Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας ο Νίκος Τζίμας – Όλα όσα είπε

"Η αγάπη μου για την Πρέβεζα είναι πάνω από τα κόμματα"
τζιμας υποψηφιοτητα μ (3)
News Room17 Μαρτίου, 2023 18:390
"Η αγάπη μου για την Πρέβεζα είναι πάνω από τα κόμματα"

Με επίσημο πλέον τρόπο, ο Νίκος Τζίμας, το απόγευμα της Παρασκευής 17/3 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο Dioni στα τοπικά ΜΜΕ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής παράταξης για το Δήμο Πρέβεζας.

Ο Νίκος Τζίμας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως η αγάπη του για την Πρέβεζα είναι πάνω από τα κόμματα. Έκανε λόγο για μια παράταξη που “εν ευθέτω χρόνω” θα ανακοινωθεί το όνομα, το σύμβολο αλλά και οι συνεργάτες – υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Χωρίς χρίσματα και στηρίξεις υπογράμμισε ο Νίκος Τζίμας .

Παράλληλα άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή για την πολιτική που ακολούθησε καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας της, κάτι που τον ίδιο δεν βρήκε σύμφωνο και μέσω των κειμένων του διαχώρισε τη θέση του .

Αναλυτικά στην ομιλία του είπε τα εξής:

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες

Φίλες και Φίλοι του Δήμου Πρέβεζας

Λαμβάνω την τιμή, γνωρίζοντας την ευθύνη που αναλαμβάνω και με σεβασμό προς όλες και όλους σας, να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Πρέβεζας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ανταποκρινόμενος στο επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αλλαγή σελίδας και προσηλωμένος σταθερά στις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μου, σας καλώ να συνταχθείτε μαζί μου, ως επικεφαλής μίας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας, μίας νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης με αναφορές από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας , χωρίς κανένα χρίσμα και καμία επίσημη στήριξη από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα.

Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εισφέρω τις πολύτιμες εμπειρίες μου τόσο από την επαγγελματική μου διαδρομή στο επιχειρείν της πόλης, όσο και από την πολυετή μου ενασχόληση στα κοινωνικά , οικονομικά , πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Έπειτα από ώριμη σκέψη και πολύωρες συζητήσεις με συνδημότες, φίλους και γνωστούς, με τους οποίους έχουμε το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη του Δήμου μας, αποφάσισα να δηλώσω παρών για να αγωνιστώ υπό δύσκολες συνθήκες, με εσάς κοντά μου, με εσάς δίπλα μου.

Η κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας μας, αυτό που αποτελεί τη φιλοσοφία και τον κορμό πάνω στον οποίο χτίζεται η νέα αυτή προσπάθεια είναι η λέξη « συνεργασία ». Με πνεύμα συνεργασίας λοιπόν και ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ελπιδοφόρο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

· Για έναν Δήμο πρωτοπόρο και σύγχρονο, με γερά θεμέλια για τον οποίο θα είμαστε υπερήφανοι που ζούμε σε αυτόν.

· Για έναν Δήμο που αναπτύσσεται δίκαια και ισότιμα για όλες και όλους.

· Για έναν Δήμο που είναι λειτουργικός, προσπελάσιμος και ανθρώπινος σε κάθε γωνιά του.

· Για έναν Δήμο που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

· Για έναν Δήμο που δίνει πνοή στην τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

· Για έναν Δήμο που σέβεται και αναδεικνύει την ιστορία του και παράγει πολιτισμό.

· Για έναν Δήμο που αγκαλιάζει τη νέα γενιά προσφέροντάς της προοπτικές.

· Για έναν Δήμο που δίνει προτεραιότητα στον πολίτη, τον Άνθρωπο – Δημότη και τις ανάγκες του.

· Για έναν Δήμο…που μας αξίζει !

Ο Δήμος Πρέβεζας χρειάζεται μία νέα εμπνευσμένη δημοτική αρχή που θα ορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης για τον δήμο μας, δίπλα στο πλευρό όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω και ιδεολογικές αφετηρίες. Χρειάζεται μία δημοτική αρχή με ευρεία αντίληψη, με τα μάτια στραμμένα στις ευκαιρίες αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της προικισμένης περιοχής που έχουμε την ευλογία να ζούμε.

Χρειάζεται μία δημοτική αρχή που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας των κατοίκων, μέσα από τον σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης. Χρειάζεται μία δημοτική αρχή που θα επενδύει σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η παιδεία, η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική, η επιχειρηματικότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προχωρήσουμε μπροστά αντιμετωπίζοντας τη νέα αυτή πρόκληση με σύστημα και διαφάνεια , με τιμιότητα και πολιτικό πολιτισμό, με συγκροτημένο σχέδιο συνεργασίας και πρωτοβουλίες καινοτομίας.

Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε μία δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Θα διεξαχθούν σε μια κοινωνία που αναζητά όραμα, στόχους και λύσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αδυναμίες που έχουν συσσωρευθεί.

Και σε αυτή τη συγκυρία, βασική προϋπόθεση είναι ότι οι αρχές και οι αξίες μας πρέπει να παραμείνουν αναλλοίωτες.

Με γνώμονα τα παραπάνω και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, του μεγάλου σεβασμού που τρέφω προς όλες και όλους σας, της αγάπης μου για τον τόπο μας και με οδηγό πάντα τις αξίες και τις αρχές μου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου δίνετε κουράγιο να ξεκινήσω αυτή τη νέα τεράστια προσπάθεια για αλλαγή.

Με αφετηρία την πόλη της Πρέβεζας, αλλά και επικεντρώνοντας στις ιδιαιτερότητες του κάθε χωριού μας ξεχωριστά, θα εκπονηθεί το προσεχές διάστημα ένα συμμετοχικό, συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Δήμου μας, το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό μας χάρτη για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Εν ευθέτω χρόνο θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές της νέας πρωτοβουλίας, καθώς και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ για την τιμή

και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Είστε η δύναμή μου !

Μαζί….θα τα καταφέρουμε !

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου !

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαρτίου 2023 18:39:59 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας