Ο Δήμος Πάργας συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις στην Ανατολική Μάνη

προς τιμή της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821
News Room19 Μαρτίου, 2023 14:400
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ-ΜΑΝΗ
προς τιμή της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάργας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πάργας Δημήτριο Μπούσιο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαλανιδοράχης Γεώργιο Δημητρίου, συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης που πραγματοποιήθηκαν  στην Αρεόπολη.

 

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται κάθε χρόνο προς τιμή της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, ημέρας κατά την οποία οι Μανιάτες οπλαρχηγοί ξεκίνησαν τον αγώνα κατά των  Οθωμανών και αποτελούν την απαρχή του αγώνα για την ανεξαρτησία των Ελλήνων, πριν την επίσημη κήρυξη της.

 

Ο Δήμος Πάργας συνδέεται με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, μέσα από την θυσία του Μανιάτη Ήρωα Κυριακούλη Μαυρομιχάλη που έδωσε την ζωή του το 1822 σε μάχη στην Σπλάντζα (Αμμουδιά), επικεφαλής εκστρατευτικού σώματος 500 Μανιατών.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαρτίου 2023 14:44:56 από News Room

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares