Μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πρέβεζα

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Πρέβεζας το βράδυ της Τρίτης 20 Ιούνη με κεντρικό ομιλητή τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. 
DSC00156
News Room22 Ιουνίου, 2023 00:290

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Πρέβεζας το βράδυ της Τρίτης 20 Ιούνη με κεντρικό ομιλητή τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Ζήνα Μαλεζά, γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στον νομό, ενώ παρέστησαν και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Σταύρος Αμάραντος, Γιώργος Πούμπης και Μαρία Τζίμα. Επίσης παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κύρλας για τον Δήμο Πρέβεζας, Πέτρος Δέσκας για τον Δήμο Πάργας και Μενέλαος Γείτονας για τον Δήμο Ζηρού. 

Με αποφασιστικότητα και πίστη, να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα ψηλότερα

Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος, ξεκινώντας την ομιλία του, σημείωσε: «Με αποφασιστικότητα, πίστη στις δυνάμεις μας, με δυναμισμό και αισιοδοξία, κάνουμε τη νύχτα μέρα για να φτάσει το Κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, σε κάθε εργάτη και υπάλληλο, νέο και νέα. Να σηκώσουμε το Κόμμα ακόμη ψηλότερα, και στην Πρέβεζα, γιατί πραγματικά κάθε μία ψήφος μετρά!

Το αποτέλεσμα της 21ης Μάη αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη. Μέσα στον γενικότερο αρνητικό συσχετισμό, μέσα σε συνθήκες όπου για τους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου τα πράγματα φαντάζουν ολοένα και πιο σκοτεινά κατακτήσαμε 427.000 ψήφους πανελλαδικά, ποσοστό 7,23% και 26 βουλευτές. Αυτή η δύναμη του ΚΚΕ δίνει ελπίδα, δίνει ανάσα στον λαό μας. Στο αποτέλεσμα αυτό αναγνωρίστηκαν οι αγώνες που έδωσε το Κόμμα μας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των κομμουνιστών στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στη σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, το εκμεταλλευτικό σύστημα, την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωμάτων τους.

Σήμερα, παντού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, συναντάμε αισιοδοξία, είναι χιλιάδες παραπάνω οι άνθρωποι που θέλουν το ΚΚΕ να πάει ψηλότερα, για να αναθαρρήσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά πρόσωπα, να οπλιστούν με αισιοδοξία οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες που είχαν άλλη επιλογή τον Μάη, να πάρουν τώρα την απόφαση, να δώσουν περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατήγγειλε τα αστικά κόμματα που προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον λαό  κρύβοντας τα προγράμματά τους πίσω από «ιστορίες για αγρίους», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης με την “ανάπτυξη για όλους”, ο Τσίπρας με τα περί “δίκαιης κοινωνίας και ευημερίας”. Την ίδια στιγμή που βάζουν τις ανάγκες και τη ζωή του λαού στο ζύγι των κερδών των ομίλων -πράγμα που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα- ψεύδονται χυδαία και ισχυρίζονται ότι και οι εκμεταλλευτές να θησαυρίζουν και οι εκμεταλλευόμενοι να ευημερούν με τα ψίχουλα. Ψίχουλα που κι αυτά θα πέφτουν από το τραπέζι του μεγάλου φαγοποτιού της πλουτοκρατίας, εάν κι εφόσον υπάρχουν οι “αντοχές της οικονομίας”».

Σημείωσε ότι για τον εργαζόμενο λαό, για τη φτωχολογιά, παράδεισος στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. Τα βάσανα της καθημερινότητας των εργαζομένων, με την υποβάθμιση των νοσοκομείων, τους απαράδεκτους όρους  δουλειάς, τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία, τους θανάτους από την έλλειψη ασθενοφόρων και προσωπικού, τα εργατικά δυστυχήματα, τα εγκλήματα σε Τέμπη, Μάνδρα, Μάτι, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα στην καπιταλιστική ανάπτυξη, αντί να σώζουν τους λαούς από τα βάσανα, από τον μόχθο, μετατρέπονται σε εξαρτήματα της κερδοφορίας των μονοπωλίων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των ομίλων.

 

«Από κάθε πόρο της σαπισμένης καπιταλιστικής κοινωνίας ξεπηδά το δίλημμα: “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Εμείς, οι κομμουνιστές, είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων!» επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τις ανησυχίες για τη λεγόμενη παντοδυναμία της ΝΔ ανέφερε: «Καμιά αστική κυβέρνηση, όσους βουλευτές κι αν έχει, δεν είναι παντοδύναμη, όταν υπάρχει εργατικό – λαϊκό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ! Και δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό εργατικό κίνημα, δυνατός λαός να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει κατακτήσεις, να αποκτήσει ο λαός πίστη στη δύναμή του» και καταλήγοντας τόνισε:

«Ο λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του για να πιάσει τόπο η ψήφος του την επόμενη μέρα με ισχυρό ΚΚΕ, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, δυναμώνοντας τους συλλογικούς αγώνες, κόντρα στον συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τροφοδοτώντας έτσι και τη ΝΔ, για να δημιουργήσουμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό.

Δυνατό ΚΚΕ. Γιατί κοιτάζει τον λαό στα μάτια με ντομπροσύνη. Γιατί στα 105 χρόνια ιστορίας του ποτέ δεν γύρισε την πλάτη στον λαό, είναι σάρκα από τη σάρκα κι αίμα από το αίμα του, δεν του είπε ποτέ ψέματα, δεν τον πρόδωσε ποτέ.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί δεν έχει δεσμεύσεις με το σύστημα, με τα μονοπώλια και τα οικονομικά συμφέροντα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική επιλογή.

Γιατί κόντρα στη μιζέρια και το “τίποτα δεν γίνεται”, το ΚΚΕ αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στον πολιτισμό, στην προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

Γιατί έχει ισχυρό μέτωπο στον φασισμό και το θερμοκήπιό του, το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν δίνει συγχωροχάρτια ντροπής στους ναζί, όπως κάνουν άλλα κόμματα.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, ώστε να αναπτυχθεί σχεδιασμένα η οικονομία με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, να οικοδομηθεί η νέα σοσιαλιστική κοινωνία».

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουνίου 2023 00:29:46 από vasilis kourkoulas

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας