Γ. Τρυφωνίδης: «Μπροστά σε άδεια καθίσματα, διενεμήθει ένα “μαλακοτέντωτο” ψήφισμα»

Ο πρώην βουλευτής της Πρέβεζας για το τμ. Λογιστικής, την απόφασή του να μην συμμετέχει στο συνέδριο της ΝΔ και την ανάθεση σε Δικηγορικό Γραφείο για ασφαλιστικά μετρά στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room28 Απριλίου, 2022 13:390
Ο πρώην βουλευτής της Πρέβεζας για το τμ. Λογιστικής, την απόφασή του να μην συμμετέχει στο συνέδριο της ΝΔ και την ανάθεση σε Δικηγορικό Γραφείο για ασφαλιστικά μετρά στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Η Δήλωση του Γιώργου Τρυφωνίδη:

Η τελευταία, προσπάθεια  από ορισμένους αυτόκλητους να “υφαρπάξουν” την έγκριση των Φορέων του Νομού υπέρ ενός προκατασκευασμένου, ψηφίσματος ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Μόνο κάποιος που απέβλεπε στην αποτυχία του σκοπού της συγκέντρωσης (δηλ. την παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα) θα διάλεγε μέρα και ώρα  Μεγάλη Πέμπτη και μεσημέρι 12:00!

Έτσι λοιπόν, εκείνη την ήμερα, αφού αναγνώστηκε κατάλογος δεκάδων φορέων της Πόλης και του Νομού μπροστά σε άδεια καθίσματα στην Θεοφάνειο (15 περίπου παρευρέθηκαν), διενεμήθει ένα “μαλακοτέντωτο” ψήφισμα με σκοπό να εγκριθεί.

Η προσπάθεια αυτή, πιστεύω, προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας και αδικεί τους φορείς του Νομού που πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα!

Περισσότερο όμως μας αδικεί όλους και μας ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ η άρνηση της Υπουργού Παιδείας να δεχθεί τους εκπροσώπους του Νομού (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους) .

Δείγμα υπέρμετρης και ανεπίτρεπτης αλαζονείας .

Αισθάνομαι και εγώ όπως και όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες βαρειά την προσβολή!

Αυτός είναι και ο λόγος που απεφάσισα να μη συμμετάσχω στις εργασίες του 14 ου Συνεδρίου της Ν Δ, που θα γίνει σε λίγες μέρες.

Η ΝΔ ιδρύθηκε από ενεργούς πολίτες και όχι από ιθαγενείς. Μάλιστα η πορεία της καταστατικής της οργάνωσης ξεκίνησε από την Πρέβεζα που φιλοξένησε το πρώτο προσυνέδριο (Ηπείρου και Ιονίων νήσων ) πριν το Συνέδριο της Χαλκιδικής.

Αλλά ας γυρίσουμε στο βασικό μας πρόβλημα.

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και όχι απλά η παραμονή της Σχολής Λογιστικής είναι το κυρίαρχο ζητούμενο.

Σύμφωνα με τον “Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα έτη 2021-2026, που ενέκρινε και ψήφισε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Πρυτανεία του Π. Ι. προβλέπεται ,όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, το Πανεπιστήμιο να ιδρύσει τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων, που θα ανήκει στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών .Στην Σχολή αυτή ανήκουν τα Τμήματα Λογιστικής Πρέβεζας και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Ιωαννίνων.

Και γεννιέται το ερώτημα : Γιατί το τμήμα Λογιστικής να “μετακομίσει ” στα Γιάννενα και φυσικά να καταργηθούν οι υποδομές στην Πρέβεζα ( θα περιέλθουν αυτόματα στον Δήμο Πρέβεζας)? 

Γιατί παραβλέπεται το γεγονός ότι οι σύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις στην Πρέβεζα  μπορούν χωρίς δυσκολία ,να φιλοξενήσουν και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που είναι στον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου?

Στους διαδρόμους και στην βιβλιοθήκη ,γιατί δεν υπάρχει καμία κτιριακή υποδομή στα Γιάννενα για την Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης, θα διδάσκονται οι φοιτητές των τριών τμημάτων?

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ?

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ? 

Δεν μπορεί στον ψηφισμένο από την Σύγκλητο Στρατηγικό Σχεδιασμό 2021-2026 ,του Ιδρύματος,να προβλέπεται όχι μόνο η παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα αλλά και η κατασκευή και άλλων υποδομών όπως  Φοιτητική Εστία κλπ Τον ΣΕΠΤΕΜΡΙΟ ΤΟΥ 2021!

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ?

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ  ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ!

Τα χρήματα τα δικά μας διαχειρίζονται και έχουμε λόγο να κρίνουμε την συνετή τους χρήση.

Το κύριο πρόβλημα του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα είναι η έλλειψη Φοιτητικής Εστίας.

Προβλέπεται όπως προανέφερα στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου 2021-2026 η ίδρυση της στην πόλη μας.

Η ύπαρξη Φοιτητικής Εστίας θα αυξήσει κατακόρυφα την ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ του Τμήματος Λογιστικής Πρέβεζας μαζί με τα κατοχυρωμένα  επαγγελματικά δικαιώματα που απολαμβάνει.

Και εδώ είναι, που εμείς οι Πρεβεζανοι μπορούμε να παρέμβουμε να λύσουμε άμεσα το θέμα. Είναι θέμα Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα. Το Φρούριο του Αγίου Ανδρέα ανήκει στην Περιφέρεια και προβλέπεται εκεί η ίδρυση Διοικητηρίου. Ορισμένα από τα κτίρια του, μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε κτίρια φιλοξενίας φοιτητών με μια σχετικά μικρή δαπάνη.

Τα  χρήματα για τα κτίρια αυτά δεν θα πάνε χαμένα. Θα μπορούν να φιλοξενήσουν Υπηρεσίες της Περιφέρειας όπως προβλέπεται όταν κατασκευασθεί η νέα Φοιτητική Εστία.

Εαν η Περιφέρεια  συναινέσει στην πρόταση αυτή, τότε προτείνω οι Αρχές του Νομού να καλέσουν την κ. Κεραμέως στην Πρέβεζα και τα Γιάννενα να διαπιστώσει η ίδια την κατάσταση των συνθηκών και των υποδομών του Πανεπιστημίου και μετά να αποφασίσει.

Για την αντιμετώπιση του χειρότερου σεναρίου ,(αν αποφασίσει  η  κ. Κεραμεως αρνητικά για την Πρέβεζα), σας πληροφορώ ότι έχω αναθέσει σε κατάλληλο Δικηγορικό Γραφείο στην Αθηνά την προετοιμασία  για ασφαλιστικά μετρά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ακόμη οι δικηγόροι αυτοί  ασχολούνται με τον έλεγχο της μέχρι τουδε Διοικητικής Διαδικασίας (αποφαση των 13 καθηγητων της Πρεβεζας κλπ) .

Πιστεύω ότι ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ  δοσοληψίες και ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ αναστάτωσαν χωρίς λόγο τον Νομό. 

Πολλές φόρες συντεχνιακά συμφέροντα ή υπέρμετρες απαιτήσεις επιχειρηματιών εμποδίζουν την Ανάπτυξη του Τόπου.

Θα αναφέρω δυο ακόμη παραδείγματα :

Α. Η συντεχνία των ταξί Βόνιτσας που έχουν έδρα στο Αεροδρομειο του Ακτίου, νομίζω ότι ασκούν πολιτική πίεση για να μη λειτουργήσει η  Αστική Γραμμή Πρέβεζας- Ακτίου του ΚΤΕΛ Πρέβεζας.  Παρ ολες τις προσπάθειες μας την τελευταία στιγμή περάσαν στην τροπολογία του Νόμου που ίδρυε την γραμμή, ότι απαιτείται  και η υπογραφή των δυο Περιφερειαρχών Ηπείρου και Δυτικής  Ελλάδος για να λειτουργήσει η γραμμή. Έτσι ματαίωσαν προσωρινά την λειτουργιά της. Πουθενά στον Κόσμο δεν συμβαίνει Διεθνές  Αεροδρόμιο να μη συνδέεται με την πλησιέστερη Πόλη,το εθνικής σημασίας Λιμάνι και την οργανωμένη Μαρίνα της με ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΟ  Μεταφοράς!

Β  Η ανάπτυξη της Περιοχής Πρέβεζας -Λευκάδας -Βόνιτσας υφίσταται ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ από τα διόδια του Ακτίου.

Είναι απαράδεκτο να μη ισχύει εδώ (σε ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο) το καθεστώς που ισχύει σε ένα ” ιδιωτικό” έργο όπως στα διόδια της γέφυρας Ρίου -Αντίρριου. Δηλ αν επιστέφει κανείς μέσα στο τρίωρο να έχει ΔΩΡΕΑΝ την επιστροφή. Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να το επιβάλει αυτό στους όρους του διαγωνισμού ανάληψης της συντήρησης και εκμετάλλευσης της Ζεύξης.

Ακόμη και τώρα θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τον ανάδοχο του έργου π.χ. με παράταση για 2 χρόνια της σύμβασης την άμεση αποδοχή της δωρεάν επιστροφής εντός τρίωρου. Η σε λίγους μήνες ολοκλήρωση του οδικού τριγώνου Πρέβεζα-Λευκάδα-Βόνιτσα καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την δράση.

Οι τρεις αυτές περιπτώσεις, (υπάρχουν και πολλές άλλες) που εμποδίζουν την ανάπτυξη στην περιοχή μας, με οδήγησαν στην απόφαση ίδρυσης ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ στην Πρέβεζα. Σωματείου που θα προσβλέπει στην ανάκληση και κατάργηση των εμποδίων που αντιστρατεύονται την ανάπτυξη του Νομού. 

Όλοι λένε οτι η Πρέβεζα εχει προοπτικές Ανάπτυξης. Ας αγωνιστούμε λοιπόν όλοι μαζί για να γίνει αυτή η Ανάπτυξη Πράξη!.

 

Γιώργος Τρυφωνίδης

 

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2022 13:39:02 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας