν οι καταδικασμένοι περνάνε «καλά», τότε ΔΕΝ τους πειράζει η φυλακή. Άρα για να είναι η φυλάκιση «τιμωρία» πρέπει να περνάνε άσχημα…  Μόνο έτσι θα έχουμε μείωση της εγκληματικότητας…

-Οι φυλακισμένοι για εγκλήματα ΔΕΝ δικαιούνται ατομικές σουίτες… Ας βάζουμε και 5 και 10 και 15  σε ένα θάλαμο… Πρόβλημά τους… Ας ΜΗΝ παρανομούσαν…

-Τα ισόβια που αποφασίζουν οι δικαστές, πρέπει να είναι ισόβια,

-Τα 25 χρόνια της απόφασης, να είναι 25 χρόνια …

-Κάποιοι νομικοί που λένε: «25 χρόνια = 4,5  χρόνια» ΔΕΝ ξέρουν μαθηματικά !!!

-Πρέπει να χτίσουμε νέες φυλακές σε ερημιές. Που να έχουν κελιά  στα 10 μέτρα κάτω από το έδαφος… Τα θύματα των δολοφόνων, δηλ. οι νεκροί, θα είναι για πάντα μέσα στη Γη… Ποτέ ΔΕΝ θα ξαναδούν τον ήλιο… Γιατί οι εγκληματίες πρέπει να λιάζονται;

Μόνο όταν η «φυλακή τους πονάει», τότε ΔΕΝ θα κάνουν εγκλήματα…

Δυστυχώς οι νομοθέτες δεν ρωτάνε ποτέ τον απλό πολίτη..

Εμένα δεν με ρωτάει ποτέ κανένας, και έτσι δεν ξέρουν τη γνώμη μου!!!

 

Τα μηνύματα των τοίχων…

Δυο φίλοι συζητούν:

-Α: Παλιότερα στις κομμουνιστικές χώρες έβλεπες τοιχογραφίες, ζωγραφιές, τεράστια αγάλματα ή κατασκευές από πέτρες που εικόνιζαν τον Λένιν, τον Στάλιν, το σφυροδρέπανο, τη σημαία τους,  κ.ά.

-Β: Τα έχω δει και εγώ…

-Α: Φυσικά όλα αυτά τελείωσαν το 1990 όταν το μονοκομματικό κομμουνιστικό κράτος κατέρρευσε και το καθεστώς άλλαξε… Αλλά…

-Β: Ποιό είναι το «αλλά» ;

-Α: Το «αλλά» είναι ότι οι κάποιοι οπαδοί στην Ελλάδα ΔΕΝ το έμαθαν ακόμη…

Εμείς εξακολουθούμε επί αμέτρητα χρόνια βλέπουμε το θλιβερό θέαμα τοίχοι, γέφυρες, εθνικές οδοί, σχολεία, πανεπιστήμια, κλπ να είναι γεμάτοι με άθλια γκράφιτι γραμμένα από οπαδούς ενός κόμματος.

-Β: Πώς ξέρεις ποιοι τα γράφουν;

-Α: ΔΕΝ χρειάζεται να το πω εγώ. Το γράφουν οι ίδιοι στους τοίχους και με το χρώμα και με τα αρχικά του κόμματός τους! Παντού βλέπεις να αναγράφεται το όνομα του Καραμανλή! Όλοι οι τοίχοι γράφουν ΚΚΕ, και καταλαβαίνεις ότι εννοούν  Κωνσταντίνος Καραμανλής Εθνάρχης !!!

-Β: Πολύ ωραίο το αστείο σου… Δεν το είχα σκεφτεί…

-Α: Άλλο είναι το θέμα. Από όλες αυτές τις αθλιότητες που βλέπουμε επί δεκαετίες κανένας ΔΕΝ ενοχλήθηκε μέχρι χτες η αισθητική κανενός «προοδευτικού»…

-Β: Γιατί ενοχλήθηκε σήμερα;

-Α: Ναι πρόσφατα ενοχλήθηκε. Όταν ένας δήμαρχος αποφάσισε να βάλει στους τοίχους του δήμου του ήρωες του 1821. Δηλ. αυτούς που μας ελευθέρωσαν από τη σκλαβιά των Τούρκων…

-Β: Απορώ…

-Α: Μην απορείς καθόλου. Μόνο κάποια πολύ «ειδικά» μυαλά προτιμούν να βλέπουν τους τοίχους λερωμένους με συνθήματα που έγραψε το κόμμα τους και ΔΕΝ προτιμούν να βλέπουν αυτούς που τους έδωσαν την ελευθερία…

-Β: Πόσους «αιώνες πολιτισμού πίσω» είναι κάποιοι Έλληνες σχετικά με τον υπόλοιπο κόσμο;

 

Επίλογος

Κάποτε στα φοιτητικά μας θρανία κάποιοι φωτισμένοι δάσκαλοι μας έλεγαν.

Κάθε πρόβλημα έχει πολλές λύσεις. Π.χ. το πρόβλημα «πως θα πάω από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη» έχει πολλές απαντήσεις: Με ποδήλατο – με ταξί – με ΚΤΕΛ – με πλοίο – με αεροπλάνο – με τρένο – κ.ά. Νικητής είναι εκείνος που θα προτείνει την καλύτερη λύση κάτω από τις ειδικές συνθήκες που ισχύουν κάθε φορά.

Το ίδιο θα συμβεί αν σε 10 αρχιτέκτονες προτείνουμε να μας σχεδιάσουν ένα σχολείο για κάποια πόλη. Ο καθένας θα έχει τη δική του ιδέα, σχέδιο, πρόταση.

Κάθε μέρα μπροστά στα άτομα, στις πόλεις, στα κράτη στις κοινωνίες μπαίνουν κάποια προβλήματα.

Από τον  τρόπο που οι κοινωνίες λύνουν τα προβλήματά τους καταλαβαίνουμε ότι κάποιες θα πάνε πολύ μπροστά και κάποιες θα υποφέρουν από τις επιλογές τους.

Είναι μακάριες οι κοινωνίες που έχουν υπεύθυνους, σοβαρούς, έντιμους ηγέτες και οδηγούν τους λαούς στις σωστές λύσεις…

Οι «άλλες» κοινωνίες απλά θα «διδαχθούν» από τα παθήματά τους…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουλίου 2021 09:54:51 από News Room


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group