ΤΕΒΑ και Π.Ε. Πρέβεζας συμπράττουν για τα παιδιά της Πρέβεζας – Δείτε αναλυτικά

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ και της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
351109883_771168217811892_3727543217637764181_n
News Room3 Ιουνίου, 2023 21:470
Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ και της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ και της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 θα βρίσκεται στην Πρέβεζα, μεταξύ της Πλατείας Ανδρούτσου και του Δικαστικού Μεγάρου, το Κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά εθελοντές οδοντίατροι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι και ωτορινολαρυγγολόγοι θα εξετάζουν τα παιδιά δωρεάν.

Η Δράση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, το Νοσοκομείο Πρέβεζας, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Δήμο Πρέβεζας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και υλοποιεί αρκετά χρόνια τώρα το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το οποίο προσφέρει πολύτιμη αρωγή σε 2.000 συμπολίτες μας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τους ιατρούς της περιοχής μας, που εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον σκοπό αυτό, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για να καταστεί δυνατή η συγκεκριμένη δράση.

Τις ημέρες παραμονής των δύο μονάδων του «Ασκληπιού» στην Πρέβεζα, τόσο μαθητές σχολικών μονάδων με τη συνοδεία των δασκάλων τους, όσο και μεμονωμένοι πολίτες, με προτεραιότητα στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από τις ειδικότητες του οδοντιάτρου, παιδιάτρου, ΩΡΛ και οφθαλμιάτρου, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα της Π.Ε. Πρέβεζας 2682360206 και 2682360200.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής του Οργανισμού:

Τρίτη 6/6/23:

– ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι – 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

– ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΙ – Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Τετάρτη 7/6/23:

– ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι – Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα,

– ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΙ – Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Πέμπτη 8/6/23 – Παρασκευή 9/6/23: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι &ΙΙ Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Δευτέρα 12/6/23 – Παρασκευή 16/6/23: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι & ΙΙ Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας:

Τρίτη 6/6/2023 έως και Παρασκευή 9/6/23 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.

Δευτέρα 12/6/23 έως και Πέμπτη 15/6/23 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.

Παρασκευή 16/6/23 09:00π.μ – 12:00μ.μ

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:

1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής

2. Δε θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων

3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται

4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 156.273 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

ippokratis@hamogelo.gr

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 3 Ιουνίου 2023 21:47:54 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας