Σύσκεψη συνεργασίας Επιμελητηρίου Πρέβεζας με επαγγελματικούς φορείς της Π.Ε. Πρέβεζας

Το ψήφισμα που στάλθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης και στον Υπουργό Οικονομικών
PREVEZANEWS-F-816
News Room9 Νοεμβρίου, 2021 15:200

Το ψήφισμα που στάλθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης και στον Υπουργό Οικονομικών

Θεσμική σύσκεψη εργασίας μεταξύ επαγγελματικών φορέων κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε χθες 8 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο, κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυσθεώρητες αυξήσεις των τιμών ενέργειας πρώτων υλών και μεταφορικών καθώς και τους νέους κανόνες που θεσπίστηκαν  επί της λειτουργίας της αγοράς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης, η Υπεύθυνη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Νομού Πρέβεζας κα Κωνσταντινίδη Αγγελική, ο πρόεδρος του συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Πρέβεζας κ. Κόκκαλης Σπυρίδων, ο πρόεδρος του συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Πάργας κ. Τσοβίλης Δημήτριος, ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιππιάδας κ. Σφρίντζερης Χρήστος, ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάργας κ. Γκίνης Δημήτριος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας κα Κώτση Ιωάννα, ο πρόεδρος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Νομού Πρέβεζας κ. Σταύρου Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Φιλιππιάδας κ. Κολιοκίτσος Βησσαριων, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας κ. Παπουτσής Δημήτριος και ο Γραμματέας κ. Βλάχος Ευάγγελος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νομού Πρέβεζας κ. Μπόμπορης Παναγιώτης.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και διαπιστώνοντας την ζοφερή κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποφασίστηκε η έκδοση σχετικού ψηφίσματος με δέσμη μέτρων και προτάσεων.

Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μας και την διαρκώς αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων covid, καλούν αφενός τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφύγει η αγορά άλλο ένα καταστροφικό lockdown και αφετέρου τον αναγκαίο περιορισμό του κορονοϊού.

Το ψήφισμα που στάλθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης και στον Υπουργό Οικονομικών:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,  

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, τα Σωματεία  Εστίασης, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, τα Σωματεία Επισκευαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας εκφράζουμε την έντονη αγωνία μας για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας.          
Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η επιβολή επιπλέον μέτρων και στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού.

Η επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής μας από την αρχή της πανδημίας έχει συμβάλει τα μέγιστα για την προστασία της δημόσιας υγείας με μεγάλες θυσίες και τεράστιο κόστος.   

Τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προκαλέσουν απώλειες στο τζίρο των επιχειρήσεων και παράλληλη αύξηση του λειτουργικού κόστους αλλά και προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες μας.   

Την κατάσταση επιβαρύνει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση και η άνοδος των τιμών ενέργειας, οι ανατιμήσεις αγαθών και πρώτων υλών αυξάνοντας το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.           

Σε κάθε περίπτωση τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να συνοδεύονται με οικονομικά αντίμετρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα νέα μέτρα βαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού οι αλυσίδες υπεραγορών εξαιρούνται από αυτά με αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση των κανόνων ισότιμης λειτουργίας και υγιούς ανταγωνισμού.      

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:

1.    Παράταση της αποπληρωμής των οφειλών (επιταγών) της πανδημίας για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα.

2.    Επέκταση του χρόνου αποπληρωμής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών κατά ένα χρόνο και έναρξη αποπληρωμής τους αντί την 1.01.2022 την 1.01.2023.

3.    Την εκ νέου επιδότηση μέσου επιστρεπτέας προκαταβολής.

4.    Επιδότηση ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις κατά 40% προκειμένου να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των εξώσεων.

5.    Κυβερνητική μέριμνα για «άνοιγμα της στρόφιγγας του τραπεζικού συστήματος» για στήριξη της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

6.    Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα των επαγγελματικών αυτοκινήτων καθώς και των παραγωγικών επιχειρήσεων.

7.    Επιδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ώστε να παράγουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν.

8.    Επιδότηση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας από τις επιχειρήσεις διότι σε πάρα πολλές από αυτές αποτελεί βασικότατο συντελεστή του κόστους των παραγόμενων προϊόντων.

9.    Μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία.

Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η επιχειρηματική κοινότητα θα συνεχίσει να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να λήξει το συντομότερο δυνατό η επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας.                               

 

Τελευταία ενημέρωση 9 Νοεμβρίου 2021 15:20:26 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group