Ακόμα η σύμβαση για το «Κλιμάτι» στην Λούτσα – Με ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο η ενημέρωση της Ο.Ε. του Δήμου

Ακόμα να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φώτης Νάκιας
ΤΥΠΕΤ-ΛΟΥΤΣΑ-ΚΑΤΑΣΚΥΝΩΣΗ
News Room17 Ιανουαρίου, 2022 12:220
Ακόμα να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φώτης Νάκιας

Ιανουάριος του 2022 και έως και σήμερα δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον ανάδοχο που καθορίστηκε από τη δημοπρασία που έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 και αφορά στο ακίνητο του Δήμου Πάργας στη Λούτσα στη θέση «Κλιμάτι», δηλαδή τις πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ.

Το γεγονός φέρνει στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δύναμη» Φώτης Νάκιας εκφράζοντας την ανησυχία του γι αυτήν την καθυστέρηση και κάνοντας λόγο για απώλεια πέντε μηνών μίσθωσης.

Ο κ. Νάκιας επίσης, στην ανακοίνωσή του (ακολουθεί) κάνει λόγο για «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» έγγραφο στις 27 Δεκεμβρίου 2021, προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας με το οποίο ο δικηγόρος του Δήμου ενημερώνει τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τον κ. Νάκια που υπέβαλε αίτημα ενημέρωσης, για την πορεία της μίσθωσης.

Το PREVEZANEWS επικοινώνησε με τον επικεφαλής της «Νέας Δύναμης» Φώτη Νάκια και ερωτήθηκε για το «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» έγγραφο αρνούμενος να αποκαλύψει το περιεχόμενό του.

Ωστόσο έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Κατ αρχάς να τονίσω σε όλους τους τόνους ότι θέλουμε να γίνει η επένδυση. Να θυμίσω ότι όταν τέθηκε το θέμα της εκμίσθωσης ως συνδυασμός είχαμε ταχθεί υπέρ της πλειοδοτικής δημοπρασίας για όλες τις  χρήσεις που προβλέπονται και για τον μεγαλύτερο δυνατό χρόνο προκειμένου να γίνει μια σοβαρή επένδυση. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας μας δικαίωσε.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα είχε κληθεί ήδη η εταιρεία να υπογράψει την σύμβαση, αφού τα βήματα είναι συγκεκριμένα και θα έτρεχε ο ένας χρόνος χάριτος φαίνεται πως χάθηκαν ,μέχρι τώρα, πέντε μήνες μίσθωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά και όχι μόνο του Δήμου

Η έστω και καθυστερημένη αντίδρασή μας με τις παρεμβάσεις σε όλα τα όργανα της Διοίκησης και της δημοσιοποίησης τόσο της κωλυσιεργίας που ακολουθείται, για άγνωστους σε εμάς λόγους όσο και της προσωπικής πολιτικής στρατηγικής που ακολουθεί ο Δήμαρχος φαίνεται πως έπιασαν τόπο.

Παρατηρείτε έντονη κινητικότητα τελευταία και ελπίζουμε στα καλύτερα για τον Δήμο”.

Τέλος να θυμίσουμε πως το γεγονός της καθυστέρησης υπογραφής της σύμβασης είχε αναδείξει το PREVEZANEWS από τις 23 Δεκεμβρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και στην τότε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά, για να σχολιάσει την καθυστέρηση της υπογραφής αυτή είχε απαντήσει πως «δεν βλέπω κάποιο θέμα».

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαριάς είχε πει στις 23 Δεκεμβρίου 2021 πως το θέμα έχει ανατεθεί στην νομική υπηρεσία και προχωρά κανονικά η διαδικασία. Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι σε επαφή και με την εταιρία και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης.

«Είναι θέμα καθαρά διαδικαστικό» είχε τόνισε ο κ. Ζαχαριάς υπογραμμίζοντας πως ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας τις επόμενες μέρες θα μετέβαινε στην περιοχή, ενώ έχει αποστείλει και σχετικό υπόμνημα.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φώτης Νάκιας:

O Δήμος Πάργας στις 06 Σεπτεμβρίου 2021 προχώρησε σε πλειοδοτική, φανερή  και προφορική δημοπρασία για το ακίνητο έκτασης 40.172,24 τ.μ. στην θέση  «Κλιμάτι» Τ.Κ. Λούτσας (πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ). Όπως είναι γνωστό πλειοδότρια εταιρεία αναδείχτηκε η BLACK DELTA ENTERTAINMENT SERVISES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Η εταιρεία προσέφερε το ποσό των 330.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα. Επίσης, έχει συνταχθεί το υπ’ αριθμ. 1/06-09-2021 πρακτικό  διενέργειας δημοπρασίας το οποίο  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας ενέκρινε στην συνεδρίαση της στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τους όρους της διακήρυξης η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 40 χρόνια από την παρέλευση 10ημέρου από την ημερομηνία κοινοποίησης στον τελευταίο πλειοδότη-εκμισθωτή της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας οπότε θεωρείται η σύμβαση οριστικά καταρτισθείσα.

Δυστυχώς, η μόνιμη απάντηση του Δημάρχου στα συνεχή  ερωτήματά  μας γιατί δεν υπογράφεται η σύμβαση (ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!!!) και παράλληλα ο Δήμος Πάργας χάνει έσοδα περίπου 1.000 ευρώ καθημερινά ήταν: «Η σύμβαση προχώρα και το θέμα το χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία του Δήμου» ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!!!

Στις 17 Δεκεμβρίου 2021 υποβάλαμε αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με την παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάργας προκειμένου να ενημερωθούμε για:

1)      την πορεία της εκμίσθωσης του ακινήτου,

2)      τους λόγους που  δεν έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση και

3)      εάν έχει γίνει η επίδοση του πρακτικού έγκρισης της δημοπρασίας στον πλειοδότη.

Ο Δήμαρχος παρά τη δέσμευση του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ στο αίτημα μας σε αντίθεση με τον δικηγόρο του Δήμου Κ. Τάσση που με διαβαθμισμένο έγγραφο ως ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ στις 27 Δεκεμβρίου 2021 ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τον υπογράφοντα για την πορεία της μίσθωσης.

Δεν θα αναφερθούμε, για ευνόητους λόγους  σε λεπτομέρειες του εγγράφου παρά μόνο στην κατακλείδα της τελευταίας παραγράφου όπου απευθυνόμενος στην Οικονομική Επιτροπή μας καλεί να αποφασίσουμε για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Συνεπώς, καλούμε την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο να μην κωλυσιεργεί άλλο, να αφήσει κατά μέρος τις προσωπικές πολιτικές στρατηγικές και να κινηθεί άμεσα υπό την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Πάργας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ
ΝΑΚΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

 

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2022 12:25:49 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας