2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία ελληνικών σχολείων στα βραβεία όλων των κατηγοριών
News Room5 Νοεμβρίου, 2018 14:060
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί του έργου «Out of the box» οργάνωσαν βιωματικό εργαστήριο με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών

Από τις 25-27 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας το Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του eTwinning με τη συμμετοχή 600 περίπου εκπαιδευτικών από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου κεντρική θέση κατείχε η βράβευση ποιοτικών έργων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2016-17 σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και θεματικές.

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία ελληνικών σχολείων στα βραβεία όλων των κατηγοριών.

Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ήταν εκεί δια των εκπαιδευτικών Ζαντραβέλη Βαρβάρας και Κακοσίμου Χριστίνας για να παραλάβουν το 2ο Βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία των Γυμνασίων ( 12-15) ..

Τις εργασίες του συνεδρίου συντόνισαν μέλη της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης ενώ χαιρέτησαν και έκαναν εισηγήσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Tibor Navracsics, Ευρωπαίος Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης, η Anna Zalewska, υπουργός Παιδείας της Πολωνίας, Michael Teutsch, μέλος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission), η Sneška Quaedvlieg-Mihailović, Γενική Γραμματέας της Europa Nostra, ο Marc Durando, Executive Director of the European Schoolnet και ο Tapio Säävälä, the Head of Unit at the Executive Agency at the European Commission.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί του έργου  «Out of the box» οργάνωσαν βιωματικό εργαστήριο με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών, όπου παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του. Έγινε προσομοίωση με τους παραβρισκόμενους της βασικής δραστηριότητας του προγράμματος που ήταν η συγγραφή ιστοριών χρησιμοποιώντας χαρακτήρες και λέξεις σαν προϊόν της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ομάδων και η τελική παραγωγή βίντεο.

Το «Out of the box» ήταν ένα έργο έντονης αλληλεπίδρασης και συνεργατικότητας. Αυτό άλλωστε ήταν το στοιχείο που το ανέδειξε νικητή στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Λίγα λόγια για το έργο…

OUT OF THE BOX” eTwinning έργο -Σχολικό έτος 2016-17

Το   πρόγραμμα αυτό παρείχε   στους μαθητές μια ευκαιρία   να βελτιώσουν τις δεξιότητες στον προφορικό   και γραπτό λόγο στην Αγγλική γλώσσα, να αυτενεργήσουν   και να καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, να μάθουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να παράγουν τις μικρές τους ψηφιακές δημιουργίες. Ο κύριος στόχος ήταν να μυηθούν στον κόσμο της ψηφιακής αφήγησης μέσω συνεργατικής μάθησης βελτιώνοντας τις δεξιότητες στη χρήση της ξένης γλώσσας και των καλλιτεχνικών ως μαθησιακά αντικείμενα στο αναλυτικό πρόγραμμα της διδασκαλίας στο Γυμνάσιο. Το τελικό   προϊόν ήταν μια συλλογή συνεργατικών ιστοριών που μετατράπηκαν σε ταινίες μικρού μήκους( 26 συνεργατικά βίντεο) .Προβλήθηκαν και διαδόθηκαν τόσο εντός του σχολικού περιβάλλοντος όσο και εκτός αυτού στον τοπικό τύπο σε ιστοσελίδες και ημερίδες και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες των σχολείων.

Συμμετείχαν συνολικά 81 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί από 5 σχολεία:
το   4ο Γυμνάσιο   Πρέβεζας-Ελλάδα,
Εscola   b/s Domingos   Capela, Aemga,  Espinho-Portugal
Osnovna   škola Lovas   , Lovas -Croatia,
Viii Cds Di Piacenza, Piacenza (pc)- Italy
Colegio Puenteiii, El Astillero- Spain.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το έργο ‘Out of the box’ έδωσε την δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να εμπλακούν σε μία διαδικτυακή, συνεργατική και δημιουργική διαδικασία μάθησης με πολλά οφέλη για τους ίδιους, τους   συμμαθητές τους, και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές υλοποιώντας τις δραστηριότητες στην Αγγλική γλώσσα ανέπτυξαν τις ικανότητες τους και στα τέσσερα είδη   των δεξιοτήτων εκμάθησης της ως ξένη γλώσσα : Κατανόηση γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου( Reading, Listening, Speaking and Writing). Ενώ παράλληλα συνδύασαν τις γλωσσικές με ψηφιακές και εικαστικές δεξιότητες.

Επιπλέον, η συνεργασία, η διάδραση και η ανταλλαγή απόψεων με τους συνομηλίκους τους από διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο-με τη χρήση των συνεργατικών εργαλείων web 2.0 tools που αξιοποιήθηκαν   για το έργο -τους βοήθησε να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας, πρωτοβουλίας, κριτικής σκέψης αλλά και συνέπειας και υπευθυνότητας, αφού έπρεπε να τηρήσουν χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δραστηριοτήτων που όφειλαν να φέρουν σε πέρας.

Απέσπασε εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες Ποιότητας σε όλες τις συνεργαζόμενες χώρες και βραβείο από την Ιταλική Υπηρεσία στον αντίστοιχο εθνικό διαγωνισμό .

Στον Πανελλήνιο Εθνικό Διαγωνισμό απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων .

Και στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό το 2Ο Βραβείο  στην κατηγορία των Γυμνασίων  μεταξύ 700 άλλων ποιοτικών έργων.

Ιδιαίτερες ευχαριστήριες και συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές που συγκρότησαν τις ομάδες και παρήγαγαν τα τελικά προϊόντα ως εξής :

α. «The magic twist», δημιουργήθηκε από την ομάδα: «The Artists» Characters given by: The Artists. Ονόματα μαθητριών : Χριστίνα Κωλέτση , Δάφνη Παπαγεωργίου, Σμαράγδα Ζήκα.

The story was written by: The Unbeatables (Portugal)

β. «The magic Shoe» δημιουργήθηκε από την ομάδα: «United Girls » Characters given by: the United Girls. Ονόματα μαθητριών : Αντωνίου Παναγιώτα, Βαραδά Ερμιόνη, Ευθυμίου Νόρα. The story was written by: The fighters? (Portugal)

γ. «Rainbow»  Characters given by: the Fluffy Unicorns. Ονόματα μαθητών: Σταυρούλα Τσεγγελίδη , Έλενα Τσιτσέ, Γωγώ Μπεϊντάρη ,Μάριος Κώτσης. The story was written by: Los Gumersindos (Spain)

δ. «The story of heroes». Characters given by: Third Power: Αγνή Φίτσα, Δήμητρα Τάκη, Σοφία Παπουτσή. The story was written by ‘Four people in the Space”-(Ιταλία)

ε. «Game of Thrones». Characters given by: Du- Qu Kappa . Ονόματα μαθητών: Γιώργος Καββαδάς, Ιωσήφ Πιστιόλας, Χάρης Λογοθέτης.

The story written by: Mine Craft- Builders (Croatia).

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Νοεμβρίου 2018 14:11:08 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας