Γιορτάζει η Πρέβεζα τα 109 χρόνια από την Απελευθέρωση της

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ-2020-4
News Room14 Οκτωβρίου, 2021 13:380
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί

Τα 109 χρόνια από την απελευθέρωσή της θα γιορτάσει σε λίγες μέρες. Στις 21 Οκτωβρίου, η Πρέβεζα.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο ξεκινούν την Τετάρτη 20/10 και κορυφώνονται την Πέμπτη 21/10.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων έχουν προσκληθεί δήμαρχοι – αντιπροσωπείες του Δικτύου Πάφου.

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Αγροτικής Πολιτικής Γεώργιος Στύλιος.

Έχει προγραμματιστεί μικρή περιοδική έκθεση, με τίτλο «Η πόλη θυμάται». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην ισόγεια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γιάννης Μόραλης».

Σκοπός της έκθεσης είναι, μέσα από αρχειακό υλικό και κειμήλια φυλασσόμενα στο Δημαρχείο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, να παρουσιασθούν πτυχές της νεότερης ιστορίας της πόλης που αφορούν στη διοίκηση, την εκκλησία, την υγεία, την εκπαίδευση και την καθημερινότητα.

Σύντομα επεξηγηματικά κείμενα και εποπτικό υλικό θα πλαισιώσουν τα εκθέματα. Επισημαίνεται, δε, ότι το έντυπο αρχειακό υλικό (π.χ. Πρακτικά των πρώτων Δημοτικών Συμβουλίων) θα φιλοξενηθεί σε προθήκες.

Στις 20-10-2021 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων της Νικόπολης παρουσία αντιπροσωπειών και επισήμων των φορέων της πόλης και σχολικών μονάδων.

Στις 19:00 μ.μ θα γίνουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης αρχειακού υλικού και κειμηλίων από το Δημαρχείο της πόλης, στο χώρο της “Δημοτικής Πινακοθήκης “Γιάννης Μόραλης”, με τίτλο “Η πόλη θυμάται”.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση επισήμων στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και επίσκεψη στην περιοδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» και δείπνο για τους προσκεκλημένους.

Στις 21-10-2021 στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Χαραλάμπους και πανηγυρικός της ημέρας από καθηγητή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ» και τις αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

Στη συνέχεια θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά και λικέρ μπροστά από το Δημαρχείο, στους επισκέπτες της πόλης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό επίσημο γεύμα για τις αρχές της πόλης, τους προσκεκλημένους από το Δίκτυο Πάφου (Δημάρχους – αντιπροσωπείες) και τους επίσημους φορείς της πόλης όπου θα γίνει παρουσίαση Πρεβεζάνικων χορών από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2021 16:13:06 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας