Ομιλητής στο τραπέζι των δέκα Δημάρχων στο VIII DELPHI FORUM ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Δήμαρχος Πρέβεζας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων.
02
News Room27 Απριλίου, 2023 15:340
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Δήμαρχος Πρέβεζας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη 26 Απριλίου ως ομιλητής την πρώτη ημέρα και έναρξη των εργασιών του συνεδρίου διεθνούς κύρους DELPHI FORUM. Το εν λόγω συνέδριο διεξάγεται επί σειρά ετών στους Δελφούς συγκεντρώνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα πολιτικού, πανεπιστημιακού, εταιρικού και διεθνών στελεχών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο φετινό VIII DELPHI FORUM ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος συμμετείχε στο δίωρο πάνελ των 10 Δημάρχων, 9 από την Ελλάδα και τον Δήμαρχο Λάρνακας και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου στη θεματική «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΩΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ» και τοποθετήθηκε σε δύο ερωτήσεις.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρία Σαμολαδά και συμμετείχαν (κατά σειρά που μίλησαν) ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Νικόλαος Γεωργάκος, Δήμαρχος Πρέβεζας, ο κ. Γιάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπάρτης, ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, ο κ. Ιωάννης Σέγκος, Δήμαρχος της Χερσονήσου Κρήτης και τέλος ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας απέδωσε τη θεματική σε δύο ερωτήσεις που του έγιναν από τη συντονίστρια δημοσιογράφο. Η πρώτη ερώτηση που ήταν «Και από τα Χανιά θα πάμε στην Πρέβεζα που, επίσης, παρακολουθεί τις νέες προκλήσεις που φέρνουν η τεχνολογική εξέλιξη και η ψηφιακή μετάβαση προχωρώντας μάλιστα -πριν από δύο χρόνια- στη διοργάνωση του πρώτου Digital Beach Summit στην Ελλάδα, σε μια μαγευτική παραλία, στο Μονολίθι. ποια βήματα έχει κάνει η Πρέβεζα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και πόσο επιταχύνθηκαν λόγω και της πανδημίας; Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών και ποιες υπηρεσίες είναι στην «καρδιά» των καινοτόμων πρακτικών που εφαρμόζετε;». Η δεύτερη ερώτηση «Κύριε Γεωργάκο, πώς οραματίζεστε το ψηφιακό μέλλον της Πρέβεζας και πώς σχεδιάζετε να τη μετατρέψετε σε μια έξυπνη και καινοτόμα πόλη;»

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον κ. Σιμεών Τσομώκο για την πρόσκληση, μίλησε αρχικά για την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία διοίκησης και υλοποίησης του οράματος που έχει για το Δήμο Πρέβεζας ο συνδυασμός του «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!».

Ως προς τα πεδία της καινοτομίας και της τεχνολογίας ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε ότι έχει ως στρατηγική προτεραιότητα τον άνθρωπο σε συνδυασμό την αξιοποίηση όλων των δυναμικών που προέρχονται από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, πάντα με έμφαση στην εκπαίδευση σε κάθε επίπεδο.

Στη συνέχεια ανέλυσε πως ο Δήμος Πρέβεζας μετέτρεψε την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία και πως αξιοποιήθηκαν οι καινοτομίες αξιοποιώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας παρουσίασε τέλος όλες τις πρακτικές και τα προγραμματικά εργαλεία που έχουν αξιοποιηθεί ή και κατατεθεί προς υλοποίηση στον τομέα, μίλησε για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης με upskilling και reskilling στις τεχνικές δεξιότητες κάθε πεδίου, ανέφερε τη δυναμική της συνεργασίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών, τόνισε τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης καινοτομιών ψηφιακής μετάβασης στο project του Αμβρακικού Κόλπου στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, παρουσίασε το πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, επισήμανε τη σπουδαιότητα της καινοτομίας στην ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού και την απογείωση που ο τουρισμός έχει τα τελευταία τρία χρόνια στο Δήμο Πρέβεζας, καθώς και τη στρατηγική της αξιοποίησης κάθε καινοτομίας και καλής πρακτικής στο πεδίο αυτό στον πολιτισμό. Τέλος μίλησε για τις θετικές αλλαγές που έχουν επιφέρει οι ψηφιακές καινοτομίες στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου και προς τους Δημότες και την ανάπτυξη στον τομέα αυτό με την κατάθεση του προγράμματος SMART CITY.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Δήμαρχος Πρέβεζας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων.

 

Τελευταία ενημέρωση 27 Απριλίου 2023 15:34:19 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας