Ο Δήμος Ζηρού απαντά σε καταγγελίες δημοτικών συμβούλων για την προμήθεια φορτηγού

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
PREVEZANEWS-F-925
News Room3 Δεκεμβρίου, 2021 15:530
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή ανακοίνωση-καταγγελία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) δύο δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ζηρού, για προμήθεια οχήματος από τον Δήμο, το οποίο δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής προς χρήση, ο Δήμος Ζηρού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση:

Ο Δήμος εξασφάλισε μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” χρηματοδότηση, ύψους 170.000 ευρώ, για την προμήθεια δύο οχημάτων, ενός εκσκαφέα κι ενός ανατρεπόμενου φορτηγού με σκοπό την περισυλλογή και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.

Αφού ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις για τους όρους δημοπράτησης και τη χρηματοδότηση, προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός στις 25 Νοεμβρίου του 2019, ο οποίος κατέστη άγονος ως προς την προμήθεια του φορτηγού, ενώ προχώρησε η διαδικασία για την προμήθεια του εκσκαφέα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια φορτηγού με ανατροπέα επαναλήφθηκε στις 30 Μαρτίου του 2020 και κατέστη εκ νέου άγονος.

Με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση, ο Δήμος προχώρησε στις 9 Ιουλίου του 2020 στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως προβλέπεται από το Νόμο. Σ’ αυτή κλήθηκε και γνωστή τοπική εταιρία εμπορίας -εισαγωγής, που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής. Τελικά, ανάδοχος ήταν η εταιρία του Μαυρίδη Κων/νου από τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια οι υπηρεσίες του Δήμου, για τις οποίες δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αφήνει υπονοούμενα για αδιαφανείς διαδικασίες, προχώρησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια του συγκεκριμένου εισαγόμενου μεταχειρισμένου οχήματος το οποίο επιλέχθηκε με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

Το κύριο μέρος των διαδικασιών προμήθειας του οχήματος (διαγωνισμοί, διαπραγμάτευση κλπ) ολοκληρώθηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2021, οπότε έγινε και η εξόφλησή του. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί αρμοδίως, χωρίς να υπάρχουν παρατηρήσεις, και είναι θέμα ελάχιστων ημερών να ολοκληρωθεί και η διαδικασία έκδοσης των πινακίδων.

Ο Δήμος υπογραμμίζει ότι όχι μόνο για θέματα ασφάλειας οχημάτων και οδηγών, αλλά ακόμη και για θέματα τυπικών διαδικασιών δεν κάνει εκπτώσεις, αλλά ούτε επιδεικνύει βιασύνη.

Όσον αφορά τέλος τη δήθεν διαπίστωση ότι “ο Δήμος Ζηρού βρίσκεται σε πλήρη διάλυση κι εγκατάλειψη” μόνο ως …χωρατό μπορεί να εκληφθεί. 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 3 Δεκεμβρίου 2021 15:53:32 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας