Τον Μάρτιο δημοπρατείται το έργο για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της Πρέβεζας

Υπογράφηκε η σύμβαση επενδυτικού δανείου ύψους 1.540.000 ευρώ
ΖΕΡΒΑΣ-ΦΩΤΗΣ
News Room17 Φεβρουαρίου, 2020 11:590
Υπογράφηκε η σύμβαση επενδυτικού δανείου ύψους 1.540.000 ευρώ

Υπογράφηκε την Παρασκευή 14-02-2020, στα γραφεία της ΔΟΥ Πρέβεζας, σύμβαση επενδυτικού δανείου μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας, ποσού 1.540.000 ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β, που θα δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά τον Μάρτιο του 2020.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με  δανειακή σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας και αποπληρώνεται από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για την κατασκευή του έργου ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και το υποέργο  ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Η πράξη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το προτεινόμενο έργο, που αποτελεί τμήμα των παρεμβάσεων που προβλέπονται  στη  ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενων κεντρικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις ανατολικές περιοχές της Δ.Κ. Πρέβεζας (Νεοχώρι, Αγ. Τριάδα. Πνευματικός Φάρος, κλπ.). Ο υφιστάμενος αγωγός έχει πολύ μικρή διατομή και χρήζει αντικατάστασης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με επάρκεια. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου θα είναι 6.798,00 μ. και θα αποτελείται από σωλήνες πολυαιθυλενίου.

Έγινε λοιπόν το πρώτο μεγάλο βήμα να ξεπεραστεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

Με την υλοποίηση της πράξης «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β» θα ωφεληθεί πληθυσμός τουλάχιστον 22.000 μόνιμων κατοίκων, το σύνολο δηλαδή του πληθυσμού της ΔΚ Πρέβεζας  και Μύτικα. Το προτεινόμενο έργο θα συμβάλλει στη γενικότερη ενίσχυση του επιπέδου της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου είναι 12 μήνες.

Το έργο θα δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά τον Μάρτιο του 2020.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας αναφέρει: «Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης και των προσφερόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ είναι μια διαρκής προσπάθεια και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2020 11:59:20 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας