Περαιτέρω αναβάθμιση της ΑΕΝ ζήτησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και του Αρχηγού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Περαιτέρω αναβάθμιση της ΑΕΝ ζήτησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος_5e00bda3c3604.jpeg
News Room5 Δεκεμβρίου, 2019 17:410
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και του Αρχηγού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τους πρωτοετείς σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα καλωσόρισαν στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ οι τοπικοί φορείς.
 


 

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Θεόδωρος Κλίαρης, ο διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσωνοι, Λαμπρόπουλος Κώνσταντίνος, τοπικές Αρχές, οι φορείς της πόλης και οι οικογένειες των σπουδαστών.
 


 

Την ημερήσια διαταγή διάβασε ο Διοικητής της ΑΕΝ Παύλος Τιφτικίδης, χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης και ο Διευθυντής Σπουδών Παντελής Κίκερης ενώ ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τον προσανατολισμό του Υπουργείου στο τμήμα που αφορά στην αναβάθμιση της Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης.
 


 

Τον σπουδαστή που πρώτευσε στην ΑΕΝ Ηπείρου και σημαιοφόρο βράβευσε η Μητρόπολη Πρέβεζας.
 


 

Ο κ. Γεωργάκος στην τοποθέτησή του επεσήμανε  μεταξύ άλλων ότι η Σχολή Πλοιάρχων της Πρέβεζας αποτελεί πραγματικό «φάρο» της ναυτικής εκπαίδευσης και ένα ζωντανό κύτταρο της Ναυτιλίας και της τοπικής μας κοινωνίας, ζητώντας την περαιτέρω αναβάθμιση της.
 

Στην ομιλία του ο  κ. Γεωργάκος αφού καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες είπε πως πρόκειται για «Μια Σχολή, που στην ιστορική της διαδρομή, από το 1991 που ιδρύθηκε, έχει προσφέρει ένα άρτια καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό στην ελληνική Ναυτιλία και αποτελεί πραγματικό “φάρο” της ναυτικής εκπαίδευσης και “στολίδι” της Πρέβεζας. Ένα ζωντανό κύτταρο της Ναυτιλίας και της τοπικής μας κοινωνίας».

Και συνέχισε:

«Θα ασχοληθείτε με ένα επάγγελμα προσοδοφόρο αλλά και δύσκολο και απαιτητικό, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, σε μια εποχή που η χώρα μας βγαίνει από πολύχρονο τέλμα ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας.

Μια μικρή “κουκίδα”στον παγκόσμιο χάρτη, η πατρίδα μας, με μπόλικο όμως γαλάζιο, έχει μια ζηλευτή πρωτιά, τη Ναυτιλία και αποτελεί την 1η παγκόσμια δύναμη, με αποτέλεσμα ο ρόλος της ελληνόκτητης Ναυτιλίας να έχει γίνει παγκόσμια γνωστός και σεβαστός ως εθνικό κεφάλαιο μέγιστης σημασίας.

Το 20% του παγόσμιου θαλάσσιου εμπορίου μεταφέρεται από πλοία που ελέγχονται από Έλληνες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο ελληνικός στόλος προσφέρει μια αναντικατάστατη υπηρεσία στη χώρα, στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο και αυτό, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα.

Η διατήρηση της παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας της ελληνόκτητης Ναυτιλίας, σε λίγα χρόνια θα είναι και στα δικά σας χέρια.

Η σταδιοδρομία σας στη θάλασσα θα είναι επιτυχής μόνο όταν αγαπήσετε το επάγγελμα που διαλέξατε, αποκτήσετε γνώσεις και είστε εργατικοί και υπεύθυνοι.

Το σύγχρονο «θαύμα» που ονομάζεται «Ελληνική Ναυτιλία», δημιουργήθηκε κυρίως χάρη στην αγάπη, τις γνώσεις, την ευφυΐα και την εργατικότητα των Ελλήνων ναυτικών, και εσείς θα είστε οι μελλοντικού «σημαιοφόροι» στον αγώνα για τη συνέχιση της παράδοσης της ελληνικής ναυτοσύνης.

Κύριε Υπουργέ,

Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η ελληνική Πολιτεία στη Ναυτιλία και τους ανθρώπους της αλλά και τη σπουδαιότητα της Ναυτικής Ακαδημίας της Πρέβεζας στο ελληνικό ναυτικό σύστημα εκπαίδευσης.

Εμείς σαν Δημοτική Αρχή σας το ζητούμε, και όσον μας αφορά θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στις όποιες πρωτοβουλίες του Υπουργείου σας για την περαιτέρω αναβάθμιση της Ναυτικής Ακαδημίας της Πρέβεζας.

Θα είμαστε επίσης συμπαραστάτες στις προσπάθειες της Διοίκησης της Σχολής, με την οποία έχουμε πολύ καλή συνεργασία, καθώς και σε κάθε δίκαιο αίτημα σε σχέση με τις σπουδές και τη διαμονή των σπουδαστών στην πόλη μας.

Αγαπητές Σπουδάστριες και αγαπητοί Σπουδαστές,

Καλές σπουδές και μια όμορφη σπουδαστική ζωή στην πανέμορφη Πρέβεζα.

Οι θάλασσες είναι δικές σας!

Σας εύχομαι καλά και άφοβα ταξίδια, με υγεία και δημιουργία!

Σας ευχαριστώ».

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 09:27:29 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας