Μιλώντας για το 2021 – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με Υγεία, με ευημερία, με ειρήνη

News RoomNews RoomNews Room27 Ιουνίου 20200
Να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με Υγεία, με ευημερία, με ειρήνη

Εισαγωγή

Με τιμούν με τη φιλία τους πολλοί και πολύ σημαντικοί Άνθρωποι.. Αυτοί είναι η πολύτιμη  περιουσία μου.

Ο φίλος με τον οποίο μιλάμε σήμερα είναι συνταξιούχος στρατηγός, με αμέτρητα Μεταπτυχιακά, Σχολεία, Επιμορφώσεις, αλλά και Πτυχίο Νομικής.

Σημειώνω ότι έχει ζήσει σε πολλές χώρες, ως εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, άρα έχει δει τη λειτουργία των κρατών σε ΗΠΑ, Καναδά και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν είναι λοιπόν σαν τον Στέργιο, που τελείωσε μόνο το δημοτικό σχολείο, έγινε εργάτης στα χωράφια και «τα ξέρει όλα»!!!

 

Αρχή διαλόγου

Φίλος: Έχεις αποδοκιμάσει πολλές φορές τον Τσίπρα για τους υπουργούς που επέλεξε…

-Λάθος. Δεν τον αποδοκιμάζω εγώ, αλλά ο ίδιος αποδοκιμάζει κάποιες από τις επιλογές του…

Φ: Τι εννοείς;

-Είναι απλό… Βάζεις υπουργούς Παιδείας τους κ.κ. Μπαλτά και Φίλη. Και σε λίγο καιρό τους «κλωτσάς», γιατί τους έκρινες ως αρνητικούς.

Στην πραγματικότητα, εσύ ο ίδιος δεν αποδοκιμάζεις την προηγούμενη επιλογή σου;

Ή βάζεις υπουργό τον κ. Βαρουφάκη. Και σε λίγο καιρό τον διώχνεις…

Ή δίνεις υψηλότατο αξίωμα στην Κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά την διώχνεις και από τη Βουλή και από το κόμμα σου.

Όλα αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ο πολιτικός αποδοκιμάζει την προηγούμενη απόφασή του, με την οποία τους έδωσε το αξίωμα…

Δεν τον αποδοκιμάζω εγώ.

Φ: Καλώς. Αλλά ΔΕΝ έχει αναφερθεί ένα τεράστιο καλό που έκανε ο Κος Τσίπρας.

-Πες το και θα το αποδεχτώ…

Φ: Είναι μακρά ιστορία, αλλά ενδιαφέρουσα. Στις τάξεις του στρατού υπήρξαν αμέτρητοι αξιωματικοί με εξαιρετική μόρφωση, γνώσεις, αγάπη για την πατρίδα, ήθος κλπ. Κάποιοι «έγραψαν» θετική ιστορία.

Ο Παύλος Κουντουριώτης, και ο Παναγιώτης Δαγκλής (με την Τριανδρία), ο στρατηγός αλλά και υποδειγματικός πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας και αμέτρητοι ακόμη.

Φυσικά υπήρξαν και αρνητικά παραδείγματα. Ο Γεώργιος Κονδύλης έφερε πίσω τη βασιλεία, ο Πάγκαλος και ο Μεταξάς έγιναν δικτάτορες και έδωσαν το άλλοθι στον Παπαδόπουλο και στη χούντα του 1967 να μας «βάλει στο γύψο».

Μετά την Μεταπολίτευση του 1974 υπήρξε ένα «αριστερό» μίσος για ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς, ακόμη και τους δημοκρατικούς που πάντα υπήρχαν. Ο Σπύρος Μουστακλής ήταν γείτονας και φίλος μας και σακατεύτηκε από τους χουντικούς.

-Δεν καταλαβαίνω που το πας;

Φ: Στην Μεταπολίτευση είχαν γίνει υπουργοί κάποιοι άνεργοι, κάποιοι εργάτες, κάποιοι συνδικαλιστές, κάποιοι εισπράκτορες λεωφορείων με απολυτήριο δημοτικού κλπ. Ο Κος Τσίπρας έκανε υπουργό και ένα στρατηγό!!!

Τον Ευάγγελο Αποστολάκη ως υπουργό Εθνικής Άμυνας. Επομένως από τώρα και στο εξής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι αξιωματικοί στην κοινωνική μας ζωή. ΔΕΝ είναι πλέον αποκλεισμένοι… Αυτό είναι το καλό του Τσίπρα.

-Συμφωνώ μαζί σου! Πάντα θέλω εμείς οι λίγοι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Ιδίως σε περιόδους που έχουμε συνεχείς απειλές από κάποιους. Φυσικά και θέλω όλους τους αξιωματικούς να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες. Άρα κρίνω θετικά την ενέργεια που είπες. Αλλά τελικά ποιος είναι ο απώτερος στόχος σου;

Φ: Ο απώτερος στόχος μου είναι να γιορτάσουμε ενωμένοι τα 200 χρόνια από το 1821. Το έχεις σκεφτεί;

 

Επέτειος 200 χρόνων

Φ: Ξέρεις μια τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη Γαλλική Επανάσταση και στην Ελληνική Επανάσταση που συνήθως ΔΕΝ μας την λένε;

-Ξέρω μια. Στη Γαλλική Επανάσταση πολέμησαν Γάλλοι εναντίον Γάλλων ή φτωχοί εναντίον πλούσιων, ενώ στην Ελληνική Επανάσταση πολέμησαν Έλληνες χριστιανοί εναντίον Τούρκων και Τουρκαλβανών μωαμεθανών. Και μάλιστα τους απώθησαν έξω από την Ευρώπη, στην Ασία. Άρα οι δυο Επαναστάσεις έχουν μια τεράστια διαφορά!

Φ: Μπράβο!!! Δεν φανταζόμουν  ότι θα το έχεις επισημάνει!!! Άρα πώς πρέπει να εορτάσουμε την επόμενη χρονιά είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ενωμένοι και όλοι μαζί…

-Συμφωνούμε…

Φ: Δημιουργήθηκε μια Επιτροπή Εορτασμού, με πρόεδρο μια πολύ γνωστή Κυρία, πλαισιώθηκε από σημαντικές προσωπικότητες της κοινωνίας, και … άρχισαν οι διαφωνίες…

Ακούστηκαν πολλά για το «τι θα τιμήσουμε» και «τι θα παραλείψουμε», «τι θα πούμε» και «τι δεν θα πούμε», «τι διάσταση θα δώσουμε» και «ποιους ΔΕΝ θα ενοχλήσουμε» και πολλά ακόμη…

Είδαμε και σημαντικές «παραιτήσεις» από την Επιτροπή.

Ας πούμε κάτι «διπλωματικό»… Το 1940 και 1941 με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς ήμασταν «εχθροί»…

Σήμερα είμαστε και φίλοι, και σύμμαχοι, και συνεργάτες, με το ίδιο νόμισμα, με κοινά συμφέροντα… Άρα ο εορτασμός του ΟΧΙ  απέναντί τους έχει αλλάξει ανάμεσα στο 1951 και στο 2021… Και αυτό είναι φυσικό…

Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμώνται σε κάθε περίπτωση…

-Λογικά και φυσικά όλα αυτά… Στο «δια ταύτα»…

Φ: Δυστυχώς σε καμιά Επιτροπή Εορτασμού ΔΕΝ υπάρχουν αξιωματικοί. Και υπάρχει Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού. Και υπάρχουν αμέτρητοι συγγραφείς στρατιωτικών βιβλίων, και υπάρχει αμέτρητος κόσμους που θα βοηθούσε εθελοντικά για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Γιατί οι Αξιωματικοί (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, κλπ) είναι γνώστες της Ιστορία μας, έχουν σφαιρική εικόνα της Ελλάδας, σε αντίθεση με κάποιους που έχουν μόνο κομματική εικόνα…

-Που καταλήγουμε;

Φ: Ευχόμαστε να δούμε ένα Εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων ελευθερίας, με οικουμενική συμμετοχή όλων των Ελλήνων και χωρίς προβλήματα…

-Επειδή όλα αυτά τα βρίσκω λογικά και θετικά θα γίνουν το θέμα στο Σαββατιάτικο κείμενό μου στο PrevezaNews.gr… Έχεις αντίρρηση;

Φ: Καμιά. Χαρά μου τις απόψεις μου εκτός από σένα να τις διαβάσουν κι άλλοι. Αλλά μη γράψεις όνομα…

-Δεν θα γράψω το όνομά σου, για προστασία σου…

 

Επίλογος

Θα σας φαινόταν λογικό σε διοργάνωση μια αθλητικής επετείου να αποκλείαμε τους ειδικούς του αθλητισμού;

Θα σας φαινόταν λογικό για ένα ιατρικό θέμα να συζητάμε χωρίς γιατρούς;

Έτσι κι εμένα μου φαίνεται λογικό σε αυτό τον μοναδικό εορτασμό να καλέσουμε να βοηθήσουν με τις ιδέες τους,  τους Ιστορικούς, τους Στρατιωτικούς, τους Ιστορικούς Συλλόγους, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που έχουν αποδείξει ότι τιμούν την Ιστορία μας, και κάθε άλλο Έλληνα που θέλει να προβληθεί και να τιμηθεί η Ελλάδα και όχι το άτομό του…

Ας κλείσουμε με μια ευχή στους Έλληνες της Ελλάδας και όλου του κόσμου:

Να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με Υγεία, με ευημερία, με ειρήνη και με προοπτικές και ένα καλύτερο αύριο…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

Υστερόγραφο:
Στις 4 Φεβρουαρίου είχε γίνει στην Πλατεία Συντάγματος μια τεράστια συγκέντρωση πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη «συμφωνία με τα Σκόπια». Όλοι ακούσαμε τον πολύ συγκινημένο Μίκη Θεοδωράκη να βάλει εναντίον αυτής της συμφωνίας.
Την επόμενη μέρα ο Κος Τσίπρας σαν μια κίνηση αντιπερισπασμού, έφερε στο φως την «υπόθεση Νοβάρτις» κατηγορώντας δέκα (10) πολιτικούς.
Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πάρα πολλά στη δύσοσμη αυτή υπόθεση…
Για τα οποία θα μιλήσουμε άλλη φορά…

 

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group