Αλώβητοι οι ιεροί ναοί από τις φλόγες στον Δήμο Ζηρού – Φώτο

News Room18 Αυγούστου 20250
agios nikitas-pantanassa (6)

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας στον Δήμο Ζηρού άφησαν πίσω τους ένα βαρύ αποτύπωμα:

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, χιλιάδες ζώα βρέθηκαν νεκρά, ενώ οι επιχειρήσεις των κτηνοτρόφων και όχι μόνο υπέστησαν τεράστιες ζημιές.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό καταστροφής, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιεροί ναοί της περιοχής έμειναν ανέγγιχτοι.

Όπως καταγράφεται στο φωτογραφικό υλικό, η εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου στη λίμνη Ζηρού, αλλά και ο ναός του Αγίου Νικήτα στην Παντάνασσα, παρέμειναν άθικτοι, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες κατέκαψαν τα πάντα γύρω τους.

Οι εικόνες αυτές δίνουν μια αίσθηση ελπίδας και αντοχής, τη στιγμή που η τοπική κοινωνία καλείται να μετρήσει τις πληγές της και να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά την ανείπωτη καταστροφή.

Άγιος Νικήτας Παντάνασσα 

Άγιος Αλέξανδρος Λίμνη Ζηρού 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 18 Αυγούστου 2025 19:30:21 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares