Η λαογραφική Συλλογή «Γεωργίου Γιάννου» και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ΚΔΑΠ «Το Μελίσσι» παρουσίασαν θεματική ξενάγηση για την διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (International Museum Day), η οποία για το 2023 είχε θέμα: «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» η Λαογραφική Συλλογή «Γεωργίου Γιάννου» παρουσίασε μία θεματική
Syllogh Giannos
News Room31 Μαΐου, 2023 14:380

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (International Museum Day), η οποία για το 2023 είχε θέμα: «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» η Λαογραφική Συλλογή «Γεωργίου Γιάννου» παρουσίασε μία θεματική ξενάγηση που ανέδειξε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, καλές πρακτικές ανακύκλωσης, επανάχρηση υλικών και εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Τη θεματική ξενάγηση ανέλαβαν με εξαιρετική επιτυχία οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού «Το Μελίσσι» και πιο συγκεκριμένα η κα Αλεξάνδρα Τσάτσιου και η κα Χριστίνα Πέτρου, έχοντας την καθοριστική  συνδρομή της ιδιοκτήτριας κας Πανάγιως Γιάννου

Μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Θεσπρωτικού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Γοργομύλου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κα Ευαγγελία Ευαγγέλου, κα Αλίκη Σταμάτη και κ. Ιωάννη Μάνια, ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο υφαίνονταν τα ρούχα κατά την προβιομηχανική εποχή δίνοντας έμφαση στο υλικό που χρησιμοποιούσαν. Οι μαθητές άγγιξαν το μαλλί από τα πρόβατα και το λινό από το φυτό λινάρι και εντυπωσιάστηκαν όταν έμαθαν την κοπιώδη διαδικασία για να παραχθεί το νήμα αλλά και όταν πλέον το ρούχο έπαυε να καλύπτει τις ανθρώπινες ανάγκες πως μετατρέπονταν σε στρωσίδι στον αργαλειό κι έπειτα γίνονταν σκόνη, «έλιωνε» και ξαναγύριζε στον κύκλο της ζωής. Έτσι με βιωματική επαφή οι μαθητές έγιναν γνώστες και κοινωνοί του μηνύματος της αειφορίας και της ανακύκλωσης. 

«Ο μαγεμένος αργαλειός»

Επιπλέον με την αφήγηση του παραμυθιού «Ο μαγεμένος αργαλειός» τα παιδιά κατανόησαν τι έχει περισσότερο ανάγκη ο σημερινός άνθρωπος για να αποκτήσει ποιότητα ζωής ενώ με επίκεντρο τη στέρνα και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την υιοθέτηση ρόλων οι μικροί μαθητές συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η λελογισμένη χρήση νερού και η χρηστή διαχείρισή του.

Πολλά μπράβο στην κα Γάλλιου Μαρία Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού για τον συντονισμό των επισκέψεων των Σχολείων και τον κ. Θεόδωρο Πανούση Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για την προσφορά των κερασμάτων στους μικρούς φίλους.  

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαΐου 2023 14:39:00 από vasilis kourkoulas

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας