Κώστας Μπάρκας- Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Ούτε σταγόνα νερού σε ιδιώτες

Ανακοίνωση
20230320_094554.jpg
News Room20 Μαρτίου, 2023 13:020
Ανακοίνωση

Την πλήρη αντίθεση με την δρομολογούμενη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποίηση του νερού εξέφρασαν κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βησσάρη Μίχα, τον υποψήφιο Βουλευτή και Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη «Στροφή στο μέλλον» Παναγιώτη Λελοβίτη, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Στροφή στο μέλλον» Ευκλείδη Φονταρά και τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κατερίνα Μουστάκα και Σπύρο Παγκράτη.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η κατάσταση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη χώρα οδηγείται μεθοδευμένα σε αδιέξοδο, ώστε να γίνει πιο εύκολη η είσοδος ιδιωτών στο νερό, όπως άλλωστε προκύπτει και από την εισαγωγή του νομοσχεδίου που φέρνει άμεσα προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή. Είναι μια δρομολογημένη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2016, όταν βουλευτές της συντονισμένα έκαναν λόγο ότι το νερό στη χώρα μας είναι «απαράδεκτα φτηνό», την ίδια στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έκανε λόγο ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παίρνει αρμοδιότητες και για το νερό, την ίδια στιγμή που για να καλύψει τις τωρινές ανάγκες απασχολεί ιδιώτες ελεγκτές με μπλοκάκια. Παράλληλα, επιχειρείται χωρική επέκταση των αρμοδιοτήτων των ΔΕΥΑ χωρίς τα αντίστοιχα κονδύλια και προσωπικό. Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας με τη χωρική επέκταση της αρμοδιότητάς της σε Ζάλογγο και Λούρο απασχολεί είκοσι επτά (27) υπαλλήλους όταν στο οργανόγραμμα προβλέπονται εκατόν είκοσι (120) θέσεις. Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα στην περιοχή παραμένουν μεγάλα, με τον βιολογικό καθαρισμό να ήταν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας επί δύο χρόνια.

Στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας υλοποιούνται δύο πολύ μεγάλα έργα ύδρευσης υπερτοπικής σημασίας, ο αγωγός μεταφοράς νερού σε Πρέβεζα, Άρτα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα, καθώς και η ύδρευση του παραλιακού μετώπου του Νομού, δημόσιες επενδύσεις και υποδομές, που δίνονται προίκα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ιδιώτες.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 20 Μαρτίου 2023 13:02:05 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας