Μια σημαντική επιστημονική ημερίδα με θέμα “Επίκτητος και Ελευθερία” θα φιλοξενήσει η Πρέβεζα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην ΟΑΣΗ).
Η ημερίδα διοργανώνεται από το Δήμο Πρέβεζας και τον τοπικό Όμιλο για την UNESCO ενώ λόγω του ιδιαίτερου επιστημονικού της ενδιαφέροντος, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο οποίος και θα την τιμήσει με την παρουσία του κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών.
Διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας θα μιλήσουν για τον Επίκτητο τον Έλληνα στωικό φιλόσοφο ο οποίος έζησε και έδρασε στη Νικόπολη όπου και ίδρυσε φιλοσοφική σχολή .
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:
Προβολή εισαγωγικής ταινίας για τον Επίκτητο.
• Χαιρετισμοί
-κ .Νικόλαος Γεωργάκος, Δήμαρχος Πρέβεζας
-κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας, Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας
• Εναρξη εργασιών της ημερίδας από την Α.Ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
• Ομιλίες
Συντονιστής : κ. Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, αναπλ. καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας και Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
-“Ο Επίκτητος και το αίτημα της Ελευθερίας”, κ. Ιωάννης Δρόσος, ομότιμος καθηγητής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
-“Εαυτός και Πράξις” στο έργο του Επίκτητου, κ. Κωσταντίνος Πέτσιος καθηγητής ιστορίας της Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων”.
-“Η κριτική δύναμη στη σκέψη του Επίκτητου” κ Νικόλαος Παπασπύρου, επικ. καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
-“Ο Επίκτητος στη Χριστιανική Γραμματεία” κ .Κωνσταντίνος Μποζίνης, αν καθηγητής Ιστορίας της Αρχαίας και Βυζαντινής Φιλοσοφίας, Θεολογική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
-“Ο Επίκτητος και η Στωϊκή Ηθική” κ. Παύλος Σούρλας, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:27:33 από News Room
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.