Ανάγκη για ύπαρξη σταθμού ΕΚΑΒ στη Δημοτική Ενότητα Λούρου Πρέβεζας

Επερώτηση για την ανάγκη ύπαρξης σταθμού ΕΚΑΒ στην Δημοτική Ενότητα Λούρου Πρέβεζας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ
ΕΚΑΒ01
News Room5 Απριλίου, 2023 22:470
Επερώτηση για την ανάγκη ύπαρξης σταθμού ΕΚΑΒ στην Δημοτική Ενότητα Λούρου Πρέβεζας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Η Δημοτική ενότητα Λούρου Πρέβεζας είναι μία περιοχή στην οποία διαμένουν σε μόνιμη βάση περίπου 6.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, πληθυσμός που πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες.

Οι τοπικές Κοινότητες που απαρτίζουν το Δ.Δ Λούρου απέχουν από 25 έως και πάνω από 50 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο που είναι το Γ.Ν. Πρέβεζας. Σε ολόκληρη αυτή την περιοχή λειτουργεί, συχνά με προβληματικό τρόπο, ένα πολυϊατρείο που είναι στελεχωμένο με δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής, μόνο τις πρωινές ώρες για τακτικά και επείγοντα περιστατικά.

Πολύ συχνά επείγοντα περιστατικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, που το ιατρείο είναι κλειστό, φτάνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, διότι στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και διακομίζονται με ασθενοφόρα που κατά κανόνα έρχονται από την πόλη της Πρέβεζας.

Αυτή η σημαντική καθυστέρηση έχει ως συνέπεια πολύ συχνά οι ασθενείς να φτάνουν στο νοσοκομείο σοβαρά επιδεινωμένοι ή ακόμη και νεκροί, ενώ θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις αυτό να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε σταθμός ΕΚΑΒ στο Λούρο με πλήρωμα και ιατρό όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής σε κάθε ευκαιρία θέτουν μετ’ επιτάσεως το συγκεκριμένο δίκαιο αίτημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που απασχολεί το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, με ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στο Λούρο και με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Κατσώτης Χρήστος

Λαμπρούλης Γιώργος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Απριλίου 2023 22:47:06 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας