26χιλ. ευρώ από τον Δήμο Πρέβεζας για τις εκδηλώσεις, Απόκριες και Καθαράς Δευτέρας

Αναλυτικά οι εκτιμώμενες δαπάνες
ΚΟΥΛΟΥΜΑ-ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
News Room18 Φεβρουαρίου, 2020 13:170
Αναλυτικά οι εκτιμώμενες δαπάνες

Σημαντική, οικονομικά, είναι η συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων τις απόκριες τόσο στην πόλη όσο και στις Δημοτικές Ενότητες.

Συνολικά έχει εκτιμηθεί πως τα έξοδα που θα καλυφθούν από τον Δήμο φτάνουν τις 26.000 ευρώ.

Βέβαια, υπάρχουν Δήμοι που προϋπολογίζουν πολύ μεγαλύτερα ποσά για εκείνες τις μέρες και διοργανώνουν φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση για την Πρέβεζα κυρίως το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Με βάση αυτό, ίσως θα πρέπει να επιχειρηθεί στο μέλλον κάτι διαφορετικό, κάτι περισσότερο οργανωμένο, που θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στην προβολή της Πρέβεζας.

Μέχρι στιγμής το βάρος αυτής της ευθύνης έχει πέσει στο Καρναβαλικό Κομιτάτο που διοργανώνει την μεγάλη με άρματα παρέλαση και την εκδήλωση λήξης του καρναβαλιού που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.

Η οικονομική συμμετοχή του Δήμου φέτος στις εκδηλώσεις ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στα 26.000 ευρώ και αφορούν σε στοιχεία που κατατέθηκαν προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή

 

Αυτά αφορούν:

1.Στις δύο αποκριάτικες παρελάσεις. Αυτή των Γυναικών την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και αυτή του Καρναβαλικού Κομιτάτου το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και εκδηλώσεις σε Λούρο και Ζάλογγο, συνολικά 11.500 ευρώ.

Στο Καρναβάλι των Γυναικών ο Δήμος Πρέβεζας έχει προσκαλέσει και όλους τους συλλόγους των Δ.Ε. να συμμετάσχουν στην παρέλαση, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμού. Τη μετακίνηση των Συλλόγων από τις Δημοτικές Ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου θα την φροντίσει ο δήμος .

Το τραινάκι του Δήμου θα μεταφέρει δωρεάν τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές και θα κλείσει την Αποκριάτικη παρέλαση των Γυναικών.

Τη σκυτάλη θα πάρει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου το Καρναβαλικό Κομιτάτο με την φαντασμαγορική αποκριάτικη παρέλαση με χιλιάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις του καρναβαλικού Κομιτάτου τελειώνουν την Κυριακή 29 Φεβρουαρίου 2020 στην παραλία Πρέβεζας με κάψιμο καρνάβαλου και ρίψη βεγγαλικών χορό και μουσική .

Επίσης, καρναβαλική παρέλαση πραγματοποιείται και στην Κοινότητα Λούρου την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 και ακολουθεί και κάψιμο του καρνάβαλου με παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Για τις παρελάσεις θα χρειαστεί να κατασκευαστούν 40 ξύλινοι πύργοι στη Λεωφόρο Ειρήνης και στην Ελ. Βενιζέλου στην Πρέβεζα, για να τοποθετηθούν ηχεία και προβολείς όπως επίσης και τέσσερις μικρές εξέδρες στην παραλία για να φιλοξενηθούν οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., καθώς επίσης μια εξέδρα στην πλατεία δικαστηρίων για την τελετή λήξης όπως επίσης φωτισμός και ηχητική κάλυψη.

Ο Δήμος διαθέτει υλικά μόνο για 25 πύργους και θα πρέπει να καλυφθούν οι υπόλοιποι 15.

Επίσης ο Δήμος θα συνδράμει και στην Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου, σε ότι αφορά τον ήχο τόσο για την Καρναβαλική παρέλαση στον Λούρο την 1η Μαρτίου όσο και για την μέρα της Καθαράς Δευτέρας σε εκδήλωση που θα γίενι στην πλατεία, αλλά και στην Δ.Ε. Ζαλόγγου (κούλουμα) και στη Ν. Σαμψούντα (παραδοσιακός αποκριάτικος χορός).

Το σύνολο των δαπανών (για την πλήρη ηχητική κάλυψη) για τις καρναβαλικές παρελάσεις των Γυναικών και του Καρναβαλικού Κομιτάτου και των ΔΕ Λούρου και Ζαλόγγου στην Πρέβεζα, ανέρχεται στο ποσό των 20.500,00 ευρώ  από τα οποία τα 9.000,00 ευρώ θα καλυφθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Στο ποσό της ηχητικής κάλυψης που θα καλύψει ο Δήμος είναι και οι δαπάνες για (εκτύπωση αφισών – baner για όλες τις εκδηλώσεις και των ΔΕ Ζαλόγγου και Λούρου , καραμέλες, σερπατίνες και υλικά κατασκευών) έτσι το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 11.500,00 ευρώ (Ηχητική κάλυψη παρελάσεων γυναικών και κομιτάτου: 6.500 ευρώ, ηχητική κάλυψη παρελάσης Λούρου και εκδήλωσης Δ.Ε. Ζαλόγγου: 1.500 ευρώ, αφίσες και μπάνερ: 750 ευρώ, καραμέλες: 1.000, σερπαντίνες: 1.000 ευρώ, υλικά κατασκευών: 500 ευρώ, μεταφορά προσκεκλημένων συλλόγων: 250 ευρώ).

 

2. 1500 ευρώ για το παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2020, όπου η συμμετοχή όλων των παιδιών του Δήμου είναι δωρεάν σε όλες τις Δράσεις της Αποκριάτικης αυτής εκδήλωσης (χορός, δώρα, εκπλήξεις,  κατασκευές αποκριάτικες κλπ).

Επίσης θα υπάρχει και μπουφές (αναψυκτικά, τυροπιτακια, κρουασάν, γλυκά, ποπ κορν).

Η εκτιμώμενη δαπάνη αφορά σε υλικά για κατασκευές αποκριάτικης μάσκας, σερπαντίνες, καραμέλες μικρό μπουφέ καθώς επίσης και μουσική εκδήλωση, και ανέρχεται στα 1.500 ευρώ (καραμέλες και γλυκίσματα: 500 ευρώ, είδη καλλιτεχνικών κατασκευών κ.λπ.: 500 ευρώ, μπουφές: 300 ευρώ, μουσική εκδήλωση: 200 ευρώ).

 

3. Τέλος,  εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας που η εκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται στα 13.000 ευρώ.

Ο Δήμος θα διοργανώσει σε όλες τις Δ.Ε. τα Κούλουμα με την βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων σε, Παντοκράτορα, Νεοχώρι, Μύτικα, Νικόπολη, Κανάλι, Λούρο, Ωρωπό, Χειμαδιό, Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι, Ανω Κοτσανόπουλο, Αγ.Θωμάς, Στεφάνη.

Στην πόλη της Πρέβεζας τα κούλουμα θα γιορταστούν στην πλατεία Ανδρούτσου με παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική δωρεάν για τους επισκέπτες της πόλης .

Η συνολική δαπάνη για όλες τις εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Πρέβεζας και στις Δ.Ε., ανέρχεται 13.000,00 ευρώ (λαγάνες: 2.500 ευρώ, ταραμοσαλάτες, πίκλες, χαλβάς, τουρσί κ.λπ.: 3.500 ευρώ, είδη σερβιρίσματος: 700 ευρώ, κρασί: 1650 ευρώ, ορχήστρα: 3.000 ευρώ, ενοικίαση πάγκων: 150 ευρώ, ηχητική κάλυψη για μουσική εκδήλωση σε Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου: 1.500 ευρώ).

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 18 Φεβρουαρίου 2020 13:21:19 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας