Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πρέβεζα στις 9 Νοεμβρίου

Πανελλαδική απεργία
PREVEZANEWS-H-223
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room7 Νοεμβρίου, 2022 15:030
Πανελλαδική απεργία

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα με αφορμή την πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου/

Η πρώτη θα γίνει στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας, “συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στις 9 Νοεμβρίου 2022, αντιδρώντας στην ακρίβεια, την εξαθλίωση και την απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας”.

“Η δύσκολη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στους εργαζόμενους και στην κοινωνία γενικότερα τα μνημόνια, η πανδημία, η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, οδηγούν αναπόφευκτα στην φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Η αύξηση στον κατώτατο μισθό που δόθηκε το Μάιο του 2022 σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζει το κύμα αισχροκέρδειας που ζούμε αυτή τη στιγμή” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Και υπογραμμίζει: “Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούμε ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που να προσφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους”.

Η ανακοίνωση κάλεσμα της ΓΣΕΕ:

“H ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.

Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και  η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη”.

Η δεύτερη συγκέντρωση στην Πρέβεζα, με συμμετοχή σωματείων, έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στο παλιό Κτελ.

«Αρνούμαστε να ζήσουμε τη ζωή μας στο περίμενε! Αρνούμαστε να ζούμε με κουπόνια! Δεν μας αξίζει το 2022 να ζούμε μέσα στη μιζέρια, να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα.  Ό,τι κερδίσαμε δεν το κερδίσαμε περιμένοντας από τα πάνω, από μια κυβέρνηση που κάθε φορά αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί έχει κορόνα στο κεφάλι της τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τις δεσμεύσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν.Πρέβεζας.

«Απορρίπτουμε τα ψίχουλα της Κυβέρνησης! Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς. Φθηνά είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα» τονίζει στην ανακοίνωσή το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 7 Νοεμβρίου 2022 15:06:02 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας