Πρέβεζα: Κατασχέθηκαν παράνομα αλιεύματα και δολώματα

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας
Πρέβεζα: Κατασχέθηκαν παράνομα αλιεύματα και δολώματα_5e04f32d35634.jpeg
News Room2 Οκτωβρίου, 2019 11:590
Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας

Δύο ερασιτέχνες υποβρύχιοι αλιείς εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, να αλιεύουν παράνομα, με τη χρήση καταδυτικών συσκευών, πρωινές ώρες εχθές, στις θαλάσσιες περιοχές του Αγίου Θωμά και του Παντοκράτορα, δολώματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο βρέθηκαν συνολικά 2.500 άτομα ολοθούριων του γένους Holothuria spp, γνωστά ως “αγγούρια της θάλασσας”, αλίευμα το οποίο κατασχέθηκε και επεστράφη στο φυσικό του περιβάλλον. Επίσης κατασχέθηκαν και τα αλιευτικά εργαλεία.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, η αλιεία του εν λόγω είδους δολωμάτων διενεργείται αποκλειστικά από επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι είναι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που διαθέτουν ειδική άδεια αλίευσης των ειδών αυτών.

Επιπρόσθετα τον μήνα Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας κυρίως στον Αμβρακικό Κόλπο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επαγγελματικά αλιευτικά και ερασιτεχνικά σκάφη.

Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 15,5 κιλά τσιπούρες που είχαν αλιευθεί παράνομα και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας δόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα της περιοχής (Γηροκομείο, Ψυχαργώ και Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο).

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:35:53 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας