Tο λάθος και το έγκλημα – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Να βγάλει τώρα τις κάλπες από τα γυμνάσια – λύκεια. Όχι πλέον μαθητικές εκλογές
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
News RoomNews Room15 Μαΐου, 2021 10:327

Να βγάλει τώρα τις κάλπες από τα γυμνάσια – λύκεια. Όχι πλέον μαθητικές εκλογές

Εισαγωγή

Όταν κάνουμε κάποιο λάθος υπάρχουν δυο δρόμοι:

Α) Να παραδεχτούμε το λάθος μας και να το διορθώσουμε, και

Β) Μα ΜΗΝ παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος… Τότε το λάθος γίνεται «διαρκείας», άρα έγκλημα.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την παρακμή του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Πολλοί έχουν ασχοληθεί με το θέμα, πολλοί μιλάνε και γράφουν για πολλαπλή κρίση, αλλά ΔΕΝ εντοπίσαμε το «λάθος» και τη «λύση».

Από τη Μεταπολίτευση του 1974 έχουν ψηφιστεί πολλοί νόμοι σχετικοί με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Νόμοι θετικοί και αρνητικοί.

Νόμοι που είχαν την ομοθυμία της Βουλής (όπως της Κας Άννας Διαμαντοπούλου, με 255 ψήφους) και νόμοι αρνητικοί (όπως αυτοί που ακύρωσαν το νόμο Διαμαντοπούλου).

Το βέβαιο είναι ένα. Η μέση εκπαίδευση είναι βουτηγμένη σε ένα τέλμα, σε μια πολυετή κρίση και συνεχώς πάει προς το χειρότερο.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κρίσης;

 

Συμπτώματα

Οι γονείς λένε: «Το παιδί μου ΔΕΝ έχει τετράδια, ΔΕΝ γράφει, ΔΕΝ κάνει εργασίες στο σπίτι».

Άλλοι λένε:  Κάποια μαθήματα ΔΕΝ γίνονται καθόλου (Θρησκευτικά) ή κάποια σχολικά βιβλία ΔΕΝ ανοίγονται ποτέ.

Οι πανεπιστημιακοί λένε: «Έχουμε φοιτητές που ΔΕΝ μπορούν να γράψουν σωστά ούτε μια πρόταση».

Οι παλιότεροι λένε: «Κάποτε υπήρχαν μετεξεταστέοι και στάσιμοι. Τώρα περνάνε ΟΛΟΙ στην επόμενη χρονιά, με λευκές κόλλες στα διαγωνίσματα, με λευκές κόλλες στα τεστ, με πλήρη άγνοια σε όλα…»

Οι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί – υπάρχουν ακόμη – λένε: ΑΝ «κόψω» μαθητή θα μου κάνουν κατάληψη, θα κλείσει το σχολείο, θα με τρέχουν  στα κανάλια, θα έρθουν τρελές μανούλες στο σχολείο να κάνουν νούμερα…

Στις «εισαγωγικές εξετάσεις» πετυχαίνουν και γίνονται φοιτητές κάποιοι που πήραν βαθμούς 3 και 4 με βάση το 10 και άριστα το 20…

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης της εκπαίδευσης κατατάσσουν την Ελληνική Δημόσια εκπαίδευση στον πυθμένα, μετά τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Πόσο περήφανος μπορεί να είναι ο μέσος Έλληνας από όλα αυτά;

 

Μέχρι το 1974

Μετά τον πόλεμο και μέχρι το 1974 στο σχολείο υπήρχε ιεραρχία, αξιοκρατία, αρχές. Ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, ο Σύλλογος, ο Επιθεωρητής ήταν σεβαστοί θεσμοί.

Υπήρχαν κάποιες υπερβολές, όπως κούρεμα με την ψιλή, καπέλο τα αγόρια, μπλε ποδιά τα κορίτσια, ωράριο κυκλοφορίας το βράδυ, υπερβολικές εργασίες στο σπίτι, ατελείωτες ώρες γραψίματος, πολλές ασκήσεις και εργασίες, άρα και διόρθωσης των τετραδίων από τους καθηγητές.

Υπήρχαν και «κώδικες συμμόρφωσης».

Που ξεκινούσαν από «κατσάδα μέσα στην τάξη», από «τράβηγμα αφτιού», από χτυπήματα με το χάρακα στις παλάμες, με σωματική ταλαιπωρία (όρθιος στον τοίχο), με «να έρθεις με τον κηδεμόνα σου», με αποβολές, κ.ά.

Στην ατμόσφαιρα αιωρούνταν και βαρύτερες ποινές όπως αποβολή από το σχολείο, αποβολή από τα σχολεία του νομού ή του κράτους.

Αυτά «τα εργαλεία» εξυπηρετούσαν το στόχο «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Και τότε τα παιδιά έμαθαν γράμματα!

Από φτωχές, από αγροτικές, από «αμόρφωτες» οικογένειες βγήκαν επιστήμονες περιωπής που διακρίθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τότε τα Γυμνάσια και τα Πανεπιστήμια λειτουργούσαν και έκαναν το αυτονόητο. Μόρφωναν τα Ελληνόπουλα…

Σημειώστε κάτι.

Τότε «ο ενδιάμεσος» μεταξύ μαθητών και καθηγητών ήταν ο άριστος κάθε τμήματος. Ο απουσιολόγος, ο επιμελητής, που τον εκτιμούσαν ΚΑΙ οι συμμαθητές του, ΚΑΙ οι καθηγητές.

Τότε οι μαθητές ΔΕΝ είχαν αιτήματα της μορφής «θέλουμε 5-ήμερη εκδρομή», «θέλουμε περίπατο», «θέλουμε κατάληψη», «θέλουμε 25 μαθητές ανά τμήμα», «θέλουμε διορισμούς καθηγητών», «θέλουμε καθαρίστριες» αλλά μόνο μάθαιναν γράμματα.

Επίσης τότε ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν είχε πρόσβαση στα σχολεία. Οι κομματικές ταυτότητες μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν άγνωστες.

Όλοι λειτουργούσαν σαν Έλληνες και όχι σαν οπαδοί κομμάτων.

 

Και έγινε το ΛΑΘΟΣ

Κάποιος Υπουργός Παιδείας σκέφτηκε «δημοκρατικά».

Να δώσει στους μαθητές το δικαίωμα να αποφασίζουν, να ψηφίζουν,  να εκλέγουν. Και καθιέρωσε τις εκλογές για τα 5-μελή και τα 15-μελή.

Αυτός ο νόμος για τις μαθητικές εκλογές έγινε η «Κερκόπορτα» από την οποία οι εχθροί της εκπαίδευσης μπήκαν στα σχολεία.

Και για να μην κρύβουμε τα λόγια μας, όταν λέω «εχθροί της Ελληνικής Δημόσιας εκπαίδευσης» εννοώ κάποιους Έλληνες αριστερούς.

Οι «αριστεροί φοιτητές» πήραν κομματική εντολή να «μπούνε στα Γυμνάσια και στα Λύκεια» και να αρχίσουν την στρεβλή ενημέρωση στα ανώριμα μυαλά των 13–άρηδων.

Πώς παρέσυραν τους άπειρους νέους;

Με πλειοδοσία στα εύκολα, στα αρνητικά, στο χαβαλέ…

Όχι στις υποχρεωτικές εργασίες των μαθητών,

Όχι στα διαγωνίσματα,

Όχι στην «αυθαιρεσία» των καθηγητών,

ΝΑΙ στις απεργίες των μαθητών,

ΝΑΙ στις πορείες των μαθητών,

ΝΑΙ στις καταλήψεις των Δημόσιων σχολείων.

Και οι ανώριμοι μαθητές τσίμπησαν το «δόλωμα»…

Ενώ η αριστερά στην κοινωνία, με ελεύθερες εκλογές, είχε ποσοστό 5-8%, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, κλπ. είχε την απόλυτη πλειοψηφία.

Ήταν η πρώτη δύναμη…

Γιατί ο μεγάλος, ο ώριμος άνθρωπος ξέρει τι συμβαίνει στον κόσμο. Γνωρίζει ότι ο κομμουνισμός απέτυχε παταγωδώς όπου κυβέρνησε.  Και ότι στις πρώην κομμουνιστικές χώρες τώρα απαγορεύεται η ίδρυση κομμουνιστικών κομμάτων.

Ενώ ο μαθητής των 13 ετών που μπαίνει στο γυμνάσιο ΔΕΝ ξέρει τίποτε…

Και μένει με «ανοιχτό στόμα» στις εξωπραγματικές υποσχέσεις των αριστερών που λένε «θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο», «πολεμάμε για μια καλύτερη κοινωνία», αλλά κάνουμε τα σχολεία μας αχούρια, και γεμίζουμε τους τοίχους με κουτσουλιές…

Στο κομματικό παιχνίδι κάποιων αριστερών μπήκαν και οι «συμπαθούντες καθηγητές». Όλοι ξέρουμε «καθοδηγητές – μαθητοπατέρες» που λένε «κάνετε μια βδομάδα κατάληψη» για να ξεκουραστούμε…

Τα αιτήματα της κατάληψης «έρχονται» στα σχολεία γραμμένα σε κομματικό χαρτί…

Και οι καταλήψεις – ΜΟΝΟ στην Ελλάδα- έγιναν μόδα…

Που παράγουν και τους αρχηγούς των καταλήψεων, δηλ. αυτούς που ΔΕΝ θέλουν οι Έλληνες να μορφώνονται και να έχουν δική τους γνώμη, αλλά θέλουν να είναι κοπάδια που ακολουθούν το τσομπάνο τους, τον «αριστερό καθοδηγητή».

 

Τα παράλογα

Μέσα από τις μαθητικές εκλογές είδαμε πολλά παράλογα.

-Τους μαθητές να ΜΗΝ εκπροσωπεί ο καλύτερος από τους συμμαθητές τους, αλλά ο χειρότερος. Αυτός που προτείνει συνεχείς κόντρες με τους καθηγητές, που οδηγούν σε κλείσιμο των σχολείων.

-Το κλείσιμο των σχολείων ονομάζεται «αγωνιστική κατάληψη» και περιέχει ολονύχτια πάρτι, κρασιά, μπίρες, σεξ, και άλλα…

-Οι μαθητές, και κυρίως ο Πρόεδρος του 15-μελούς, παίρνουν «προμήθειες» (σε χρήμα, σε ποδήλατα, σε μηχανάκια, κ.ά.) από τουριστικά γραφεία για να κλείσουν την 5-ήμερη εκδρομή στην τιμή, στο νησί, στο ξενοδοχείο και με το πούλμαν που «συμφέρει» το γραφείο.

Δηλ. εν ψυχρώ «έκλεβαν τους συμμαθητές τους».

Άρα η διαφθορά κάποιων άρχιζε με τις μαθητικές εκλογές…

Όταν κάποτε ζήτησα από το 15-μελές να φέρουν πέντε (5) κλειστές προσφορές σε φακέλους (για την 5-ήμερη) που θα τις ανοίξει και θα τις κρίνει ο Σύλλογος καθηγητών, αρνήθηκαν!!!

Από τότε ΔΕΝ συνόδευσα καμιά «τέτοια» πενταήμερη…

Αντίθετα έκανα πολλές πολυήμερες, μορφωτικές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, π.χ. με αντικείμενο τη «μελέτη του Νερού στη Φύση» όπου οι μαθητές ΔΕΝ πλήρωναν τίποτε, αλλά τα έξοδα τα έβαζε η Ευρωπαϊκή Ένωση (με το «Πρόγραμμα Κινητικότητας» που ίσχυε τότε…)

 

Άλλα παράλογα…

Για να δείτε πόσο παράλογες είναι οι «εκλογές στα Γυμνάσια Λύκεια» οι οποίες έχουν καπελωθεί από την Ελληνική «αριστερά», σκεφτείτε τα εξής εφιαλτικά ενδεχόμενα:

–Εκλογές στα νοσοκομεία (δεν θα διοικούν – αποφασίζουν οι διευθυντές, οι γιατροί, οι νοσηλευτές αλλά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ασθενών)

–Εκλογές στις Μητροπόλεις (ΔΕΝ θα αποφασίζει ο Μητροπολίτης και η Ιεραρχία, αλλά ο πρόεδρος των παπάδων)

–Εκλογές στα στρατόπεδα (Δεν θα αποφασίζει ο λοχαγός ή ο συνταγματάρχης, αλλά ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης που επέλεξαν τα στραβάδια)

–Εκλογές στα Δημοτικά και στα νηπιαγωγεία (τα νήπια και τα εξάχρονα τα ξέρουν ΟΛΑ και μπορούν να διοικήσουν τα σχολεία καλύτερα από τους έμπειρους εκπαιδευτικούς).

Για τις συνδικαλιστικές εκλογές ΔΕΝ χρειάζεται να σκεφτείτε. Ξέρετε ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές «έκλεισαν» ακμάζουσες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, χρεοκόπησαν Δημόσιες Επιχειρήσεις όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΤΕΟ, Αεροδρόμια, Λιμάνια, κλπ.

Όπου ανακατεύτηκε η «αριστερά» {σχολεία, πανεπιστήμια, βιομηχανίες, ΔΕΚΟ, κ.ά.} είχαμε ΜΟΝΟ καταστροφές, διάλυση, απολύσεις και ανεργία.

Αυτό το έχει καταλάβει όλος ο κόσμος, εκτός από κάποιους «Έλληνες αριστερούς».

 

Μοναδικός δρόμος

ΑΝ θέλουμε βελτίωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να καταργήσουμε αμέσως τις μαθητικές εκλογές.

Τους μαθητές κάθε τμήματος θα εκπροσωπούν οι πέντε συμμαθητές τους με τους καλύτερους βαθμούς. Όποιος θέλει να γίνει «αρχηγός» πρέπει πρώτα να γίνει άριστος. Και να ξέρει όσο απέχει η Λέσβος από τη Μυτιλήνη.

Στο15-μελές συμμετέχουν οι καλύτεροι μαθητές κάθε τμήματος (από 1 έως 3 μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός 15)

Έτσι το Ελληνικό Σχολείο αποβάλει τα κόμματα και τους κομματικούς και δέχεται ισότιμα όλους τους μαθητές.

Οι καθηγητές ξαναβλέπουν ισότιμα όλους τους μαθητές…

Οι γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου γίνονται με «κλειστά» τα ονόματα των μαθητών και βαθμολογούνται απρόσωπα…

Όπως γίνεται στις γενικές εξετάσεις…

Αρχίζει επιτέλους η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Για να τιμήσουμε τους άξιους.

 

Επίλογος

Η ελληνική αριστερά επί δεκαετίες άλωσε, βούλιαξε, χαντάκωσε  τη Δημόσια Εκπαίδευση…

Χιλιάδες Ελληνόπουλα  βγήκαν αμόρφωτα, φανατισμένα, δηλητηριασμένα με αντικοινωνικές ιδέες, όπως «ο αστυφύλακας είναι εχθρός μας, ενώ ο δολοφόνος αθώων ανθρώπων είναι φίλος μας».

Χιλιάδες ελληνόπουλα μισούν και καταστρέφουν όλα τα Δημόσια κτήρια {σχολεία, πανεπιστήμια, κ.ά.}, κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει πουθενά αλλού…

Μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για το μέλλον των Ελλήνων και την Ελλάδας κάτι σημαντικό πρέπει να κάνει ΤΩΡΑ…

Να βγάλει τώρα τις κάλπες από τα γυμνάσια – λύκεια. Όχι πλέον μαθητικές εκλογές.

Να ελευθερώσουμε τα σχολεία από τους μαθητοπατέρες.

Κάποιοι θέλουν τα σχολεία κλειστά και τους μαθητές στους δρόμους.

Εμείς, οι σωστοί Έλληνες, θέλουμε τα σχολεία να λειτουργούν, τα Ελληνόπουλα να μαθαίνουν, να σκέπτονται, να αποφασίζουν σωστά, και όχι να είναι άβουλα πιόνια που ενεργούν σπασμωδικά για τα συμφέροντα κάποιων άλλων…

Οι μαθητικές εκλογές δεν πρόσφεραν ΤΙΠΟΤΕ το θετικό…

Έφεραν στην εκπαίδευση και στην κοινωνία μόνο αρνητικά…

Οι μαθητικές εκλογές είναι το ΛΑΘΟΣ….

Αν δεν τις καταργήσουμε θα είναι το ΕΓΚΛΗΜΑ…

Υστερόγραφο: Στην Ελλάδα έχουμε πλήρη δημοκρατία. Ψηφίζουμε για Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Βουλευτές, ευρωβουλευτές, συνδικαλιστές, επιμελητήρια, συλλόγους, αδελφάτα, συνελεύσεις, κ.ά. ΔΕΝ χρειάζονται οι μαθητικές εκλογές…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαΐου 2021 10:32:42 από News Room


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


7 σχόλια

 • Avatar
  GeorgeM

  16 Μαΐου 2021 at 07:43

  Αστείο το άρθρο, τι να πρωτοσχολιάσει κανείς, ο κύριος θέλει να αποβάλει τους κομματισμούς στους νέους ανθρώπους γιατί δεν είναι της αρεσκείας του. Προφανώς για τους συντηρητικούς ηλικιωμένους που γίνονταν επιθεωρητές επι Χούντας, δεν υπάρχει πρόβλημα.
  Τον ενοχλούν οι “αριστεροί” που υποκινούν τις καταλήψεις, δεν τον ενοχλούν οι δεξιοί γονείς με τα καδρόνια που δέρνουν κόσμο έξω από τα σχολεία, βλέπε Καλαμπόκας.
  Δεν γνωρίζει ότι και οι δεξιοί κομματικοί μαθητές υποκινούν καταλήψεις όταν δεν είναι οι ίδιοι στην εξουσία ή μάλλον το ξεχνάει επειδή τον συμφέρει.
  “Εμείς οι σωστοί έλληνες” λέει το άρθρο, τι να σχολιάσεις, μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου φίλε.
  “Επίσης τότε ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν είχε πρόσβαση στα σχολεία”, μόνο η άρχουσα τάξη των χουντοφασιστοειδών που έπαιρναν επιτελικές θέσεις στα σχολεία με το Πιστοποιητικό Πολιτικών Φρονημάτων.
  Σου έχω νέα φίλε μου: η παγκόσμια Καπιταλιστική Χούντα έχει δημιουργήσει την Κοινωνία που δεν γουστάρεις, των χαζών νέων που τους ενδιαφέρει μόνο το κινητό τους και το τι θα φορέσουν, ο καταναλωτισμός του Δυτικού τρόπου σκέψης είναι αποτέλεσμα των “δεξιών” πολιτικών.
  Αυτών που εκπροσωπείς.

  Απάντηση

  • Avatar
   Κυτίνος Ευάγγελος

   17 Μαΐου 2021 at 18:50

   Για το κείμενο άκουσα πολλά θετικά σχόλια και ΔΥΟ (2) αρνητικά… Από ανώνυμους μασκοφόρους (αφού κρύβονται κάτω από μάσκες ανωνυμίας).. Να θυμίσω: Στις κομμουνιστικές χώρες (και επί κομμουνισμού και σήμερα που ΔΕΝ έχουν κομμουνισμό) οι μαθητές ΔΕΝ έκαναν εκλογές… Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου οι μαθητές ΔΕΝ κάνουν κομματικές εκλογές. Κάνουμε μόνο στην Ελλάδα και γι αυτό καταντήσαμε έτσι τη Δημόσια Εκπαίδευση… Άγνωστε και ανώνυμε άνθρωπε ο Ροβινσώνας Κρούσος ζούσε μόνος στον κόσμο του… Το ίδιο κι εσύ αφού δεν ξέρεις τι συμβαίνει αλλού…Σου εύχομαι καλά μυαλά…

   Απάντηση

   • Avatar
    GeorgeM

    18 Μαΐου 2021 at 09:18

    Ποιος σου ειπε οτι οι μαθητικες εκλογες ειναι κομματικες; Στα σχολεια, στα δεκαπενταμελη βγαινουν οι πιο “μαγκες” και οι πιο δημοφιλεις. Αλλα επειδη δεν εχεις ιδεα περι εφηβικης ψυχολογιας γραφεις φασιστικά παραληρηματα.
    Τα παιδια θελουν να ανατρεψουν τα δεδομενα, δεν χωρανε στην κοινωνια των μεγαλων. Και καλα κανουν γιατι ετσι παει η κοινωνια μπροστα και προοδευει και οχι απο ελεγχομενους ηλικιωμενους κομματικα προσκυμενους με προσβαση σε τοπικα ΜΜΕ που αναφερονται στον εαυτο τους ως “εμεις οι σωστοι Ελληνες”…
    Δεν μπορω να καταλαβω τι προβλημα εχεις επισης με την ανωνυμια. Εσεις στην επαρχια εχετε μαθει να εχετε “φακελους” με ονοματα.
    Δεν ειμαι σε κανεναν μεγαλε, αντιθετα με εσενα που μυριζεις απο μακρια.

    Απάντηση

 • Avatar
  Ανδρεας

  17 Μαΐου 2021 at 17:23

  Τι να πρωτοσχολιασεις σε αυτό το άρθρο, ψέματα, κι άλλα ψέματα, μίσος για τους νέους και ύμνοι για κάθε αυταρχικό τροπο εκπαίδευσης και επιβολής. Προφανώς ένας υποστηρικτής της χούντας και του φασισμού όπως ο αρθρογράφος μισεί την αριστερά και την δημοκρατία και συκοφαντεί χυδαία τα σχολεία τα πανεπιστήμια και τη νεολαία. Η απάντηση στην ακροδεξιά κυβέρνηση και τους κλάκαδορους της είναι ανυποχώρητος αγώνας για τη δημοκρατία! Για την υπεράσπιση και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης! Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν όσοι δεν έχουν επιχειρήματα (φταίνε οι νέοι, φταίνε οι γέροι, φταίνε οι δημ υπάλληλοι, φταίει η απόδειξη για την τυρόπιτα κλπ).

  Απάντηση

  • Avatar
   Κυτίνος Ευάγγελος

   17 Μαΐου 2021 at 19:02

   Άγνωστε και ανώνυμε γραφέα, ΔΕΝ κατάλαβες τίποτε… Εγώ ενδιαφέρομαι για το μόρφωση, για την πνευματική ωρίμαση των νέων… Όπως γίνεται στα σχολεία όλου του κόσμου… Εσύ θέλεις οι νέοι να τρώμε σανό, να είναι κοπάδια άβουλων ζώων, για να τα πηγαίνεις όπου θέλεις εσύ, ο πονηρός τσοπάνος. ΔΕΝ θέλεις οι νέοι να ωριμάσουν και να ψηφίζουν από τα 18, αλλά θες να τους καθοδηγείς από τα 12-13. Φυσικά ΔΕΝ κατάλαβες ότι το αντικείμενο του άρθρου είναι η βελτίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, γιατί σκέφτεσαι μόνο κομματικά… Όχι εκπαιδευτικά… Φυσικά ΔΕΝ κατάλαβες ότι ο κομμουνισμός έσβησε από τα κράτη που τον υπέστησαν επί δεκαετίες και θέλεις να τον επιβάλεις και στην Ελλάδα… Τα μονοψήφια νούμερα κάποιων κομμάτων στις Γενικές εκλογές σου λένε τίποτε ??? ΔΕΝ θα σου μιλήσω για εκπαιδευτικά προγράμματα σε ΟΛΟ τον κόσμο γιατί ΔΕΝ θα καταλάβεις… Ούτε θα καταλάβεις ότι οι καταλήψεις και το κλείσιμο των πανεπιστημίων μόνο στην Ελλάδα αποδοκιμάζεται από όλους…ΔΕΝ με ενοχλεί που ΔΕΝ καταλαβαίνεις… Εγώ προσπάθησα να σε κάνω να καταλάβεις…

   Απάντηση

 • Avatar
  GeorgeM

  19 Μαΐου 2021 at 01:02

  Από έναν ανώνυμο “μασκοφόρο”: δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά ο θεσμός της κατάληψης μας τελείωσε με το webex.
  Όποιος γουστάρει κάνει κατάληψη και χρεώνεται τις απουσίες του και όποιος θέλει κάνει μάθημα μέσω webex, τζάμπα βγάλατε τόση “χολή” για την αριστερή νεολαία που εσείς οι “σωστοί Έλληνες” δεν γουστάρετε με τίποτα. Οπότε τζάμπα πηγαίνει το άρθρο σας.
  Να προτείνω το επόμενο άρθρο, οι πολυκατοικίες των χουντικών στην Πρέβεζα και η ασχήμια τους. Σε ποιους ανήκουν; Σε ποιο κόμμα είναι αυτοί οι άνθρωποι τώρα;
  Εσείς που κάνετε έρευνα θα γράψετε κάτι για αυτό; Ή στηλιτεύουμε ό,τι κομματικά μας συμφέρει; Για να δω την έρευνα σας…

  Απάντηση

 • Avatar
  Ασπρουδης

  20 Μαΐου 2021 at 15:06

  Φαίνεται ότι ενοχλείς κάποιους με όσα γράφεις. Άρα σωστά τα λες. Και
  όντως οι απόψεις σου είναι κοντά σε όσους υποστηρίζουν την μόρφωση των ανθρώπων και την πρόοδο της κοινωνίας.
  Τους άλλους άφησέ τους στον 19ο αιώνα τους.

  Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group