Πρέβεζα: Πλήγμα η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων – Σημαντική παρέμβαση του Σπύρου Κόκκαλη

Μιλούν επίσης στο PREVEZANEWS, ο Νίκος Γεωργάκος και ο Κώστας Ανατολιωτάκης
AAAABDQ
News Room28 Φεβρουαρίου, 2020 14:580
Μιλούν επίσης στο PREVEZANEWS, ο Νίκος Γεωργάκος και ο Κώστας Ανατολιωτάκης

 

Σοβαρό πλήγμα αποτελεί και για την Πρέβεζα η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, όπως και σε πολλά ακόμα μέρη της χώρας.

Και το πλήγμα έγκειται σε δύο βασικά στοιχεία.

Από την μια βέβαια είναι η όλη προσπάθεια που καταβάλλεται τους τελευταίους μήνες από τα πληρώματα των καρναβαλιστών και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί (στολές κατασκευές αρμάτων, χορηγίες, προκαταβολές κ.λπ.) και από την άλλη η μεγάλη οικονομική ζημιά στην τοπική οικονομία.

Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός, πως μετά τις γιορτές η αγορά έχει υποστεί πλήγμα και το τριήμερο που ακολουθεί θα αποτελούσε σίγουρα, σύμφωνα με επαγγελματίες, μια ένεση ρευστότητας.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα ελπίδες μιας και τα μέτρα έχουν περιοριστεί στις εκδηλώσεις εκείνες που διοργανώνονται από τους Δήμους.

Εξακολουθεί, μέχρι αυτή την ώρα πάντως να μην έχει διευκρινιστεί κατά πόσο το μέτρο μπορεί να έχει ισχύ σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες ή συλλόγους.

Τις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει και αυτό.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο πάντως, θα ανακοινώσει επίσημα σήμερα το μεσημέρι τι πρόκειται να πράξει.

Όπως και οι σύλλογοι, σε κατά τόπους τοπικές κοινότητες που έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις κυρίως την Καθαρά Δευτέρα.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί, πως όλες τις περιπτώσεις έχουν ήδη δαπανηθεί αρκετά χρήματα για την προμήθεια υλικών και τροφίμων, έχουν προτιμολογηθεί και έχουν δοθεί και προκαταβολές.

Επίσης, όλα τα καταστήματα εστίασης έχουν προμηθευτεί ανάλογες ποσότητες ειδών για να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση του τριημέρου, η οποία μέχρι εχθές κινούνταν με ικανοποιητικές προβλέψεις.

Από άποψη επισκεπτών και προγραμματισμένων εκδρομών στην πόλη για το τριήμερο, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αν και η πληρότητα δεν φαίνεται, σύμφωνα με πηγές από τον ξενοδοχειακό κλάδο, να ξεπερνά το 50% με 60%, ωστόσο υπάρχουν από εχθές, ακυρώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 30%.

Ωστόσο, πολύ πιθανό να γίνουν ακυρώσεις και τη τελευταία στιγμή.

 

Προβληματισμός και για το Πάσχα

Μιλώντας στο PREVEZANEWS ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Κώστας Ανατολιωτάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για το τριήμερο που ακολουθεί, αλλά για τις μέρες του Πάσχα, που δεν είναι και μακριά.

 

Νίκος Γεωργάκος: Προέχει η υγεία

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, μιλώντας στο PREVEZANEWS.GR και μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο εχθές περί ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, είπε πως περιμένει την έκδοση του ΦΕΚ για αναλυτικές πληροφορίες, όσον αφορά τους συλλόγους κ.λπ..

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις στις Τ.Κ. είπε πως ο Δήμος έχει ήδη προμηθεύσει τους κατά τόπους συλλόγους με τα όσα χρειάζονται, ωστόσο δεν υπάρχει τελική απόφαση [από τους συλλόγους] εάν αυτές θα πραγματοποιηθούν. «Δεν υπάρχει συνδιοργάνωση με τον Δήμο» τόνισε.

Για την εκδήλωση του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στην πλατεία Ανδρούτσου, ο κ. Γεωργάκος είπε πως αυτή δεν θα γίνει.

Πάντως, εξέφρασε την λύπη του για αυτήν την εξέλιξη, τονίζοντας όμως πως προέχει η υγεία.

Συνεχίζοντας, είπε πως τις επόμενες μέρες θα προγραμματιστεί ενημέρωση, σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς (πολιτική προστασία, ιατρικό σύλλογο, περιφέρεια, εκπαίδευση και διοίκηση του Νοσοκομείου), ώστε να υπάρχει συντονισμός σε ενδεχόμενη περίπτωση κρούσματος, τι πρέπει να γίνει.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα έξοδα που έχουν γίνει έως τώρα ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε πως θα δρομολογηθούν κάποιες ενέργειες για να λυθούν και τέτοια ζητήματα.

Κλείνοντας αναφορικά με τον κοροναϊό είπε πως «Θέλει προσοχή και όχι πανικό. Γιατί η υγεία είναι πάνω απ όλλα».

 

Σπύρος Κόκκαλης: Η Κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις μετακινήσεις – Ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Πρέβεζας, Σπύρος Κόκκαλης, μιλώντας στο PREVEZANEWS.GR για τις τελευταίες εξελίξεις, είπε πως σίγουρα θα υπάρχει μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία, για το επόμενο τριήμερο, το οποίο θα αποτελούσε μια οικονομική ανάσα για την τοπική αγορά στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Αναφέρθηκε επίσης και στην μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλλει έως σήμερα το Καρναβαλικό Κομιτάτο και η οποία δεν θα φανεί στην πράξη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κεντρικής εξουσίας είπε πως «θέλει να αποφύγει την μετακίνηση».

Αναφέρθηκε σε αριθμούς εκφράζοντας το πλήθος επισκεπτών σε πολλές περιοχές της χώρες για τις απόκριες, που διοργανώνονται μεγάλα καρναβάλια, κυρίως από τα βαλκανικά κράτη και την Τουρκία.

«Δεν έγινε αναφορά σε συνάθροιση κοινού» τόνισε ο κ. Κόκκαλης προσθέτοντας πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ακυρώνονται σε πόλεις που δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα στην περιοχή μας.

Έκανε λόγο για μεγάλη και ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά, η οποία βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή σε μεγάλες πόλεις όπως η Πάτρα, υπογραμμίζοντας πως «συμπάσχει» στους επαγγελματίες άλλων πόλεων. «Αλλά εγώ εδώ ζω» συμπλήρωσε.

«Αυτή η διαδικασία έχασε τη φρεσκάδα και ο κόσμος τη λαχτάρα να το κάνει» συνέχισε ο Σπύρος Κόκκαλης προσθέτοντας πως «ο κόσμος μούδιασε».

«Εάν αύριο ακουστεί ένα κρούσμα στην Πρέβεζα και αυτός π.χ. είναι ο Κόκκαλης, τότε πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο πάνω από 200 άτομα… τι καρναβάλι να μιλάμε» τόνισε συγκεκριμένα, εκφράζοντας την άποψη πως από την μια η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει πανικό «αλλά από την άλλη υπάρχει θέμα με την ακύρωση των εκδηλώσεων, γιατί δεν είναι στα υπερ της αυτή η διαδικασία. Και δεν θέλει να βάλει το κεφάλι της στον «ντορβά» για πλάκα. Γιατί δεν λένε για την εκκλησία, το γήπεδο. Δεν έχει θέμα εκεί. Γίνεται μια συνάθροιση αλλά δεν έχει μετακίνηση. Την μετακίνηση φοβάται. Και όταν τα κρούσματα είναι από έξω…».

Τόνισε πάντως πως πρέπει να αποφύγουμε όλοι, τη συμμετοχή σε κρούσμα.

«Εγώ και Λούπας και ο Πλέουρας θέλουμε να το κάνουμε το καρναβάλι, αλλά εάν σκάσει κάτι θα μας πουν, πήρατε μέτρα;»

Για το τριήμερο που έρχεται ο Σπύρος Κόκκαλης δίνοντας για την πόλη της Πρέβεζας την δική του εκτίμηση είπε πως «μετά από αυτή την εξέλιξη και αν ο καιρός δεν είναι καλός, θεωρώ ότι θα ναι ούτε σαν ένα κοινό Σαββατοκύριακο. Η εστίαση είχε επενδύσει σε αυτό το τριήμερο» τονίζοντας τέλος πως «το ζητούμενο στη γενική του μορφή είναι η υγεία. Και μιλάει ένας άνθρωπος που θα χάσει. Λίγοι θα καταλάβουν πως θα χάσουν τα καταστήματα. Δεν θα χάσει ο συνταξιούχος υπάλληλος που θα ντυθεί και θα συμμετάσχει σε μια παρέλαση».

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο σημείωσε ο κ. Κόκκαλης κλείνοντας: «μπορεί ο καθένας να βάλει την αποκριάτικη στολή. Να βγει. Να χορέψει, να τραγουδήσει. Αυτό δεν απαγορεύεται!!!»

 

 

PREVEZANEWS NEWSROOM / Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 28 Φεβρουαρίου 2020 15:00:26 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας