Η Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας για τη μεταφορά του Τμ. Λογιστικής στα Ιωάννινα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΙΝΑΛ
News Room24 Φεβρουαρίου, 2022 13:160
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η προδήλως αρνητική εξέλιξη που αφορά το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην πόλη μας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθροία. 

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, η  ίδρυση των ΤΕΙ καθώς και η θεσμική τους ολοκλήρωση είναι έργο ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και η ίδρυση και λειτουργία των Τμημάτων στην Πρέβεζα αλλά και η ένταξη στο Γ΄Κ.Π.Σ.  και μετέπειτα κατασκευή των υποδομών που όλοι τώρα επαίρονται. 

Η μετέπειτα ένταξη των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια της χώρας, μπορεί να μην έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σίγουρα όμως δεν αποτελεί  το λόγο και την αιτία του σημερινού προβλήματος, που δεν είναι άλλος από την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε πολύ έγκαιρα από τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και έγινε πράξη με τη νομοθέτηση του λεγόμενου Νόμου Κεραμέως , μάλιστα μέσα στο 1ο κύμα της Πανδημίας. Η χαριστική βολή, δυστυχώς ήρθε από τη Συνέλευση των Καθηγητών του Τμήματος, οι οποίοι καθαρά με «συντεχνιακή» λογική αποφάσισαν τη μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα, με κατ΄ επίφαση ακαδημαϊκά κριτήρια, απόφαση που υιοθετήθηκε άκριτα από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Και εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα:

α) Ποια ήταν η στάση των τοπικών αρχών από το 2019 και μετά όταν το θέμα τέθηκε, τουλάχιστον στο Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα;

β) Ποια ήταν η πολιτική διορατικότητα τα τελευταία χρόνια , δεν γνώριζαν το θέμα, πίστευαν ότι οι Κυβερνητικές προθέσεις δεν θα άγγιζαν το Τμήμα της Πρέβεζας ή μήπως συμφωνούσαν κιόλας και προσπαθούσαν να ελιχθούν πολιτικά κρατώντας τη στάση και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα;

γ) Γιατί δεν έγινε συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας από το Σεπτέμβριο του 2021, που είχε ληφθεί η απόφαση της Συνέλευσης των Καθηγητών στο Τμήμα της Πρέβεζας και περίμεναν την απόφαση της Συγκλήτου;

Η πρόθεση μας δεν είναι να ασκήσουμε στείρα, κομματική αντιπολίτευση, παράλληλα όμως δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών της Πρέβεζας. Η θέση μας είναι ρητή και ξεκάθαρη: Παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα και μεταφορά του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών από τα Ιωάννινα στην Πρέβεζα.

Οποιαδήποτε άλλη λύση, ημίμετρο με  ίδρυση σχολών αμφιβόλου  θεσμικής επάρκειας, για να χρυσώσουμε το χάπι στους  «ιθαγενείς» μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
​  
​​​​ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κινήματος Αλλαγής -ΠΑΣΟΚ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Τελευταία ενημέρωση 24 Φεβρουαρίου 2022 13:16:39 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας