Ανεξαρτητοποίηση Κώτση – Πουρναρόπουλου: “Θα στηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια πιο ελπιδοφόρα για το Δήμο Πρέβεζας”

Η επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα
News Room8 Οκτωβρίου, 2018 09:370

Η επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα

«Θα στηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια που θα εγγυάται μια άλλη πολιτική, πιο ελπιδοφόρα για το Δήμο Πρέβεζας». Με αυτή την φράση ολοκληρώνεται η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κώτση και του Τοπικού Συμβούλου Πουρναρόπουλου Αναστάσιου, από την παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» του Δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη.

Όπως τονίζουν στην επιστολή που έδωσαν στην δημοσιότητα θα παραμείνουν «ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας αγωνιζόμενοι με όλες μας τις δυνάμεις για όσα δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας, όταν πριν από 5 χρόνια ζητούσαμε την ψήφο τους»δηλώνοντας πως «θα είμαστε παρόντες στην Αυτοδιοίκηση και στο μέλλον».

Στην επιστολή τους οι κ.κ. Κώστης και Πουρναρόπουλος κάνουν λόγο για δρομολόγηση εκ νέου της υποψηφιότητας Μπαΐλη και της διεκδίκησης του Δήμου, «χωρίς καν, ως οφείλατε, να έχετε δρομολογήσει συγκέντρωση της Δημοτικής Ομάδας, του Ψηφοδελτίου ή της Δημοτικής μας Παράταξης», όπως αναφέρουν.

Απευθυνόμενοι με σκληρή γλώσσα προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας χαρακτηρίζουν λαθεμένη την απόφαση να διεκδικήσει την 5η κατά σειρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρουν πως «πριν ακριβώς 5 χρόνια μας δηλώνατε σε όλους τους τόνους «ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία»».

Υπογραμμίζουν επίσης πως την περίοδο αυτή “υπάρχουν πολλές «προσωπικές εξυπηρετήσεις»” κάνοντας λόγο για μικροέργα. “Είναι αυτά τα έργα που οι συμπολίτες μας τα ονομάζουν προεκλογικά «ρουσφέτια»”αναφέρουν συγκεκριμένα.

Στην ίδια επιστολή οι κ.κ. Κώτσης και Πουρναρόπουλος τονίζουν πως «στελέχη της Δημοτικής μας ομάδας κατά καιρούς σας έχουν εγκαλέσει δημόσια για λάθη και παραλείψεις, για απουσία σχεδίου και οράματος, για μικροπολιτική, για έλλειψη συντονισμού και τόσα άλλα».

Μεταξύ άλλων επικαλούνται την άποψη πως «τα τελευταία χρόνια η Πρέβεζα και ο Δήμος ολόκληρος είναι παρατημένος» εκφράζοντας την απορία για το «ποια τέλος πάντων θα είναι η καινούρια πρόταση που θα καταθέσετε προεκλογικά στους πολίτες;» αναφερόμενοι σε μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος, το νοσοκομείο, το λιμάνι, στην Κυανή Ακτή και όλη την παράκτια ζώνη, στο κοιμητήριο, στο κολυμβητήριο, στα σχολεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στην ανεργία που μαστίζει την νεολαία.

«Τι απολογισμό θα κάνετε και τι καινούριες προτάσεις έχετε να καταθέσετε, ώστε οι πολίτες να σας στηρίξουν και πάλι;» υπογραμμίζουν.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητέ Δήμαρχε.

Πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα, από τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και από στενούς συνεργάτες σας, ότι έχετε ήδη δρομολογήσει την υποψηφιότητά σας για το Δήμο Πρέβεζας, χωρίς καν, ως οφείλατε, να έχετε δρομολογήσει συγκέντρωση της Δημοτικής Ομάδας, του Ψηφοδελτίου ή της Δημοτικής μας Παράταξης.

Θα είχατε έτσι την ευκαιρία να ακούσετε, εκτός από τις κολακείες, και αντίθετες απόψεις, οι οποίες πιθανόν σας προβλημάτιζαν και ίσως να σας απέτρεπαν από την λαθεμένη κατά την άποψή μας απόφαση να διεκδικήσετε μια ακόμη θητεία στην Αυτοδιοίκηση, την 5η κατά σειρά.

Αντί αυτού του σωστού και δημοκρατικού τρόπου, εσείς επιλέξατε να πάρετε μόνος ή με πολύ λίγους, την απόφαση να είστε εκ νέου υποψήφιος.

Και μη βιαστείτε να μας διαψεύστε και να πείτε ότι δεν έχετε καταλήξει ακόμη σε οριστικές αποφάσεις, με το επιχείρημα ότι είναι μακριά ακόμη οι εκλογές ή γιατί δεν έχετε το χρόνο, αφού ασχολείστε με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.

Μη τα ισχυριστείτε αυτά, τουλάχιστον δημόσια, γιατί σας διαψεύδει η ίδια σας η πρακτική και πολιτική συμπεριφορά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και πολύ καιρό, οι μόνες συζητήσεις που γίνονται στο γραφείο σας και το αποκλειστικό σας μέλημα, είναι οι επερχόμενες εκλογές.

Κύρια απασχόληση δική σας και των συνεργατών σας, δεν είναι παρά σε ποιον θα τηλεφωνήσετε, ποιον θα καλέσετε στο γραφείο, ποιοι άλλοι θα είναι υποψήφιοι για Δήμαρχοι, .. κοκ

Άλλωστε πολλοί συμπολίτες δημόσια δηλώνουν ότι έχετε καλέσει εσείς προσωπικά στο γραφείο σας, να συζητήσετε τη συμμετοχή τους στο νέο ψηφοδέλτιο.

Επίσης είναι ευρέως διαδεδομένο ότι αυτή την περίοδο, υπάρχουν πολλές «προσωπικές εξυπηρετήσεις»..

Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στα έργα που δημοπρατούνται το τελευταίο διάστημα για να διαπιστώσει ότι όλοι οι διαθέσιμοι πόροι του Δήμου, διατίθενται σε μικροέργα, σε μικροεξυπηρετήσεις και σε ασφαλτοστρώσεις, που ναι μεν είναι απαραίτητες, δεν θα έπρεπε όμως να αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής.

Είναι αυτά τα έργα που οι συμπολίτες μας τα ονομάζουν προεκλογικά «ρουσφέτια»….

Όλοι το ξέρουν, όλοι το αντιλαμβάνονται, όλοι το συζητάνε, ότι θέλετε να είστε και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος..

Κύριε δήμαρχε:

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα κίνητρα που σας οδήγησαν σ’ αυτή σας την απόφαση.

Ούτε γνωρίζουμε ποιοι είναι εκείνοι που σας εισηγούνται να έρθετε αντιμέτωπος με τη δικιά σας άποψη, αυτή που το 2014 είχατε εκφράσει δημόσια σε όλους τους τότε υποψήφιους σας.

Σας θυμίζουμε λοιπόν ότι πριν ακριβώς 5 χρόνια μας δηλώνατε σε όλους τους τόνους «ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία»…

Αυτό που με βεβαιότητα γνωρίζουμε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου θεωρεί ότι 2 ολόκληρες δεκαετίες Δημαρχιακής θητείας είναι μια ιδιαίτερα μακρά περίοδος, στην οποία ότι έχει να προσφέρει ένας πολιτικός, το έχει προσφέρει.

Και χρησιμοποιούμε αυτή την επιεική διατύπωση, γιατί δεν θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις «αιχμηρές» εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι πολίτες του Δήμου, για την απόφασή σας να συνεχίσετε.

Άλλωστε κ. Δήμαρχε δεν είναι λίγα τα στελέχη της Δημοτικής μας ομάδας τα οποία κατά καιρούς σας έχουν εγκαλέσει δημόσια για λάθη και παραλείψεις, για απουσία σχεδίου και οράματος, για μικροπολιτική, για έλλειψη συντονισμού και τόσα άλλα, χωρίς ποτέ να δώσετε σε όλα αυτά μια πειστική απάντηση.

Όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται δε σας προβληματίζουν;

Ποια θα είναι η απάντηση σε όσους θα σας εγκαλούν ότι δεν κάνατε όσα υποσχεθήκατε;

Θα πείτε ότι δεν προλάβατε και θέλετε χρόνο να ολοκληρώσετε το έργο σας;

Δεν προλάβατε 2 ολόκληρες δεκαετίες και χρειάζεστε και άλλο χρόνο;

Και τι θα απαντήσετε σε όσους σας καταλογίζουν, ότι τα τελευταία χρόνια η Πρέβεζα και ο Δήμος ολόκληρος είναι παραιτημένος και δεν έχει γίνει κάτι για το οποίο θα μας θυμούνται οι πολίτες;

Και ποια τέλος πάντων θα είναι η καινούρια πρόταση που θα καταθέσετε προεκλογικά στους πολίτες;

Τι έχετε δηλ. να πείτε για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ό Δήμος, τι έχετε να πείτε για το νοσοκομείο, για το λιμάνι, την κυανή ακτή και όλη την παράκτια ζώνη, το κοιμητήριο, το κολυμβητήριο, τα σχολεία;

Τι θα πείτε για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για την ανεργία που μαστίζει την νεολαία μας;

Τι απολογισμό θα κάνετε και τι καινούριες προτάσεις έχετε να καταθέσετε, ώστε οι πολίτες να σας στηρίξουν και πάλι;

Αγαπητέ δήμαρχε.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που μας παραχωρήσατε, ανάλογα με τις ευθύνες που μας αναθέσατε, να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε τις προσπάθειες κανενός.

Θέλουμε όμως να σας γνωστοποιήσουμε τη διαφορετική μας άποψη και διαφωνία.

Αναφαίρετο δημοκρατικό σας δικαίωμα, είναι να πάρετε όποια απόφαση θέλετε, εμείς όμως επειδή διαφωνούμε, σας δηλώνουμε ότι πλέον δεν θα σας ακολουθήσουμε.

Σας γνωρίζουμε, ότι από σήμερα αποχωρούμε από την Δημοτική σας Παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» και θα παραμείνουμε ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας αγωνιζόμενοι με όλες μας τις δυνάμεις για όσα δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας, όταν πριν από 5 χρόνια ζητούσαμε την ψήφο τους.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι θα είμαστε παρόντες στην Αυτοδιοίκηση και στο μέλλον και θα στηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια που θα εγγυάται μια άλλη πολιτική, πιο ελπιδοφόρα για το Δήμο Πρέβεζας.

 

 

Πηγή: PamePreveza.gr

 

 

Τελευταία ενημέρωση 9 Οκτωβρίου 2018 20:00:38 από admin

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group