Πρόγραμμα “Νέων Γεωργών” – Εντάσσονται συνολικά 723 άτομα στην Ήπειρο

Αναρτήθηκαν οι πίνακες ένταξης δικαιούχων
News RoomNews Room22 Νοεμβρίου 20181940
Αναρτήθηκαν οι πίνακες ένταξης δικαιούχων

Αναρτήθηκαν σήμερα οι πίνακες ένταξης στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών», στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΕΙΤΕ τα ονόματα στη «Διαύγεια» ΕΔΩ

Εντάσσονται συνολικά 723 άτομα με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 14.418.500 ευρώ.

Απορρίπτονται 25 αιτήσεις που κρίθηκαν μη επιλέξιμες, πέντε εκ των οποίων με τη θέληση των αιτούμενων.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:

«Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που οργανώσαμε σε όλους τους δήμους της Ηπείρου πέρυσι το καλοκαίρι, με τη συνεργασία των συνεταιρισμών, της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, της προϊσταμένης του ΟΠΕΚΕΠΕ/Ηπείρου Χαριτίνης Παπαθανασίου  κ.α. απέδωσαν καρπούς. Με τη σημερινή απόφαση ένταξης, ξεκινά μια νέα προσπάθεια αναζωογόννησης του πρωτογενούς τομέα. Η είσοδος περίπου 1.000 νέων (μαζί με την α΄ πρόσκληση) στο επάγγελμα σηματοδοτεί αφενός, την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της Ηπείρου και αφετέρου, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας. Για την Περιφερειακή Αρχή ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε.. Για να καλυφθούν  χρηματοδοτικά όλες οι επιλέξιμες αιτήσεις, χρειάστηκαν συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που τελικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Το διαδικαστικό μέρος ολοκληρώθηκε. Τώρα αρχίζει η παραγωγική διαδικασία. Η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της θα είναι αρωγός σε όλους τους νέους γεωργούς, προκειμένου να τους διευκολύνει και να τους στηρίξει στα πρώτα βήματά τους για να στήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους Δήμους, τις συνεταιριστικές οργανώσεις, τους συλλόγους  για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς επίσης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας/Π.Ε. για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας».

 

 

 

Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης
Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group