Για “παράνομη διαδικασία πρόσληψης του Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας” έκανε λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Στροφή στο Μέλλον» και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ, Θανάσης Ανωγιάτης.
Ο κ. Ανωγιάτης μιλώντας στον prisma 91,6, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης του Δήμου Πρέβεζας, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στις πρόσφατες αντικαταστάσεις των στελεχών της και βεβαίως το μέλλον και οι προοπτικές της εταιρείας..
Απαντώντας στο αν αμείβονται τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ, αλλά και αν υπάρχει παραίτηση κάποιου μέλους του ΔΣ, με αφορμή τα όσα προσφάτως έχουν συμβεί στην επιχείρηση, τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν, αμείβονται με 50 € την κάθε συνεδρίαση. Όμως τόσο ο ίδιος, κατά πάγια τακτική της παράταξής του, όσο και η Πόπη Παππά έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει παραίτηση μέλους του ΔΣ η οποία και σύντομα θα γνωστοποιηθεί, δεν θέλησε όμως ο ίδιος να πει περισσότερα για το θέμα.
“Απουσιάζουν από τη ΔΕΥΑ η αξιοκρατία και η διαφάνεια!!!”
Στη συνέχεια ο Θανάσης Ανωγιάτης απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν στη λειτουργία της επιχείρησης, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι σε όλους φανερό το πόσο χρήσιμη είναι η ΔΕΥΑ για τη συνολική λειτουργία του Δήμου, κυρίως γιατί διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό, που είναι το νερό…
Θεωρώ αδιανόητο το 2022 να υπάρχουν περιοχές του Δήμου που να αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα με το νερό.
Γι’ αυτό και ασχολούμαστε με τόση ένταση με την επιχείρηση, γιατί έχει να κάνει με πολύ κρίσιμα ζητήματα, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και δημόσιας υγείας.
Άρα η ΔΕΥΑ πρέπει να δουλέψει σωστά και για να γίνει αυτό οφείλει να έχει σωστή διάρθρωση , να έχει αξιοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Από όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως, μόνο αυτό δε γίνεται.
Το τελευταίο μάλιστα διάστημα έχουν υπάρξει σοβαροί κλυδωνισμοί στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εταιρεία και αυτό έχει να κάνει με τον γενικότερο τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή.
Δεν υπάρχει πουθενά σεβασμός στις νόμιμες διαδικασίες…»
“Ζήτησα από το Δήμαρχο να διασφαλίσει την αξιοκρατία για τη θέση του Γενικού Διευθυντή, κάτι που δεν έγινε”
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σχετικά με τις αντικαταστάσεις στελεχών.
«Η αντικατάσταση των στελεχών της εταιρείας προέκυψε με ένα τρόπο που προσωπικά θεωρώ παράνομο.
Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της ΔΕΥΑ ορίζει ότι η αντικατάσταση των στελεχών γίνεται μετά από πρόταση του Γενικού Δ/ντη, κάτι που δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση…
Έχοντας όμως διαγνώσει έγκαιρα τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή, από τις 20 Ιουνίου είχα κάνει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο, εάν θα διασφαλιστούν εκείνες οι διαδικασίες που θα αναδείκνυαν τον ικανότερο για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.
Αν δηλ. θα υπήρχε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αντικειμενικής αξιολόγησης…
Όλοι γνωρίζαμε από πολύ νωρίς, ακόμη και πριν την προκήρυξη της θέσης, ποιος προαλείφεται για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.
Αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησα από το Δήμαρχο τη διασφάλιση της αξιοκρατίας, κάτι που δεν έγινε.
Συνεδρίασε η επιτροπή στις 8 Αυγούστου, σε μια περίοδο που είναι ουσιαστικά νεκρή για τέτοιες διαδικασίες και για τη λήψη τόσο σημαντικών αποφάσεων και μας γνωστοποιήθηκε το πρακτικό της επιτροπής και μάλιστα ως θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης.
Ζήτησα αναβολή του θέματος για να υπάρξει χρόνος να ενημερωθούν τα μέλη του ΔΣ για τους φακέλους όλων των υποψηφίων.
Οφείλω εδώ να διευκρινίσω ότι ο νόμος δε δίνει καμιά εξουσιοδότηση στην επιτροπή αξιολόγησης να προτείνει, αντίθετα ΟΡΙΖΕΙ ΡΗΤΑ ΌΤΙ ΥΠΈΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ του Γενικού Διευθυντή είναι τα μέλη του ΔΣ.
Η επιτροπή έχει καθήκον και ευθύνη, να καταρτίσει πίνακα αξιολόγησης των προσόντων των υποψηφίων , τον οποίο και θα υποβάλλει στο ΔΣ.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αντίθετα η επιτροπή κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο.
Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησα για να μη νομιμοποιήσω τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Απορώ μάλιστα με τους συναδέλφους οι οποίοι χωρίς καν να γνωρίζουν τα προσόντα των άλλων υποψηφίων, υιοθέτησαν άκριτα την πρόταση της επιτροπής και πήραν πάνω τους ένα τόσο μεγάλο βάρος…
Η Δημοτική Αρχή εν προκειμένου επέβαλε την άποψή της και θεωρώ ότι είναι μία παράνομη διαδικασία, η οποία και δημιουργεί περισσότερους κλυδωνισμούς, από αυτούς που ήθελε να επιλύσει.»
“Η ΔΕΥΑ λειτουργεί με τη λογική , του αποφασίζουμε και διατάσουμε”
Στη συνέχεια το μέλος του ΔΣ αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα της εταιρείας που αφορούν τους εργαζόμενους, τον τρόπο ανάθεσης των έργων, τη λειτουργία του Βιολογικού, το υψηλό ενεργειακό κόστος κλπ:
«Η ΔΕΥΑ έχει ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά την υποστελέχωση της.
Ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά και το παρελθόν, με τις λάθος επιλογές που κατά καιρούς έχουν γίνει…
Ο τρόπος που λειτουργεί η ΔΕΥΑ είναι αυτός των απευθείας αναθέσεων, των αντιδημοκρατικών διαδικασιών και του “αποφασίζουμε και διατάσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανωγιάτης.
Πηγή: prevezatoday.gr
Τελευταία ενημέρωση 31 Αυγούστου 2022 13:00:21 από News Room
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.