Μια κοινωνία μπερδεμένη – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Η ευχή είναι να ομονοήσουμε ως κοινωνία
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
News RoomNews Room12 Σεπτεμβρίου, 2020 15:200

Η ευχή είναι να ομονοήσουμε ως κοινωνία

Εισαγωγή

Πολλά είναι τα σημαντικά γεγονότα αυτών των ημερών.

Η συνδιάσκεψη των Μεσογειακών κρατών, που ήταν «υπέρ» των Ελληνικών θέσεων, η φωτιά στη Μόρια και οι «κινήσεις» των ακάλεστων επισκεπτών μας, τα οικονομικά και η ανεργία των νέων, και πολλά ακόμη.

Εμείς σήμερα θα επικεντρώσουμε στο ότι «ανοίγουν τα σχολεία» και ότι οι αριθμοί για τον κορωνοϊό ΔΕΝ έχουν φθίνουσα πορεία, αλλά δυστυχώς αύξουσα.

Ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα δυο αυτά θέματα είναι κομβικός για τις εξελίξεις.

Ας προσπαθήσουμε να τα δούμε με νηφαλιότητα…

 

Επαναστάσεις χωρίς αιτία…

Κανονικά έπρεπε να δίνουμε ευχές για την καλή σχολική χρονιά. Δυστυχώς όμως πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις… Του παρελθόντος με το παρόν…

Μεγάλωσα σε μια εποχή που όλοι οι μαθητές των γυμνασίων έπρεπε να φοράνε πηλίκιο. Για να φαίνεται ότι είναι μαθητές…

Και όλοι φορούσαμε !!!

Κάποιοι το «παραμόρφωναν» λίγο για να γίνει πιο μακρύ, κάποιοι το φορούσαν πιο χαμηλά στα μάτια, αλλά όλοι το φορούσαν !!!

Ευτυχώς τότε ΔΕΝ υπήρξε κάποιο κόμμα, κάποιο απόκομμα, κάποια κίνηση που να λέει: «ΜΗ φοράτε το κασκέτο, γιατί κάποιοι θέλουν να σας το επιβάλλουν… Εμείς οι αντιδραστικοί που λέμε ΟΧΙ σε όλα, σας καλούμε να κάνουμε αγώνα για την κατάργηση του μαθητικού πηλικίου»…

Τότε τα κορίτσια έπρεπε να φορούν όλα μπλε ποδιές, για να δείχνουν ότι είναι μαθήτριες.

Και όλα τα κορίτσια τις φορούσαν!!

Κάποιες λίγο παλιές ή καινούργιες, κάποιες πιο κοντές ή πιο μακριές, αλλά όλα τα κορίτσια πήγαιναν στο σχολείο με την ποδιά.

ΔΕΝ έγινε καμιά επανάσταση «εναντίον της ποδιάς»!!!

Η οποία, αν θυμάστε,  καταργήθηκε μετά το 1981.

Δεν έγινε «επανάσταση» εναντίον της άσπρης κορδέλας στα μαλλιά των κοριτσιών, ούτε έγινε «επανάσταση» εναντίων των λευκών παπουτσιών μάρκας Ελβιέλα που φορούσαμε όλοι…

Τότε οι άνθρωποι κοιτούσαν τα ουσιώδη (ψωμί, παιδεία, δημοκρατία) και όχι το τι συμφέρει κάθε αρχηγίσκο, κάθε κόμματος!

 

Τα ουσιώδη σήμερα

Αυτά τα χρόνια συμβαίνουν επαναστάσεις στην τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών, στην τεχνολογία της διαγνωστικής και θεραπευτικής ιατρικής και σε πολλά ακόμη πνευματικά πεδία.

Οι παλιομοδίτες πολιτικοί ΔΕΝ βλέπουν ότι σε όλο τον κόσμο οι λαοί προσπαθούν να συμβιώσουν ειρηνικά και να αναπτυχθούν, αλλά  στις καθημερινές «επαναστάσεις του φραπόγαλου στην καφετέρια» ονειρεύονται ξεσηκωμούς, μπαϊράκια, «αγώνες κατά των ανεμόμυλων του Δον Κιχώτη» και πολλά ακόμη παρόμοια…

Και μας καλούν να κάνουμε την «επανάσταση εναντίον της ιατρικής μάσκας» η οποία κυριάρχησε –χωρίς καμιά αντίδραση- από την Ιαπωνία, την Κίνα, μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική…

Για φαντάσου !! Τόσα δισεκατομμύρια Κινέζοι και να  ΜΗΝ έχουν αντιδραστικούς, που να λένε «Το παιδί μου ΔΕΝ θα βάλει μάσκα» !!!

Θυμίζω ότι  τη μάσκα ΔΕΝ την επέβαλε κάποια «χούντα», αλλά την επέβαλαν οι γιατροί και οι ειδικοί όλου του κόσμου για την υγεία όλων μας…

Μικρών και μεγάλων, πλούσιων και φτωχών, αντρών και γυναικών, στις πόλεις και στα χωριά…

Η οποία μάσκα θα προστατεύσει  ΚΑΙ τα παιδιά (στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο ωδείο, στο γυμναστήριο), ΚΑΙ τους γονείς στο σπίτι, ΚΑΙ τους ηλικιωμένους του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Άντε λοιπόν να δούμε την «επανάσταση εναντίον της μάσκας» για να θριαμβεύσει ο σκοταδισμός απέναντι στην ιατρική, άντε να δούμε και στην Ελλάδα χιλιάδες φέρετρα από ένα Ιό που «ΔΕΝ υπάρχει», άντε να δούμε «επαναστατική αντιπολίτευση» που να διεκδικεί το «δικαίωμα στο θάνατο» !!!

Πριν πολλούς αιώνες κάποιοι πίστευαν ότι ΟΛΑ τα άστρα του σύμπαντος γυρίζουν γύρω από τη Γη (γεωκεντρισμός).

Σήμερα κάποιοι πιστεύουν ότι το κέντρο του σύμπαντος είναι ο εαυτός τους και η άγνοιά τους (εγωκεντρισμός) !

Και μια μνήμη από το παρελθόν. Ο πρώτος που φόρεσε μάσκα ήταν ο Ζορό, ένας πανέξυπνος ήρωας που τα έπαιρνε από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς…

Οι σημερινοί «εχθροί της μάσκας» τι ακριβώς θέλουν; Να δώσουν πελατεία στους νεκροθάφτες ;

Πολύ στραβά αρμενίζουνε κάποια μυαλά…

 

Ευχές για το νέο σχολικό έτος

Η κάθε σχολική χρονιά είναι μια νέα σελίδα αισιοδοξίας.

Είναι η προσμονή για να δημιουργήσουμε καλύτερους Ανθρώπους, να βελτιώσουμε την κοινωνία, να επικρατήσει το Καλό, το Σωστό, το Δίκαιο, η Ειρήνη.

Είναι η αισιοδοξία ότι οι νέοι θα γίνουν  καλύτεροι από εμάς…

Ότι θα χτίσουν ένα νέο κόσμο, χωρίς να καταστρέψουν τα σχολεία που εμείς τους δημιουργήσαμε κάποτε και τους τα παραδώσαμε.

Ότι θα φυτέψουν καινούργια φυτά και όχι θα κάψουν τα παλιά ή θα ξεριζώσουν αυτά που βρήκαν…

Ότι οι νέοι μαθητές θα διαπνέονται από ιδανικά υπέρ του Ανθρώπου, υπέρ της Πατρίδας, υπέρ της Θρησκείας μας που έχει σαν βασικά συστατικά το «αγαπάτε αλλήλους» και το «ειρήνη υμίν».

Έτσι ευχόμαστε κάθε επιτυχία, χαρά, δημιουργία στους Εκπαιδευτικούς (δημόσιους και ιδιωτικούς, των σχολείων και των φροντιστηρίων), στους Μαθητές, στους Γονείς, στους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας που καθορίζουν τα προγράμματα σπουδών, και σε κάθε συναρμόδιο.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ειρήνη και αγάπη.

 

Επίλογος

Και κάτι τελευταίο. Ο φιλόσοφος και μαθηματικός Ρενέ Ντεκάρτ, τον οποίο  στα Ελληνικά γνωρίσαμε με το όνομα Καρτέσιος (1596-1650) έχει πει μια φράση που με απασχολεί συνεχώς: «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω»…

Μερικοί όμως για να δείξουν ότι σε όλα έχουν δική τους άποψη, την έχουν παραφράσει και λένε: «Αντιδρώ, άρα υπάρχω».

Η ευχή είναι να ομονοήσουμε ως κοινωνία, να ταυτιστούμε με τα Ελληνικά συμφέροντα, να ακολουθήσουμε κοινή πορεία προς το αύριο, να ξαναγίνουμε «μια γροθιά», γιατί όπως βλέπετε έχουμε και εχθρούς «εντός των τειχών» που έχουν δικές τους επιλογές και προτεραιότητες.

Οι εμπρησμοί στη Μόρια κάτι δείχνουν. Το καταλάβαμε ???

Ας ξεμπερδευτούμε λοιπόν και ας πορευτούμε συντεταγμένοι σε ένα καλύτερο αύριο…

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες…

Υστερόγραφο: Τη Δευτέρα εορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Χρόνια πολλά στο Σταύρο και στη Σταυρούλα.

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 

Τελευταία ενημέρωση 12 Σεπτεμβρίου 2020 15:20:00 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group