Τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για τις εργασίες στο κτίριο Συρρακιωτών

Ικανοποιημένοι Γεωργάκος και Σεντελές για την πρόοδο των διαδικασιών για την αξιοποίηση του κτιρίου
ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ-ΣΕΝΤΕΛΕΣ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room18 Οκτωβρίου, 2022 13:500
Ικανοποιημένοι Γεωργάκος και Σεντελές για την πρόοδο των διαδικασιών για την αξιοποίηση του κτιρίου

Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των διαδικασιών, για την αξιοποίηση του κτιρίου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα, εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Πρέβεζας.

Στόχος, που αποτελεί και πάγιο αίτημα των Συρρακιωτών της Πρέβεζας, να μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο. «Ένα μουσείο ιστορίας και λαογραφίας για το ιστορικό χωριό του Συρράκου» όπως τόνισε ο Γιάννης Σεντελές.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πρέβεζας καθώς και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου και κυρίως τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνα Μωραΐτη που συνέβαλαν ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το όραμα των Συρρακιωτών της Πρέβεζας να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος «στο πανέμορφο κτίριο που θα ανακαινιστεί πλήρως ώστε να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις», με χρονοδιάγραμμα εργασιών 10 μήνες, οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και την προμήθεια αναβατορίου, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ αλλά και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου

Σύμφωνα με τους Δημάρχους Πρέβεζας και Βορείων Τζουμέρκων, είναι σημαντικό το ότι υπάρχει μουσειολογική μελέτη σύμφωνα με την οποία θα φιλοξενηθούν τα εκθέματα, που ήδη υπάρχουν, με ασφάλεια και σωστές συνθήκες φύλαξης.

Οι δύο Δήμαρχοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες θα βρεθεί η λύση στο «πρόβλημα» για να απρόσκοπτη λειτουργία του μουσείου.

Τέλος να  σημειώσουμε ότι για το θέμα  έγινε και συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας στην οποία  εκτός των Δημάρχων Πρέβεζας και Βορείων Τζουμέρκων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ  Β.Τζουμέρκων  Σκαμνέλος Χρήστος , ο  Πρόεδρος της  Τ.Κ Συρράκου Βαΐτσης Γιώργος  , ο Πρόεδρος  και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Νταλαούτης Σπύρος και  Σιόρεντας Δημήτριος  αντίστοιχα καθώς και ο Νομικός  Σούλτης Θεόδωρος.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 18 Οκτωβρίου 2022 13:56:02 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας