Πρέβεζα: Οι… αδιάφοροι και οι υπηρεσίες της… αδιαφορίας

Τι έχει συμβεί τελικά με τα «εξαφανισμένα» βαρέλια;
ΒΑΡΕΛΙ-ΛΑΔΙΑ-ΥΓΡΟ-ΤΟΞΙΚΑ-1
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room13 Δεκεμβρίου, 2021 22:591
Τι έχει συμβεί τελικά με τα «εξαφανισμένα» βαρέλια;

Έχουν περάσει 13 μέρες που το PREVEZANEWS ανέδειξε ένα άκρως ενδιαφέρον ζήτημα και μετέφερε με δύο δημοσιεύματά του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ) τον προβληματισμό κατοίκων της περιοχής, αλλά και την αδιαφορία των αρχών.

Ο λόγος για το θέμα που προέκυψε με την εμφάνιση δύο (ή τριών) βαρελιών ίδιου μεγέθους σε διαφορετικές παραλίες της περιοχής, στο Μονολίθι και στα Ριζά.

Τα βαρέλια αυτά ξεβράστηκαν με τον μεγάλο κυματισμό και όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις φωτογραφίες του MAGICFOCUS, μέσα από το ένα που ήταν τρύπιο και εντοπίστηκε στο Μονολίθι, έβγαινε ένα κίτρινο υγρό.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Το γεγονός προκάλεσε την εύλογη απορία και τον προβληματισμό κατοίκων της περιοχής για το είδος του υγρού που «ξερνούσαν» τα βαρέλια αλλά και την προέλευση τους.

Ένα δεύτερο δημοσίευμα του PREVEZANEWS στις 5/12 «αποκάλυψε» την ύπαρξη ενός τρίτου (;) βαρελιού και πάλι στο Μονολίθι, 200 μέτρα μακριά από το πρώτο.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ωστόσο το δημοσίευμα αυτό και η μη έως και σήμερα επίσημη τοποθέτηση αρμόδιων φορέων ή υπηρεσιών, έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την πλήρη αδιαφορία που αντιμετωπίστηκε το γεγονός.

Η ανύπαρκτη έως τώρα επίσημη απάντηση, τρέφει ποικίλα σενάρια για την προέλευση αλλά και το περιεχόμενο των βαρελιών. Σενάρια που φουντώνει η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ υπηρεσιών και αρμόδιων φορέων και αρχών, αφού δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη τοποθέτηση ή ενημέρωση σχετικά.

Μεταξύ άλλων γεννάται και το εύλογο ερώτημα, εάν έχουν επιληφθεί των περιπτώσεων, τόσο στο Μονολίθι όσο και στα Ριζά, όπου εντοπίστηκαν τα βαρέλια.

Στην παρούσα φάση δεν θα μεταφέρουμε πληροφορίες, οι οποίες δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, που θέλουν να έγιναν κάποιες ενέργειες, γιατί αυτές μόνο επιπολαιότητα και τίποτε άλλο, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αποδεικνύουν.

Για το θέμα τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από δημοσιογραφικά γραφεία της Αθήνας τα οποία ερευνούν την όλη υπόθεση.

Ωστόσο αυτό που απασχολεί την τοπική κοινωνία και δικαίως, είναι να μάθει επίσημα πλέον, εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιληφθεί των περιστατικών και εάν προχώρησαν στην έρευνα για το περιεχόμενο υγρό που πότισε τις ακτές της Πρέβεζας.

Η μη τοποθέτηση, έστω για τις όποιες έως τώρα ενέργειες, έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Τα βαρέλια πάντως φαίνεται πως έχουν «εξαφανιστεί». Περισυλλέγησαν από αρμόδιες υπηρεσίες ή απλά «ξέρασαν» το περιεχόμενό τους, ελάφρυναν και τα ρούφηξε και πάλι η θάλασσα αφού ο κυματισμός μέχρι και εχθές ήταν ακόμα μεγάλος;

Καμία φορά δεν αρκεί να φαίνεται κάποιος πως κόπτεται για τον τόπο, το περιβάλλον και τους κατοίκους του, αλλά πρέπει και να το δείχνει!

 

 

Τελευταία ενημέρωση 13 Δεκεμβρίου 2021 22:59:41 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Ένα σχόλιο

  • Νικόλαος Κουτσουρελάκης

    14 Δεκεμβρίου 2021 at 11:48

    Βαρέλια, σκουπίδια,και όλα τα καλουδια στη Πρέβεζα θα βρεις. Ανυπεράσπιστα ζώα , χελώνες πεθαμένες στη Πρέβεζα θα βρεις. Παιδικές χαρές χωρίς άδειες στη Πρέβεζα θα βρεις…Αυτό που δε βρίσκεις είναι το αυτονόητο. ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας