Από την Πρέβεζα ο οδηγός ταξί που κινδύνεψε σε τούνελ στη Θεσσαλονίκη – Ολική καταστροφή για το όχημα

Τα νερά κάλυψαν το όχημά του - Βγήκε από το παράθυρο και πήδηξε σε καρότσα διερχόμενου αγροτικού οχήματος
PREVEZANEWS-G-661
News Room17 Ιουνίου, 2022 09:530
Τα νερά κάλυψαν το όχημά του - Βγήκε από το παράθυρο και πήδηξε σε καρότσα διερχόμενου αγροτικού οχήματος

Επαγγελματίας οδηγός ταξί από την Πρέβεζα ήταν αυτός που για πέντε ώρες είχε εγκλωβιστεί σε τούνελ της εσωτερικής Περιφερειακής στον Εύοσμο που πλημμύρισε την ώρα της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη, πριν από δύο ημέρες.

Ο Γιώργος Κατσαβάρος, ξεσπάει μιλώντας στο protothema.gr, τονίζοντας ότι κινδύνεψε η ζωή του από τα νερά που έτρεχαν σαν χείμαρρος και κάλυψαν το όχημά του σε ελάχιστα λεπτά, ενώ περιγράφει το πως κατάφερε να σωθεί βγαίνοντας από το παράθυρο και πηδώντας σε μία καρότσα διερχόμενου αγροτικού οχήματος!

Σα να μην έφτανε αυτό, όπως καταγγέλλει ο επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος ήρθε με «κούρσα» από την Πρέβεζα και η κακοκαιρία τον πέτυχε τη στιγμή της επιστροφής, για πέντε ώρες που παραμένει εγκλωβισμένος στο σημείο δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς ούτε για το αν χρειάζεται κάτι, ούτε και για το που θα διανυκτερεύσει – αφού το όχημά του έχει καταστραφεί και δεν μπορεί να γυρίσει στην πόλη του.

«Είμαι εγκλωβισμένος χωρίς παπούτσια για πέντε ώρες. Επέστρεφα στην Πρέβεζα όταν η κακοκαιρία με βρήκε κάτω από το τούνελ. Στην αρχή υπήρχε λίγο νερό και είχα κολλήσει στην κίνηση. Ένα φορτηγό που περνούσε από το αντίθετο ρεύμα πέταξε νερά και έμεινε το αυτοκίνητο από μηχανική βλάβη και μετά πλημμύρισε ολόκληρο. Βγήκα από το παράθυρο στον «ουρανό» και κατάφερα να πηδήξω σε μία καρότσα αγροτικού και να βγω έξω από το τούνελ. Περίπου πέντε ώρες περιμένω με τον αστυνομικό που έχει κλείσει το ρεύμα και δεν έχει έρθει κανένας, δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για εμένα. Ευτυχώς ένας πυροσβέστης μου έφερε πριν από λίγο παπούτσια και νερό», αναφέρει.

Ο ίδιος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, το ένα εκ των οποίων με αναπηρία και η σύζυγός του εργάζεται στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Όπως ήταν λογικό, οι δικοί του άνθρωποι ανησύχησαν βλέποντας τις εικόνες καταστροφής που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη και επικοινώνησαν μαζί του για να δουν αν είναι καλά.

Όπως αναφέρει, όλη η ταλαιπωρία προκλήθηκε γιατί δεν δούλεψε το αντλιοστάσιο στο τούνελ της εσωτερικής Περιφερειακής με το νερό να φτάνει γρήγορα μέχρι και τα δύο μέτρα. «Περιμένουμε να γίνει η άντληση των υδάτων, η καταγραφή συμβάντων και να μπορέσουμε να βγάλουμε τα οχήματα για να μεταφερθούν με την οδική βοήθεια. Το δικό μου αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς καθώς έχει καλυφθεί από τα νερά. Είμαι σε κατάσταση σοκ. Καταστράφηκα από ένα μπουρίνι 20 λεπτών και βρίσκομαι μέσα σε ένα καινούργιο τούνελ το οποίο πλημμύρισε. Η γυναίκα που οδηγούσε το άλλο αυτοκίνητο που θάφτηκε κάτω από τα νερά ήταν σοκαρισμένη και της έλεγα να μη φοβάται και να ανέβει μαζί μου στο αγροτικό. Κατάφερε και βγήκε από την άλλη μεριά του δρόμου. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο κ. Κατσαβάρος.

Εισαγγελέας για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία

Ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που δημιούργησε η καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αθηνά Κωνσταντινίδου να παραγγείλει έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν τυχόν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με τη συντήρηση φρεατίων και υδρορροών, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε κατά διαστήματα από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα σε υπόγειες διαβάσεις και κεντρικούς δρόμους, με τους οδηγούς τους να εγκλωβίζονται επί ώρες.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουνίου 2022 09:53:31 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας