Τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα.
«Κάθε φορά που μιλάω για τουρισμό έχω απόλυτη ενσυναίσθηση ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία να μπορέσουν να περάσουν έστω και λίγες μέρες διακοπές. Για αυτό και πήρα την απόφαση και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες, επίσημα, εντός της ημέρας, να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”. Θα δώσουμε ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων ώστε να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέρα του Σεπτεμβρίου. Για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα σήμερα να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες.
«Αυτό αποτυπώνει συνολικά τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε την πολύ καλή πορεία του τουρισμού. «Έχουμε φέτος, και χαίρομαι που το διαπιστώνω και εδώ στη δυτική Ελλάδα, στη Λευκάδα, εδώ στην Πρέβεζα, μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδο. Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι τόπος τον οποίο προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες. Πιστεύω ότι όταν θα κάνουμε τον απολογισμό θα μιλάμε για μια εξαιρετικά θετική τουριστική χρονιά», ανέφερε.
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» προβλέπει την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας για την επιδότηση δαπανών σε ξενοδοχεία και καταλύματα ανά την Ελλάδα.
Η κάρτα έχει αξία 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, έναντι οριζόντιας επιδότησης 120 ευρώ που προβλεπόταν πέρυσι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2023, είτε εφάπαξ σε έναν προορισμό είτε σε πολλά διαφορετικά σημεία.
Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο κέντρο της Πρέβεζας και συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου τον υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Πρέβεζα: Τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2022 15:33:18 από News Room
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.