Η πανδημία, οι εμβολιασμοί και τα «Εγώ» – Γράφει ο Ευστάθιος Λάζαρης

Φαίνεται, λαμβανομένου υπ΄ όψιν και των μεταλλάξεων ότι μάλλον οδηγούμαστε σε μια τακτική ετήσιας «αναμνηστικής» δόσης εμβολίου (στο μόνο που θα μοιάζει με την γρίπη)
ΛΑΖΑΡΗΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Ευστάθιος (Άκης) Λάζαρης, Δ/ντής Ε.Σ.Υ. Πρώην υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας
News RoomNews Room5 Μαΐου, 2021 12:080

Φαίνεται, λαμβανομένου υπ΄ όψιν και των μεταλλάξεων ότι μάλλον οδηγούμαστε σε μια τακτική ετήσιας «αναμνηστικής» δόσης εμβολίου (στο μόνο που θα μοιάζει με την γρίπη)

Αφορμή για το παρακάτω σημείωμα απετέλεσε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με κάποιους νέους ανθρώπους σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID που βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνώς, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας είτε σαν μέτρο προστασίας των εμβολιαζόμενων, είτε σαν μέτρο προστασίας του συνόλου από την διασπορά του ιού.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια συστηματική διαδικτυακή παραπληροφόρηση, συνομωσιολογική  τακτική, προσπάθεια ιδελογικοποίησης επιστημονικών θεμάτων, επιλεκτική επιλογή ειδήσεων, εμμονική ενημέρωση με αποτέλεσμα πολλοί και κυρίως νέοι άνθρωποι να διαμορφώνουν μια νεφελώδη άποψη για αυτό που στις ημέρες μας είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα.

Η στατιστική σαν επιστήμη είναι ίσως η πιο ταλαιπωρημένη. Αν εγώ έχω δύο καρπούζια και ο διπλανός μου κανένα σύμφωνα με την στατιστική έχουμε και οι δύο από ένα. Δεν μπορεί από την φύση της να υπεισέλθει σε τέτοιου τύπου αναλύσεις στο γενικό της πλαίσιο. Δεν παύει όμως να είναι μια επιστήμη με μαθηματικό υπόβαθρο και γι αυτόν τον λόγο η αμφισβήτηση των δεδομένων της μάλλον στην φύση της μεταφυσικής ή της πολιτικής μπορεί να αποδοθεί. Στην χώρα μας έχει συμβεί και αυτό τα πρόσφατα χρόνια.

Έτσι για την οικονομία του λόγου θα δανειστώ και θα αναδημοσιεύσω συμπεράσματα και απόψεις καθαρά επιστημονικές από ένα φόρουμ, που ξεκίνησε σαν φόρουμ καρδιολόγων αλλά στην πορεία εδώ και ένα χρόνο μετατράπηκε σε βήμα όπου επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και απόψεων καταθέτουν με παρρησία και τεκμηριωμένα τις επιστημονικές ή άλλες θέσεις που επιθυμούν. Τον συντονισμό και την γενική διαχείριση την έχει ένας εξαιρετικός συνάδελφος Δ/ντής καρδιολόγος της Καρδιολογικής κλινικής του «Θριάσιου» Γ.Ν. του οποίου την άδεια πήρα προκειμένου να χρησιμοποιήσω στοιχεία που παραθέτει και δημοσιεύει.

Κίνδυνος θρομβώσεων (ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18.04.2021)

Astra Zeneca                   0,0004%

Αντισυλληπτικά              0,05%

Κάπνισμα                         0,18%

Μόλυνση από COVID   16,5%

Από 1.01.2021 στην χώρα, 80-89 ετών 1039 θάνατοι. 925 ανεμβολίαστοι, μόνο 28 εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις.

Στην Αγγλία (λόγω συγκέντρωσης στοιχείων): Μετά τις 4.04.2021 και με Astra Zeneca, σε άνω των 70 ετών, αποτελεσματικότητα,  με την πρώτη δόση Pfizer  61% τον πρώτο μήνα, με την πρώτη δόση Astra Zeneca 73% 35 ημέρες μετά την δεύτερη δόση. Μείωση της επείγουσας εισαγωγής στο Νοσοκομείο, με Pfizer 43% , 37% με μία δόση Astra Zeneca. Μείωση θνητότητας με Pfizer 51% με μία δόση. Για το Astra Zeneca ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία.

Γενικά οποιοδήποτε εμβόλιο μειώνει την ανάγκη για εισαγωγή στο νοσοκομείο κατά 80% και μία δόση του εμβολίου της Pfizer τον κίνδυνο θανάτου κατά 85% (τα αντίστοιχα δεδομένα για το Astra Zeneca στον αντίστοιχο αρθ. εμβολιασμένων τώρα συγκεντρώνονται).

Σε 104 νοσοκομεία συνολικά επί 23.324 υγειονομικών ποσοστό εμβολιασμένων 89% (μελέτη Siren, σύγκριση με την χώρα μας όπως πολύ σωστά επισημαίνεται θλιβερή για την χώρα μας).

Τα ποσοστά εμβολιασμένων χαμηλότερα σε γυναίκες, άτομα κάτω των 35 ετών, τραυματιοφορείς, προσωπικό ασφαλείας, σε όσους ζουν σε στερημένες γειτονιές.

Το 94% πήραν Pfizer, το 6% Astra Zeneca. Όσοι ήταν αρνητικοί στην έναρξη του εμβολιασμού με τις δύο δόσεις μόνο 5 περιστατικά μόλυνσης σε 10000 ανθρωποημερών παρακολούθησης, 11 με μία δόση 20 στους μη εμβολιασμένους. Όσοι  ήταν θετικοί στην έναρξη με τις δύο δόσεις εμβολίου εμφάνισαν 2 περιστατικά μόλυνσης στον ίδιο αριθμό παρακολούθησης ασθενών 3 στους μη εμβολιασμένους (ποσοστά παραπλήσια μιας και οι θετικοί έχουν ήδη νοσήσει και έχουν αντισώματα). Τα συγκριτικά στοιχεία για το Astra Zeneca υπολείπονται γιατί άργησε η εισαγωγή του στους εμβολιασμούς.

Φαίνεται, λαμβανομένου υπ΄ όψιν και των μεταλλάξεων ότι μάλλον οδηγούμαστε σε μια τακτική ετήσιας «αναμνηστικής» δόσης εμβολίου (στο μόνο που θα μοιάζει με την γρίπη).

Όπως δε ανακοινώθηκε πρόσφατα μιας και τα self rapid test έχουν ευαισθησία περίπου 80% είναι φανερό ότι μόνο οι εμβολιασμοί καλύπτουν αποτελεσματικά τον γενικό πληθυσμό από την πανδημία.  Στην χώρα μας το 96% των θανάτων άνω των 60 έχει επισυμβεί σε μη εμβολιασθέντες.

Λοιπόν τα δεδομένα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες υπέρ του εμβολιασμού και κάθε απόπειρα ιδεολογικοποίησης και φιλοσοφικής τοποθέτησης αρνητικής για την διαδικασία μάλλον υποκρύπτει άγνοια, ιντερνετική αντιμετώπιση ενός σοβαρού καθαρά επιστημονικού θέματος, και ενός απίστευτου «Εγώ» που εγωιστικά υπερκαλύπτει ακόμα και την γνώμη ειδικών (πολύ περισσότερο στην χώρα του Αριστοτέλη όπου οι επαΐοντες πρέπει να έχουν λόγο) . Δεν είναι δυνατόν σοβαρά προβλήματα της εποχής μας να αντιμετωπίζονται και να συζητιούνται με λογικές μεσαίωνα όχι τόσο λόγω χρονολογίας αλλά λόγω έλλειψης ορθολογικής σκέψης και δεισιδαιμονικής ψεκασμένης νοοτροπίας. Στην εποχή μας δεν είναι δυνατόν καθαρά επιστημονικά θέματα που έχουν απαντήσεις σε μαθηματικές τοποθετήσεις να γίνεται προσπάθεια να εξηγηθούν με αστρολογικές λογικές. Ούτε είναι δυνατόν να γίνονται συζητήσεις όπου γίνεται επιχειρηματολογία η αόριστη διατύπωση ερωτημάτων. Οι «λεγόμενοι αρνητές» εμβολιασμού θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η βελτίωση επιβίωσης  του ανθρώπινου είδους οφείλεται τους τελευταίους αιώνες κύρια στους εμβολιασμούς και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και επιτέλους οι ίδιοι που αρνούνται πιά και τους εμβολιασμούς στα παιδιά τους είναι εμβολιασμένοι με εμβόλια που και αυτά είχαν απειροελάχιστα ποσοστά επιπλοκών μακράν μη συγκρίσιμα με τα ποσοστά θανάτων και επιπλοκών  εάν δεν είχαν εμβολιαστεί.

 

Ο Ευστάθιος Λάζαρης είναι Καρδιολόγος. Επεμβατικός Καρδιολόγος
Μέχρι τις 31.12.2020 ήταν Δ/ντής στην Β Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2021 12:08:10 από News Room


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group