Έγινε το πρώτο βήμα για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Κανάλι

Σμυρλής: "Είστε πρωτοπόροι" - Γεωργάκος: "Σημαντική η σημερινή μέρα για το Δήμο"
ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ-ΣΜΥΡΛΗΣ-ΚΑΝΑΛΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΣΥΜΒΑΣΗ-1
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room7 Δεκεμβρίου, 2021 16:260

Σμυρλής: "Είστε πρωτοπόροι" - Γεωργάκος: "Σημαντική η σημερινή μέρα για το Δήμο"

Σκοπός να παραμείνει ανέπαφος ο φυσικός πλούτος και η προσέλκυση ψαγμένων τουριστών, είπε ο Νίκος Γεωργάκος

Το πρώτο σημαντικό βήμα, μετά τη θετική απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για την αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας στο Κανάλι, έγινε σήμερα με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Enterprise Greece.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο του Δ.Σ της Εnterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα για το Δήμο, προσθέτοντας πως είναι η αρχή της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας μέσα από την εταιρία του δημοσίου, δίνοντας στην περιοχή μια μελέτη που θα την αναδείξει και θα τη βοηθήσει τουριστικά.

Ευχαρίστησε του αρχηγούς των παρατάξεων του Δ.Σ. που έδωσαν την θετική τους ψήφο και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους, κ. Μπαΐλη, κ. Ροπόκη και κ. Φονταρά «που μαζί με τη δική μας ψήφο δώσανε το 65% στο Δ.Σ. για τη σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας» τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Όπως είπε ο Ιωάννης Σμυρλής, «όταν υπάρχουν δημοτικές αρχές που θέλουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε συνεργασία».

Η Enterprise Greece έχει ως σκοπό να προσελκύει επενδυτές από το εξωτερικό και να τους φτάσει έως το τελευταίο χωριό της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Σμυρλής κάτι το οποίο όπως είπε «μπορεί να επιτευχθεί εάν έχουμε καλούς δημάρχους και καλές δημοτικές αρχές».

Η νέα υπηρεσία είναι «εσείς να βάλετε το ακίνητο και εμείς να βρούμε τον επενδυτή» είπε ακόμα ο Πρόεδρος της Εnterprise Greece σημειώνοντας πως η εταιρία θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές έτσι ώστε να φτάνουν στη σύμβαση και στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

«Εμείς ως κράτος μπορούμε πιο εύκολα να διαφημίσουμε, να βρούμε τον κατάλληλο επενδυτή που εσείς θα εγκρίνετε και μετά θα προχωρήσετε μαζί του όσον αφορά τη σύμβαση», πρόσθεσε.

Η Εnterprise Greece, όπως είπε είναι η εγγύηση όσον αφορά στην επένδυση.

Μετά την υπογραφή, άνθρωποι της Εnterprise Greece θα έρθουν στην Πρέβεζα και θα ακολουθήσουν οι μελέτες, στη συνέχεια να βρεθεί ο επενδυτής και να «φτάσουμε στη σύμβαση και τελικά να προχωρήσουμε και στην υλοποίηση» είπε ο κ. Σμυρλής.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η Πρέβεζα όπως είπε ακόμα ο Πρόεδρος της Εnterprise Greece  είναι ο δεύτερος δήμος στην Ελλάδα που κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας του δημοσίου. Ο πρώτος είναι η Λευκάδα όπου φτιάχνεται μια μαρίνα.

«Είστε πρωτοπόροι σε αυτό. Ήδη χτυπάνε τα τηλέφωνα από άλλους δημάρχους οι οποίοι ζητούν να αξιοποιήσουν τις μεγάλες εκτάσεις τους» πρόσθεσε ο Ιωάννης Σμυρλής συγχαίροντας τον Δήμαρχος Πρέβεζας για την πρωτοβουλία και για το γεγονός πως πάρθηκε γρήγορα η απόφαση.

Είπε ακόμα ότι οι μελέτες θα προχωρήσουν σε ένα χρόνο και θα ακολουθήσει η εξεύρεση του επενδυτή κάτι που μπορεί να γίνει και σε δύο μήνες, ανάλογα το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να μιλήσει με τον επενδυτή και να εγκρίνει εάν κάνει.

«Εμείς θα εγγυηθούμε για την αξιοπιστία των επενδυτών και για το ότι είναι σοβαροί. Και όταν μιλάμε για μια τόσο μεγάλη επένδυση θα ήταν λάθος να βάλουμε το πότε θα είναι έτοιμη μια μεγάλη μονάδα στην περιοχή. Προχωράμε βήμα βήμα» κατέληξε ο κ. Σμυρλής.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο ακίνητο, μισθώνοντας συγκεκριμένες εκτάσεις, είπε πως «δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να εκτοπιστεί. Θέλουμε μέσα στο πλαίσια της επένδυσης να μπορούν όλοι να δουλέψουν. Αυτό όμως τελικά θα το αποφασίσει ο Δήμος για το πώς θα αξιοποιήσει την περιουσία του».

Κάτι που θα συζητηθεί στη συνέχεια και με τον επενδυτή.

Όπως είπε ακόμα «οι στρατηγικοί επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους τέτοιες περιπτώσεις και δίνουν ανταποδοτικά. Άρα αυτό έχει να κάνει και με την συζήτηση που θα ακολουθήσει με τον επενδυτή για το πώς αυτοί οι άνθρωποι δεν θα βρεθούν εκτός ή θα αξιοποιηθούν στο μέρος της επένδυσης ή να μεταφερθούν λίγο πιο δίπλα ή να βρεθεί μια λύση που θα την θέλουν όλες οι πλευρές».

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Όπως είπε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πρέβεζας πρόκειται για μια έκταση 220 στρεμμάτων στο Κανάλι και τόνισε πως δεν θα γίνει καμία υπερβολή και θα εφαρμοστεί το γενικό πολεοδομικό της περιοχής.

«Είμαστε ευαίσθητοι όσον αφορά στο δασύλλιο» είπε ο κ. Γεωργάκος διαβεβαιώνοντας πως δεν θα γίνουν πολυώροφα κτίρια ενώ όπως είπε «ψάχνουμε τον ψαγμένο τουρίστα που θα έρθει στην περιοχή» για τις ομορφιές που θα διατηρηθούμε, ενώ αναφέρθηκε και στην δημιουργία συνεδριακού κέντρου «που τόσο ανάγκη το έχει η περιοχή μας».

Πάνω στο θέμα ο κ. Σμυρλής πρόσθεσε πως «Ένας στρατηγικός επενδυτής θέλει να μην αλλοιώσει το τοπίο, να μην καταστρέψει τη φύση. Ίσα ίσα να προσθέσει και να επενδύσει σε αυτό που υπάρχει εδώ, που είναι το φυσικό τοπίο. Δεν τους φοβόμαστε τους στρατηγικούς επενδυτές σε αυτό το κομμάτι γιατί πάντα σέβονται» είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο του Δ.Σ της Εnterprise Greece.

 

Φωτογραφίες: MAGICFOCUS (Παρέχονται μόνο σε συνδρομητές. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η ιδιοποίηση και η χρήση τους με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη άδεια από το Πρακτορείο)

 

 

Τελευταία ενημέρωση 7 Δεκεμβρίου 2021 16:28:59 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group