Η «μάχη» των επιστολών για τον οδοφωτισμό στο 14ο χλμ ΕΟ Πρέβεζας Ιωαννίνων

Η ερώτηση του Πολιτιστικού - Τι απαντά η Π.Ε. Πρέβεζας
ΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΛΑΜΠΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
Φωτό: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΡΕΒΕΖΑ"
News Room23 Σεπτεμβρίου, 2021 10:310
Η ερώτηση του Πολιτιστικού - Τι απαντά η Π.Ε. Πρέβεζας

Θέμα συζήτησης έχει γίνει τους τελευταίους μήνες το έργο οδοφωτισμού στο 14ο χλμ επί της ΕΟ Πρέβεζας-Ιωαννίνων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” φέρνει το θέμα δημόσια με την επιστολή που απέστειλε προς τη Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα προς τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και Υποδομών.

Ζητά ενημέρωση για το συγκεκριμένο έργο και “τους λόγους που επιλέχθηκε να φωτιστεί αυτό το τμήμα της Ε.Ο. (ούτε διασταύρωση είναι, ούτε ιδιαίτερα επικίνδυνο κ.λ.π.)” όπως αναφέρει στην επιστολή τους καθώς και “ποιά υπηρεσία συνέταξε την πρόταση και το κόστος του έργου”.

Το χαρακτηρίζει ως “έργο οδικού φωτισμού στο <πουθενά>” και όπως σημειώνει επίσης έγινε τη στιγμή που “υπάρχουν άλλα σημεία κατασκότεινα και αιματοβαμμένα, που χρόνια δεν έχουν συγκινήσει καμία Αρχή και Υπηρεσία”.

Η Π.Ε. Πρέβεζας απαντώντας στον Πολιτιστικό αναφέρει μεταξύ άλλων πως “κάποιοι δεν προτιμούν τη δια ζώσης ενημέρωση, ούτε την επιστολή, αλλά αρέσκονται στη δημοσίευση…” ενώ περιγράφει σημαντικά έργα που έχουν δημοπρατηθεί σε κόμβους όπως στο Μονολίθι, στη ΒΙΠΕ, στη Λασκαράτου.

Όσον αφορά στον οδοφωτισμό που τοποθετήθηκε στο σημείο για το οποίο γίνεται λόγος από τον Πολιτιστικό αναφέρει πως “η τοποθέτησή του έγινε ύστερα από την 22/2/2021 αίτηση κατοίκων της περιοχής προς την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα, η οποία και εκτέλεσε το έργο”.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα”:

Στο 14ο χιλιόμετρο, της κάτ’ ευφημισμό, Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων περατώθηκε πρόσφατα η τοποθέτηση μιας σειράς φωτιστικών, προδιαγραφών εθνικού δικτύου.

Η ΔΕΗ μας ενημέρωσε ότι ο φωτισμός αυτός είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παρακαλούμε λοιπόν αφού το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου να μας ενημερώσετε για τους λόγους που επιλέχθηκε να φωτιστεί αυτό το τμήμα της Ε.Ο. (ούτε διασταύρωση είναι , ούτε ιδιαίτερα επικίνδυνο κ.λ.π.) , ποιά υπηρεσία συνέταξε την πρόταση και το κόστος του έργου.

Μας δημιουργούνται πολλά και εύλογα ερωτήματα , που θέλουν απάντηση, για ένα έργο οδικού φωτισμού κατά την γνώμη μας στο <πουθενά>, όταν υπάρχουν άλλα σημεία  π.χ. διασταύρωση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την οδό Λασκαράτου της πόλης της Πρέβεζας , διασταύρωση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με παρακαμπτήριο προς Ε.Ο. Πρέβεζας – Ιωαννίνων στην θέση <ΜΟΝΟΛΙΘΙ> , διασταύρωση στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας με  Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας κ.λ.π. κατασκότεινα  και αιματοβαμμένα, που χρόνια δεν έχουν συγκινήσει καμία Αρχή και Υπηρεσία για την εγκατάσταση ενός σωστικού, για τα τροχαία θύματα , οδικού φωτισμού.

Εν αναμονή της απάντησής σας , σας ευχαριστούμε για  την συνεργασία.

Η απάντηση της Περιφέρειας Π.Ε. Πρέβεζας:

Με αφορμή δημοσιεύματα – αναπαραγωγή επιστολής του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», θα θέλαμε να γίνουν γνωστά τα ακόλουθα:

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας- σε ο, τι αφορά τον τομέα ευθύνης της-  είναι πάντα πρόθυμες να ενημερώσουν- πέραν των δημόσιων ανακοινώσεων- και δια ζώσης κάθε πολίτη, φορέα και σύλλογο που εκδηλώνει ενδιαφέρον ή και απορίες που αφορούν την εξέλιξη έργων. Δυστυχώς κάποιοι δεν προτιμούν το δια ζώσης, ούτε την επιστολή, αλλά αρέσκονται στη δημοσίευση.

Αυτό όπως φαίνεται ισχύει και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας, ο οποίος σε επιστολή του-δημοσίευμα θέτει ερωτήματα «πολλά και εύλογα που θέλουν απάντησή» κατά τη διατύπωσή του, σπεύδοντας  να συμπεράνει ότι για «χρόνια δεν έχουν συγκινήσει καμία Αρχή και Υπηρεσία», χωρίς προηγουμένως να έχει τη σωστή ενημέρωση.

Η συγκεκριμένη επιστολή δείχνει ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ίσως και κάποιοι πολίτες δεν γνωρίζουν γι αυτά τα σημαντικότατα έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας τα οποία θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά το οδικό δίκτυο της περιοχής τόσο από την άποψη του εκσυγχρονισμού, όσο και από την άποψη της οδικής ασφάλειας.

Επειδή λοιπόν εμείς  «έχουμε συγκινηθεί», ενημερώνουμε ότι έχουμε μελετήσει, έχουμε βρει τα χρήματα και μάλιστα δεκάδες εκατομμύρια και έχουμε δημοπρατήσει αυτά τα έργα που αναφέρει και συγκεκριμένα:

Το έργο της κατασκευής κόμβου στη θέση «Μονολίθι» δημοπρατήθηκε στις 6/7/2021 από την Περιφέρεια Ηπείρου και αναμένεται η υπογραφή της  σύμβασης προκειμένου  να ξεκινήσουν οι εργασίες και είναι στο πλαίσιο του συνολικότερου έργου της παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και της δημιουργίας νέας εισόδου για την πόλη της Πρέβεζας.

Ο κόμβος στη Βιομηχανική Περιοχή δημοπρατήθηκε στις 6/7/2021, προβλέπεται κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (παραλιακή) και εντάσσεται στο πλαίσιο τους συνολικού έργου της παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και της δημιουργίας νέας εισόδου για την πόλη της Πρέβεζας. 

Η κατασκευή κυκλικού κόμβου της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας  με τη  δημοτική οδό Λασκαράτου, έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, έχει  υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και αναμένεται η έναρξη των εργασιών. 

Τέλος, όσον αφορά τον οδοφωτισμό στο 14ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων, θεωρούμε ότι κάθε έργο που βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με θετικό και όχι με αρνητικό πνεύμα. Η τοποθέτησή του έγινε ύστερα από την 22/2/2021 αίτηση κατοίκων της περιοχής προς την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα, η οποία και εκτέλεσε το έργο.

Είναι ευνόητο ότι η ενίσχυση του οδοφωτισμού είναι μια συνεχής διαδικασία και εξελίσσεται σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Υπηρεσίας,  τα αιτήματα των φορέων αλλά και των πολιτών, και φυσικά αναλόγως των διαθέσιμων πόρων.

Παραμένουμε στη διάθεση όλων των φορέων, συλλόγων και πολιτών για ενημέρωση όλων των έργων που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:31:04 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας