Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, αύριο Τετάρτη απέχει από την άσκηση καθηκόντων

Ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΚΤΙΡΙΟ
News Room7 Μαρτίου, 2023 14:180
Ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας , σε έκτακτη συνεδρίασή του την 7-2-2023 αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 8-3-2023, σε ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Ταυτόχρονα διαμαρτυρόμαστε για τη χρόνια υποβάθμιση, απαξίωση και υποστελέχωση υπηρεσιών, υποδομών και ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία της Χώρας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας, καθώς και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ταυτόχρονα απαιτεί:

Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.
Την ανάθεση της ανάκρισης, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, σε ειδικό Εφέτη ανακριτή.
Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας μαζί με όλους τους φορείς του Δικηγορικού Σώματος καταδικάζει έντονα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο ως αντίθετη με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας στηρίζει την από 5/3/2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Θωμάς Γεωργίου Δημήτριος Τζόκας

 

 

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας