
Για πάνω από μια ώρα περισσότερα από 10 μποφόρ «χτυπούσαν» την πόλη της Πρέβεζας και την ευρύτερη περιοχή το απόγευμα σήμερα.
Το φαινόμενο ξεκίνησε πριν τις 18:00 ξαφνικά και οι ριπές του ανέμου ήταν τόσο ισχυρές που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην παραλιακή ζώνη ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.
Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν τέντες από καταστήματα και οικίες, ξερίζωσαν δέντρα στην παραλιακή από τα παρτέρια, σκόρπισαν τραπεζοκαθίσματα ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν ιδιοκτήτες ιστιοφόρων και σκαφών προκειμένου να τα σώσουν.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, βάρκες και μικρά σκάφη φαίνεται πως έπαθαν ζημιές κυρίως στην περιοχή στο Βαθύ.
Μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν στην κυριολεξία μπροστά από τα Λουτρά και παρέσυραν καλώδια ρεύματος. Υπό το βάρος των κλαδιών έσπασε και μια κολόνα ρεύματος κάτι που προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πόλης.
Στο μνημείο του ναύτη το δέντρο που έσπασε παρέσυρε και την περίφραξη, ενώ στο δασάκι στην Κυανή Ακτή δεν ήταν λίγα τα δέντρα που παρασύρθηκαν κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.
Μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν και στον Άγιο Θωμά όπου και εκεί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων ενώ από την μανία των ανέμων δεν γλίτωσαν και θερμοκήπια.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την ώρα που το ακραίο φαινόμενο χτύπησε την Πρέβεζα!!
Φωτογραφίες: MAGICFOCUS (Παρέχονται μόνο σε συνδρομητές. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η ιδιοποίηση και η χρήση τους με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη άδεια από το Πρακτορείο)
Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2022 22:54:08 από News Room