Το εμβόλιο θα κρίνει πολλά – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Θέλουμε νέες θέσεις εργασίας για να απασχολούνται Υγιείς

News RoomNews RoomNews Room12 Δεκεμβρίου 20201
Θέλουμε νέες θέσεις εργασίας για να απασχολούνται Υγιείς

Εισαγωγή

Κάποτε ακούγαμε για τα εμβόλια από ερευνητές παγκοσμίου κύρους.

Και μας έπεισαν να τα κάνουμε και εμείς σαν μαθητές- αλλά και στα μικρά παιδιά μας.

Τώρα την ενημέρωση για τα εμβόλια την κάνει πόρτα – πόρτα η περιφερόμενη κομμώτρια, που δεν έχει κατάστημα, ούτε ΑΦΜ !

Για τα εμβόλια λοιπόν θα γράψουμε σήμερα από πολλές σκοπιές.

Αναγκαία ιστορία

Ο Ιπποκράτης, ο Ασκληπιός, ο Γαληνός και άλλοι «πατέρες της ιατρικής» είχαν δημιουργήσει τα πρώτα «φάρμακα» ξεκινώντας από βότανα της Φύσης. Η λογική τους ήταν απλή και κατανοητή.

-Όταν κάποιος άνθρωπος νοσήσει, πρέπει να έχουμε ιατρεία («Ασκληπιεία» ήταν τα ονόματα των Ιατρείων) , κλίνες να τον φιλοξενήσουμε, γιατρούς και νοσοκόμους να τον φροντίσουν, και τέλος να έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία ή όπλα ή φάρμακα για να τον κάνουμε καλά.

Να τον επαναφέρουμε στην φυσιολογική, στην κανονική κατάσταση που ονομάζεται Υγεία.

Φυσικά για όλες αυτές τις ιατρικές υπηρεσίες ο ασθενής πλήρωνε.

Πέρασαν χιλιάδες χρόνια για να κάνουν κάποιοι πρωτοπόροι μια διαφορετική σκέψη. Την εξής:

-Επειδή από τον Ιπποκράτη ξέρουμε ότι «από το θεραπεύειν καλύτερο είναι το προλαμβάνειν», πρέπει να επινοήσουμε κάτι ώστε οι άνθρωποι να ΜΗΝ αρρωσταίνουν, να μη θέλουν κλίνες, γιατρούς, φάρμακα και έξοδα…

Έτσι κάποια φωτεινά μυαλά σκέφτηκαν τα εμβόλια, δηλ. την ανοσία.

Ας δούμε μερικά εμβόλια από το βιβλίο μου «Συνοπτική Ιστορία Τεχνολογίας, Επιστημών, ανακαλύψεων, εφευρέσεων, κ.α.»

1713: Το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς  δημιουργείται από τον Χιώτη γιατρό Εμμανουήλ Τιμόνη.

1721: Δημιουργείται το πρώτο εμβόλιο για την πανώλη.

1796: Ο Άγγλος γιατρός  Έντουαρντ Τζένερ μετά από πειράματα δοκιμάζει εμβόλιο κατά της ευλογιάς. Θα το βελτιώσει ο Παστέρ.

1881:Ο Γάλλος Λουί Παστέρ δημιουργεί το αντιλυσσικό εμβόλιο και προτείνει την επεξεργασία του γάλατος για να εξαφανιστούν οι μικροοργανισμοί («Παστερίωση»).

1882: Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει ότι απομόνωσε τον βάκιλο της φυματίωσης ή βάκιλο του Κοχ. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κατάλληλο εμβόλιο.

1885:Ο Λουί Παστέρ δοκιμάζει για πρώτη φορά το αντιλυσσικό εμβόλιο σε ένα νεαρό παιδί που το δάγκωσε λυσσασμένος σκύλος. Τέλεια επιτυχία. Το παιδί έζησε μέχρι τα βαθειά γεράματα.

1926: Άρχισε να γίνεται εμβόλιο κατά του κοκκύτη.

1927: Στο οπλοστάσιο της Ιατρικής μπήκε το εμβόλιο της φυματίωσης.

