Πρέβεζα: Για απόδοση υπαλλήλων στην καθαριότητα, ενημέρωση πολιτών και ποινές, κάνει λόγο ο Πολιτιστικός

"Για να μην συνεχιστεί η προηγούμενη κατάσταση, που καταδικάστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων"
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-3001
News Room30 Ιανουαρίου, 2020 13:590
"Για να μην συνεχιστεί η προηγούμενη κατάσταση, που καταδικάστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων"

Για υλοποίηση στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της απόδοσης όλων των υπαλλήλων του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας, την υποστήριξή τους από έναν σύγχρονο στόλο καθαριότητας, τη συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για μια «καθαρή και ανθρώπινη πόλη» και ο έλεγχος και η επιβολή ποινών στους ασυνείδητους πολίτες, που αδιαφορούν  για την υγιεινή και την αισθητική εικόνα της πόλης, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον Αντιδήμαρχο  Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Βαγγέλη Ροπόκη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα».

Για να μην «συνεχιστεί η προηγούμενη κατάσταση, που καταδικάστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων», όπως σημειώνει.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτιστικός, ήδη έχει γίνει συνάντηση με τον κ. Ροπόκη κατά την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν στην καθαριότητα και στην υγιεινή.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», στην ίδια επιστολή, κάνει λόγο για «βελτίωση της εικόνας του αστικού ιστού, μέσω δραστηριοποίησης των λειτουργιών των τμημάτων» του Δήμου, από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Ροπόκη, κάτι που όπως σημειώνει αποτελεί «γενική ομολογία».

Ζητά όμως να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις για «καίρια ζητήματα που αφορούν στην καθαριότητα, στην περιποίηση  και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος» και κατά συνέπεια της υγείας των κατοίκων.

Επίσης, κάνει λόγο για ένα «δυσεπίλυτο τις τελευταίες δεκαετίες σοβαρότατο καθημερινό  κοινωνικό πρόβλημα» στην επίλυση του οποίου «σύλλογος μας θα είναι αρωγός σε όλες τις ενέργειές σας που θα προάγουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου μας», όπως αναφέρει συγκεκριμένα.

Τέλος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» καταγράφει τα «άλυτα» όπως τα χαρακτηρίζει ζητήματα:

1.       Οι κάδοι δεν έχουν πλυθεί και απολυμανθεί ποτέ και τους περισσότερους τους αφήνουν ανοικτούς τα συνεργεία καθαριότητας.

2.       Οι κάδοι και ο περιβάλλον χώρος αποτελούν μικρές μόνιμες ανθυγιεινές εστίες .

3.       Τα ογκώδη αντικείμενα που συσσωρεύονται  άτακτα και καθημερινά σε αρκετά σημεία της πόλης.

4.       Τα εβδομαδιαία φυλλάδια, κυρίως των super market, μόνιμη ,ανεξέλεγκτη, ρυπογόνος πηγή της πόλης.

5.       Οι αφίσες, τα ενοικιαστήρια, τα πανό κ.τ.λ καταρρακώνουν την αισθητική της πόλης.

6.       Οι μουντζούρες και τα εμετικά γραφήματα σε πάρα πολλά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια , από θολωμένα μυαλά, φωτογραφίζουν ανίκανους ελεγκτικούς μηχανισμούς και παρακμιακή κοινωνία.

7.       Μόνιμες υπαίθριες αποθήκες με καρέκλες, τελάρα κ.λ.π. σε δημόσιους χώρους προσθέτουν άρνηση στην εικόνα της πόλης.

8.       Παρατημένα αυτοκίνητα, μηχανάκια στους δρόμους.

9.       Οικόπεδα στον ιστό της πόλης, εστίες σκουπιδιών  ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης χλωρίδας.

10.   Η ανακύκλωση βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο.

11.   Δεν υπάρχει μητρώο πρασίνου και σχεδιασμός συντήρησης και αναβάθμισής του.

12.   Να φυτευτούν δέντρα στις κενές θέσεις που υπάρχουν εντός της πόλης.

13.   Απαράδεκτη η κατάσταση σε πολλά σημεία του κοιμητηρίου .

14.   Περισσότερα καλαθάκια στο ιστορικό κέντρο ( από Λ. Ειρήνης έως παραλία), αλλά και διάσπαρτα σε όλες τις γειτονίες.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 30 Ιανουαρίου 2020 13:59:50 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας