Open Mall στην Πρέβεζα: Το κρας τεστ για τη Δημοτική Αρχή του Ν. Γεωργάκου – Τα πρώτα βήματα απέναντι στους οπισθοδρομικούς

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς της Πρέβεζας - Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν
Open Mall στην Πρέβεζα: Το κρας τεστ για τη Δημοτική Αρχή του Ν. Γεωργάκου – Τα πρώτα βήματα απέναντι στους οπισθοδρομικούς_5e04eed098c7d.jpeg
News Room23 Οκτωβρίου, 2019 15:110
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς της Πρέβεζας - Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας (Open mall Prevezas), ένα όραμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννη Μπούρη, η συμβολή του οποίου αλλά και επιμονή του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Παρά το γεγονός πως κάποιοι φαίνεται πως επιχείρησαν να υψώσουν εμπόδια, ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα για το μεγάλο αυτό έργο για την Πρέβεζα που θα παίξει  σημαντικό ρόλο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Άλλωστε οι σωστές ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση του προέδρου του Επιμελητήριου δεν άφησαν περιθώρια σε όσους έχουν βάλει σκοπό η Πρέβεζα να εξακολουθεί να «ζει» στο περιθώριο.

Η δημιουργία του open mall στην Πρέβεζα και η ολοκλήρωση του σίγουρα θα αποτελέσει ένα “τέστ” για τη νέα Δημοτική Αρχή. Θα φανεί εδώ, πόσο σωστά μπορεί να οργανωθεί απέναντι σε μια τέτοια πρόκληση. Ταυτόχρονα θα αξιολογηθούν και οι δυνατότητες όλων όσων αποτελούν τον κεντρικό οργανωτικό πυρήνα του Δήμου και θα φανεί εάν υπάρχει η γνώση αλλά και ικανότητα να οδηγηθεί η Πρέβεζα στο αύριο!!!

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας πάντως δείχνει αποφασισμένος να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα σύμφωνα με δήλωσή του.

 

Ο σκοπός

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς της Πρέβεζας.

Η Εθνικής Αντίστασης σε μήκος 450 μέτρων και οι κάθετοι οδοί θα αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο που θα συνδυάζει αγορές και ψυχαγωγία, εφαρμόζοντας τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η πρόταση είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 1.762.880 ευρώ, από τα οποία τα 1.495.000 ευρώ αφορούν στο Δήμο της Πρέβεζας και τα 267.880 ευρώ στο Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Πρόσφατα μάλιστα, με απόφαση του αρμόδιου Υφ/γού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) 2019- ΣΑΕ 119/1 με διαθέσιμη πίστωση 176.288 ευρώ για το 4ο τρίμηνο του 2019.

 

Οι δράσεις

Οι δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν από το Δήμο στην περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, την προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, τη δημιουργία και τον εξοπλισμό υπαίθριου κινηματογράφου, τη δημιουργία σταθμού και την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων με την ταυτόχρονη οριοθέτηση ποδηλατόδρομου, την προμήθεια και εγκατάσταση «έξυπνου ηλιακού φορτιστή» και «έξυπνου ηλιακού στύλου», τον εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς έναντι του Κηποθεάτρου με πρόβλεψη για Α.Μ.Ε.Α, τη δημιουργία Ανοικτού Γυμναστηρίου έναντι του Κηποθεάτρου, την προμήθεια υβριδικών minibus για τις μετακινήσεις εντός του Ιστορικού Κέντρου της πόλης καθώς και την αντικατάσταση υπαίθριων καθισμάτων, ζαρντινιέρων κλπ.

Οι δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν από το Επιμελητήριο αφορούν στη χρηματοδότηση 90 επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης για να εξωραΐσουν τις προσόψεις των καταστημάτων τους (χρωματισμοί, φωτισμοί, αντικατάσταση πινακίδων κλπ).

 

Σύσκεψη

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου σύσκεψη αναφορικά με τις ενέργειες που πρόκειται να προγραμματιστούν από εδώ και πέρα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας (που είναι ο συνδικαιούχος φορέας του έργου) Γιάννης Μπούρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Ακρίβης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Αθηνά Κωνσταντάκη και Γρηγόρης Κουμπής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντώνης Μπέζας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του Επιμελητηρίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση των πολλών υποέργων του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Α.Κ.Ε) Πρέβεζας με τη δημιουργία ομάδας έργου και την πρόσληψη με διαγωνιστική διαδικασία, τεχνικών συμβούλων για λογαριασμό του Δήμου και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, η αμοιβή των οποίων προβλέπεται από την εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας, που η χρηματοδότησή του επιτεύχθηκε με την πολύ καλή συνεργασία Επιμελητηρίου και Δήμου, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη μας, θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις μας, θα προσελκύσει επισκέπτες και θα τονώσει γενικά την τοπική οικονομία. Σαν νέα Δημοτική Αρχή δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην υλοποίησή του, είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την απόφαση ένταξης και καλούμε τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και όλη την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το έργο».

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:33:54 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας