Β. Γιάπρος: “Πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη”

"Αυτό που χρειάζεται η Πρέβεζα είναι νέες ιδέες και φρέσκα μυαλά"
GIAPROS-VASILIS1
News Room21 Οκτωβρίου, 2018 16:380

Αυτό που χρειάζεται η Πρέβεζα είναι νέες ιδέες και φρέσκα μυαλά

Να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να πλαισιωθεί η κίνηση από νέους ανθρώπους κυρίως, με νέες ιδέες, φρέσκα μυαλά, γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα, ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα σε κάθε κατεύθυνση ο υποψήφιος Δήμαρχος για την Πρέβεζα, Βασίλης Γιάπρος.

Ο κ. Γιάπρος κατά την διάρκεια της επίσημης αναγγελίας της υποψηφιότητάς του σήμερα, υπογράμμισε πως ο δήμος και η πόλη της Πρέβεζας δεν μπορεί να μείνει άλλο πίσω, πρέπει να πάει μπροστά, βασικός λόγος που τον έκανε να ηγηθεί της νέας παράταξης, το όνομα της οποίας θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως «Σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης και επειδή έγινε μια αναφορά ότι μπορεί να υπάρχει μια σημειολογία σε σχέση την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, δεν μ αρέσει να κρύβομαι… όταν λέμε απελευθέρωση παράλληλα με την γιορτή της απελευθέρωσης, ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσδοκούμε, να απελευθερωθούν νέες, υγιείς, δημιουργικές, κοινωνικές δυνάμεις του τόπου για ν αλλάξει επιτέλους η πόλη».

Ξεκαθάρισε πως λέγοντας πόλη για οικονομία του λόγου «σαφώς και αναφέρομαι στα πλαίσια ολόκληρου του Δήμου Πρέβεζας, το Ζάλογγο, το Λούρο και την Πρέβεζα».

Όπως είπε, το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντήθηκαν, με πάρα πολλούς αγαπητούς φίλους και συμπολίτες, οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι φόβοι, η λαχτάρα, για το τι πρέπει να γίνει για την πόλη.

«Ήτανε στο μέγιστο βαθμό της έντασης αυτή η εκπεφρασμένη αγωνία για το τι πρέπει να γίνει… η πόλη δεν μπορεί να μείνει άλλο στο σημείο που είναι, δεν μπορεί να μείνει πίσω, πρέπει να πάει μπροστά και αυτός ήταν και ο κυρίαρχος λόγος και παράγοντας που μου έδωσε την πρωτοβουλία να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με σκοπό να υλοποιήσει αυτά που είπα προηγουμένως, δηλαδή να αλλάξουμε την πόλη» υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Ξέρετε, και εγώ και όσοι είμαστε σε αυτή την κοινή γραμμή, με την Πρέβεζα έχουμε μια ερωτική σχέση, μια σχέση πάθους. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε εδώ ζούμε. Είμαστε μεγαλωμένοι με τις εικόνες και τις μυρωδιές της Κυανής Ακτής, του Παντοκράτορα, του Αγίου Θωμά της παραλίας, της αγοράς, το Μονολίθι, το Κανάλι, το Λούρο. Είναι σχέση ερωτική. Είναι σχέση πάθους. Και γι αυτό, πήραμε και την απόφαση κάτι να αλλάξουμε. Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε η πόλη να γίνει καλύτερη».

Ο Βασίλης Γιάπρος τόνισε πως «η πόλη πρέπει να είναι πρώτα απ όλα φιλική και προσιτή στον δημότη. Και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες» «Είναι αδιανόητο» συνέχισε «να μην μπορεί μέσα στην Λ. Ειρήνης, μια μητέρα να περάσει με το καροτσάκι απέναντι».

Συνέχισε λέγοντας «Θέλουμε μια φιλική προσιτή πόλη και μια πράσινη πόλη. Αλλάζουμε τα πράγματα. Δεν μπορούν να μείνουν σταθερά. Βλέπουμε άλλες περιοχές γύρω μας να εκτοξεύονται στην κυριολεξία και εμείς να μένουμε σταθεροί. Χρειάζεται λοιπόν όραμα, μεράκι, όρεξη και διάθεση για εργασία. Φιλική προσιτή πόλη από την μια μεριά, όρεξη για εργασία από νέους ανθρώπους, νέα παιδιά, ειδικοί και καταρτισμένοι σε αυτό το οποίο θα κάνουν»

Ανέφερε τα τρία στοιχεία που θα φέρουν ένα ιδανικό αποτέλεσμα «Μελέτη, χρηματοδότηση, έργο». Όπως τόνισε αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν σωστά και με κατάλληλους ανθρώπους που θα τρέξουν.

Κλείνοντας ο Βασίλης Γιάπρος αναφέρθηκε σε ένα σλόγκαν που έχει υιοθετήσει και είναι του φίλου και κουμπάρου του Δημήτρη Κούβελα.

«Για να μην αλλάξουμε πόλη, να αλλάξουμε την πόλη» έγραφε σε ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη.

Καταλήγοντας υπογράμμισε «Ελπίζω η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα, η οποία πιστεύω θα είναι μια προσπάθεια πανστρατιάς, θα στεφθεί με επιτυχία, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη της Πρέβεζας».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υποψήφιος Δήμαρχος για την Πρέβεζα Βασίλης Γιάπρος, αναφορικά με το τι συντέλεσε στην οριστική απόφαση για την υποψηφιότητά του είπε πως έγινε μια μάχη ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική. «Εδώ κυριάρχησε απόλυτα το συναίσθημα και τι ήταν αυτό που τελικά επηρέασε. Ο έρωτας, το πάθος για την Πρέβεζα».

Αναφορικά με το γεγονός εάν θα υπάρξει στήριξη από την Νέα Δημοκρατία απάντησε: «Δεν μ αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Θα ήταν αφελές από μέρους μου να κρύψω τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι. Είναι γνωστό σε όλους. Είμαι από 12 χρονών στον χώρο αυτό. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Εκεί μιλάμε για κόμμα, για πολιτικό σχηματισμό και εδώ μιλάμε για εκλογές για την πόλη μας για τον τόπο μας. Εάν θα υπάρξει στήριξη από τον χώρο τον οποίο προέρχομαι φυσικά θα είναι καλοδεχούμενη. Και θα έλεγα ότι θα ήτανε και οξύμωρο ή και τραβηγμένο, ο χώρος από τον οποίο προέρχεσαι να μην σε στηρίξει. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι αυτό που είπα προηγουμένως: «πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη και να μην αλλάξουμε πόλη»».

Αναφορικά με το όνομα του συνδυασμού είπε πως είναι νωρίς ακόμα και όλα αυτά βρίσκονται υπό επεξεργασία. Εξάλλου «μόλις εχθές πάρθηκε η απόφαση. Υπάρχει ήδη συγκροτημένη καλή νεανική ομάδα η οποία θα τρέξει όλη τη διαδικασία» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την πιθανή υποψηφιότητα του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας και νυν μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Νίκου Γεωργάκου, ο κ. Γιάπρος είπε πως είναι συστρατευμένος στον αγώνα της πανστρατιάς. «Δεν θα μου αρέσει να μπω σε λεπτομέρειες και τα ενδοπαρασκηνιακά που μπορεί να υπάρχουν στα κόμματα. Ο Νίκος Γεωργάκος είναι φίλος μου, είναι εξαίρετος επιστήμονας, καλός δημότης που αγαπάει και πονάει τον τόπο. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι συστρατευμένος στον αγώνα της πανστρατιάς που θα δώσουμε για την Πρέβεζα» είπε συγκεκριμένα.

Για το ποιο είναι το βασικό στοιχείο που «κρατά την πόλη πίσω» απάντησε πως «Έχουμε αρρωστημένες αγκυλώσεις σε αυτά τα θέματα» φέροντας για παράδειγμα το γεγονός προς το 1981 η Πρέβεζα στον τομέα του τουρισμού διέθετε δύο ξενοδοχειακές «ναυαρχίδες» την ίδια ώρα που η Άρτα δεν είχε κανένα μεγάλο ξενοδοχείο ενώ τα Γιάννενα μόλις δύο. Σήμερα, όπως είπε, στην Πρέβεζα έχουν κλείσει και η Άρτα και τα Γιάννενα έχουν εκτοξευθεί. «Κάτι φταίει γι αυτό. Ειδικά ο Δήμος της Πρέβεζας είναι πανέμορφος. Δεν υπάρχει αυτό το ανάγλυφο… και εμείς να μένουμε πίσω… κάτι δεν πάει καλά. Και αναφέρομαι για τον τουρισμό γιατί είναι ο αιμοδότης για την πόλη. Πρέπει να έρθει φρέσκος κόσμος στην πόλη, να κινηθεί, να πάρει μπροστά» είπε ο κ. Γιάπρος.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με τον αύξηση του τουρισμού και το γεγονός πως χρειάζονται υποδομές και σε περίπτωση που εκλεγεί εάν θα αναζητήσει από το κεντρικό κράτος κονδίλια είτε παραμείνει η παρούσα κυβέρνηση είτε όχι είπε:

«Την Πρέβεζα θέλει δεν θέλει θα την σπρώξει ο αέρας και η θάλασσα. Το θέμα είναι εάν θα συμβάλουμε και εμείς να γίνει αυτό πιο γρήγορα, πιο καλά και πιο αποτελεσματικά. Και όταν λέω τον αέρα εννοώ το αεροδρόμιο. Είναι πολύ σημαντικό, να απέχει το κέντρο πόλης πέντε λεπτά από το αεροδρόμιο και ο τουρίστας να βρίσκεται σε ελάχιστο χρόνο στο τουριστικό κατάλυμα. Η δε θάλασσα είναι ο τουρισμός με όλες τις εκτάσεις, από το σκάφος που θα έρθει στην τουριστική μαρίνα μέχρι τις παραλίες, τα ξενοδοχεία που θα γίνουν εκεί. Εάν μπορεί να συμβάλλει ο Δήμος σε αυτό; Πιστεύω πως μπορεί. Θέλει ψάξιμο, θέλει τρέξιμο, θέλει δουλειά. Θέλει συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, δεν γίνεται διαφορετικά. Θέλει κίνητρα. Θα είναι αμαρτία να έρχεται στο αεροδρόμιο 1,5εκ. κόσμος και εμείς να παίρνουμε ψίχουλα. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Και συνέχισε: «Θα ψάξουμε και θα τρέξουμε παντού που μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα για τον Δήμο. Από την κεντρική εξουσία, ακόμα και από το εξωτερικό. Ακόμα και πανεπιστήμια του εξωτερικού χρηματοδοτούν έργα σε άλλους δήμους. Τα Τρίκαλα. Ένας δήμος που τον βλέπουν και τον ζηλεύουν. Και εμείς είμαστε στον παράδεισο όσον αφορά την φυσική ομορφιά και να μην μπορούμε. Τι έχουν καλύτερο; Πέντε ανθρώπους που τα τρέχουν και τα βρίσκουν. Ε! αυτό θα κάνουμε και εμείς. Το αυτονόητο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το «χαλίκι στα χωριά, το κάλυμμα στις λακκούβες, τον δρόμο προς τον στάβλο κ.λπ.» ένα στυλ εξουσίας στις δημοτικές αρχές και εάν αυτό τελειώσει απάντησε:

«Αυτές οι λογικές και τακτικές είναι μικροπολιτική της δεκαετίας του ’60. για μένα απαράδεκτη. Να καταναλώνονται και να δαπανώνται τα περισσότερα χρήματα σε χαλίκια και άσφαλτο πριν τις εκλογές. Όχι. Αυτά είναι κομμένα. Θα γίνονται οργανωμένα, προγραμματισμένα και εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Στέλνοντας τέλος μήνυμα προς τον κόσμο τόνισε «Να αγκαλιάσουν την προσπάθεια. Να πλαισιωθεί η κίνηση από νέους ανθρώπους κυρίως, με νέες ιδέες, φρέσκα μυαλά. Γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα».

 

 

Πηγή: PamePreveza.gr

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2018 16:40:09 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group