1930: Δημιουργήθηκε το εμβόλιο για τον τέτανο.

1937: Έγινε το εμβόλιο που εξουδετερώνει τον κίτρινο πυρετό.

1954: Ο Αμερικανός Σολκ χρησιμοποιεί το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας. Έτσι ΔΕΝ θα έχουμε  πλέον ανάπηρα παιδιά…

1957:  Ο Σέιμπιν δημιουργεί και χρησιμοποιεί νέο εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας. Είναι καλύτερο από του Σολκ, μπορεί να ληφθεί από το στόμα.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσω την Ιστορία της ιατρικής – ανοσολογίας.

Για την παρούσα σύντομη αναφορά,  από όλη την ιατρική εξέλιξη έχουμε παραλείψει πολλά «σκαλοπάτια», αλλά καταλάβαμε ότι τα εμβόλια έσωσαν ζωές.

Έτσι εξαφανίστηκε η φυματίωση και τα φθισιατρεία, εξαφανίστηκε η λύσσα, εξαφανίστηκε η ελονοσία και τόσα άλλα νοσήματα.

Φυσικά επιθυμητό είναι μετά το εμβόλιο να δημιουργήσουμε ΚΑΙ φάρμακο για τους ήδη ασθενείς του κορωνοϊού, ώστε και αυτοί να ανακτήσουν την υγεία τους.

Πολεοδομικά

Αν ρωτούσαμε ένα πολεοδόμο θα μας έλεγε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Έστω μια μικρή πόλη με 20.000 κατοίκους. Ας σκεφτούμε λογικά.

-Στις εκκλησίες ΔΕΝ υπάρχουν 20.000 στασίδια, γιατί είναι απίθανο να πάνε όλοι μαζί, την ίδια στιγμή στην εκκλησία. Το Πάσχα κάνουμε την Ανάσταση ΕΞΩ, γιατί δεν χωράμε όλοι μέσα…

-Τα πάρκιν (δημόσια και ιδιωτικά) ΔΕΝ είναι 20.000, γιατί ΔΕΝ προβλέπεται κάθε κάτοικος να έχει το δικό του ΙΧ. Ίσως να υπάρχει ένα όχημα ανά οικογένεια.

-Ένα μικρό επαρχιακό δρόμο, π.χ. Πρέβεζα – Λευκάδα, ΔΕΝ τον κάνουμε με 5+5 λωρίδες κυκλοφορίας, αφού με 1+1 λωρίδα δεν έχουμε κορεσμό ούτε το καλοκαίρι.

-Τα νοσοκομεία ΔΕΝ έχουν 20.000 κρεβάτια , γιατί θεωρείται απίθανο να αρρωστήσουν όλοι οι κάτοικοι, την ίδια στιγμή.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι κλίνες των ξενοδοχείων. Εκεί κάνεις τόσο πολλές, ώστε να εξυπηρετήσεις όλη την ενεργό ζήτηση σε δυο μήνες. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ποιος αποφασίζει για τους αριθμούς; Ασφαλώς οι ειδικοί.

Αυτοί θα μας πούνε σε μια πόλη 20.000 κατοίκων πόσοι μαθητές πάνε στο Δημοτικό, πόσοι πάνε στο Γυμνάσιο – Λύκειο, πόσοι αρρωσταίνουν, πόσοι αθλούνται, για να δημιουργηθούν αντίστοιχοι χώροι για τους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, για τους ασθενείς, για τους αθλούμενους κλπ.

Σε μια πόλη 20.000 κατοίκων ΔΕΝ δημιουργούμε 50 δημοτικά, 40 γυμνάσια, 30 λύκεια, 5 νοσοκομεία και 100 οδοντιατρεία !!!

Το μόνο πράγμα που η πολεοδόμοι «σηκώνουν τα χέρια» είναι το πόσες καφετέριες και φαγάδικα μπορούν να γίνουν σε μια μικρή, όμορφη, παραλιακή πόλη!

Επομένως οι «φραστικές φωτοβολίδες» από κάποιους πολιτικούς της μορφής «χτίστε νέα σχολεία», «χτίστε νέα νοσοκομεία», «διορίστε κι άλλους δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές», είναι λόγια του αέρα!

Οι άλλες χώρες και η Ελλάδα

Σε άλλες χώρες ΔΕΝ υπάρχει «ιατρική αντιπολίτευση».

Οι αρμόδιοι, οι γιατροί, οι επιδημιολόγοι, που έχουν όλα τα δεδομένα, εισηγούνται στις κυβερνήσεις και αυτές παίρνουν τα αντίστοιχα μέτρα.

Έχετε ακούσει «άλλη άποψη» για την πανδημία σε μεγάλες οργανωμένες χώρες όπως Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά, Ρωσία, κλπ;  ΟΧΙ…

Όσα λέει η κάθε κυβέρνηση τα εφαρμόζουν όλοι και στις επόμενες εκλογές θα κριθούν όλοι και όλα.

Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Κάποτε, που ο τότε πρωθυπουργός είχε προβλήματα υγείας, όλοι οι Έλληνες έγιναν καρδιολόγοι !

Αργότερα με τους σεισμούς έγιναν σεισμολόγοι, με τις πλημύρες έγιναν ειδικοί στις λεκάνες απορροής, με τις φωτιές έγιναν δασολόγοι και πυροσβέστες και στο ποδόσφαιρο όλοι ξέρουν περισσότερα από τον προπονητή κάθε ομάδας!

Κάποια κόμματα, κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποια κανάλια έστησαν ένα παιχνίδι «αντι-εμβολιασμού» με το προφανές επιχείρημα ότι «Ο Μπιλ Γκέις, φοβήθηκε τον Μήτρο τον τσομπάνο στα  Άγραφα με τα 50 γιδοπρόβατα… Και βάλθηκε να τον εμβολιάσει για να τον καταστρέψει»!!!

ΔΕΝ τους ενδιαφέρει το ότι βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, υπουργοί, πολίτες από όλες τις χώρες κάνουν δωρεάν το εμβόλιο, για να αποκτήσουν την ανοσία στον Ιό, αλλά τους μπήκε η έμμονη ιδέα ότι ο Μπιλ Γκέιτς τους έβαλε στο μάτι…

Ποιόν; Την περιφερόμενη κομμώτρια από τα Γκράβαρα, τον ταξιτζή από το Δουργούτι και το βοσκό από τα Άγραφα !!!

Που ΔΕΝ ξέρουν τι διαφέρουν τα αντιγόνα από τα αντισώματα, τι είναι DNA και RNA, τι δεδομένα έχουν μπροστά τους οι ερευνητές στην τεχνολογία αιχμής των φαρμάκων, και πολλά ακόμη…

Και για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής στήνεται «αντιεμβολιαστικό κίνημα» από κάποιους πολιτικούς.

Για πρώτη φορά η επιστήμη της ιατρικής αποκτά «αντιπολίτευση».

Η οποία διχάζει την κοινωνία! Σκεφτείτε στην ίδια εργασία, στο ίδιο σχολείο, στην ίδια ταβέρνα μετά από λίγους μήνες να συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και «αρνητές»… Ποιος θα νοσήσει; Ποιος κινδυνεύει περισσότερο;

Το εμβόλιο που το αποκτήσαμε πολύ γρήγορα, είναι μια καταπληκτική «πρόοδος» της ιατρικής τεχνολογίας.

Οι «αρνητές» του θέλουν να γυρίσουν στην εποχή των σπηλαίων…

Εγώ φυσικά θα το κάνω από τους πρώτους, λόγω ηλικίας…

Επίλογος

Λένε ότι ο Θεός είναι πανάγαθος γιατί σε αφήνει με πλήρη ελευθερία να κάνεις το σωστό ή το λάθος και φυσικά μετά θα σε κρίνει…

Λένε ότι ο Διάβολος σε σπρώχνει στο κακό, χωρίς ο ίδιος να έχει να κερδίσει κάτι, αφού η θέση του είναι πάγια και δεν αλλάζει…

Λένε ότι κάποια κόμματα είναι χειρότερα από το διάβολο, γιατί σε πιέζουν, σε σπρώχνουν, να κάνεις το λάθος, το τραγικό, το ολέθριο για σένα, για να κερδίσουν τα ίδια κάποιες μελλοντικές ψήφους…  Δηλ. σπρώχνουν εσένα στην ασθένεια και ίσως στο θάνατο για να κερδίσουν ψήφους…

Και για να ΜΗΝ φαίνονται τα ίδια, «στήνουν» κανάλια, δημοσιογράφους, «επιστήμονες» για να σε ωθήσουν στη λανθασμένη κίνηση…

Αυτό ΔΕΝ έχει ξαναγίνει στην ιστορία της Ιατρικής και της ανθρωπότητας…

Εμείς δεν θέλουμε νέες κλίνες νοσοκομείων για να περιθάλπουν ασθενείς…

Θέλουμε νέες θέσεις εργασίας για να απασχολούνται Υγιείς…

Θέλουμε ανεργία μηδέν, εργασία για όλους, σωστή μόρφωση, πλήρη δικαιοσύνη, ισονομία των πολιτών, εξασφάλιση των ηλικιωμένων και ειρήνη στον κόσμο…

Αυτά θέλουμε…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ένα σχόλιο

  • AvatarAvatar
    Ευστάθιος Λάζαρης

    12 Δεκεμβρίου 2020 at 21:30

    Μα είναι δυνατόν να περνάει από το μυαλό κάποιου ότι τα νοσήματα που κάποτε σάρωναν τον πλανήτη και μέτραγαν νεκρούς και ανάπηρους κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων και παιδιών, ότι εξαφανίστηκαν ή υποβιβάστηκαν από προσώπου γης για άλλο λόγο εκτός από τους μαζικούς εμβολιασμούς και την βελτιώση των συνθηκών διαβίωσης. Ακούω για αντιεμβολιαστικά κινήματα και μένω με το στόμα ανοιχτό. Δυστυχώς δεν είναι “φρούτο” της εποχής ή μόνο ότι ευδοκιμεί στην χώρα μας. Πρίν περίπου 15 χρόνια στην Ολλανδία νόμισαν ότι είχαν “καθαρίσει” οριστικά με την πολυομελίτιδα (εμβόλιο Sabin), και είπαν ότι δεν χρειάζεται να εμβολιάζονται οι νέες γενιές. Ήρθε ένα πλοίο στο Ροτενταμ από το Σουρινάμ (νομίζω) και μετέδωσε την νόσο με αποτέλεσμα να μείνουν ανάπηρα καμια εκατοστή παιδιά. Εκ των υστέρων βέβαια επικράτησε η λογική “στερνή μου γνώση να σ’ είχα πάντα” αλλά τα παιδιά που υπέστησαν το πρόβλημα δεν μπορούσαν να το πούν (σε ποιούς άλλωστε). Το παράδειγμα δείχνει την ατεκμηρίωτη λογική του αντιεμβολιασμού μιάς και αυτοί που αποφασίζουν είναι όσοι δεν νοσούν, όσοι έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι, και όσοι κινούνται στην ομιχλώδη χωρίς επιχειρήματα συνομωσιολογία που στις ημέρες μας δίνει και παίρνει. Λοιπόν πέρα από τα σκοτεινά σενάρια που διακινούνται τα πράγματα δεν είναι αστεία και θα ήθελα να ξέρω ποιός αναγνωρίζει δικαίωμα ζωής η θανάτου ή μετάδοσης ή ποιός έχει αναθέσει τον ρόλο του θεού σε κάποιους για να αποφασίζουν περίπου αδιάφοροι για το ποιός θα νοσήσει, θα νοσηλευτεί, θα διασωληνωθεί, θα πεθάνει, ή θα κουβαλάει σε όλη του την ζωή τις συνέπειες μιας βαριάς πνευμονίτιδας ή μυοκαρδίτιδας. Ε λοιπόν ας μιλήσει και το εμβολιαστικό κίνημα (μιάς και δεν αφήσαμε τα παιδιά μας χωρίς εμβόλια για να τα προστατέψουμε), και ούτε τις προηγούμενες γενιές ανεμβολίαστες για να μας ζητάνε τώρα τον λόγο για νοσήματα που μεταδίδονται.

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group